Statistieken

Omdat ik niet alles kan onthouden noteer ik het hier.

Het ene moment staat in de krant dat Winschoten het heel goed doet wat betreft het tegengaan van de leegstand, en een paar jaar later is alles anders.

Ik zie dus dat op dit moment bijna 50 van de 186 winkelpanden leeg staat, terwijl 79 gangbaar is voor soortgelijke steden.

Er wordt nergens gesproken over het virus, en het verdwenen ziekenhuis, dat pal achter de winkelstraat lag, zorgde ook voor een flinke toevoer aan publiek, maar goed, ze hebben het dus niet over de oorzaken.

Ik las ook nog dat bakkerij Scholtens stopt na 100 jaar,  de brood en banketbakkerij wordt overgenomen door Prins, zo houdt Winschoten gelukkig een bakkerij!
En na een verbouwing in 1988 kwam er een tearoom in, de eerste van Winschoten, men kon tijdens het winkelen ergens even gaan zitten!   En kijk tegenwoordig eens, overal kan gezeten worden, en die eerste plek bestaat nog steeds en daar heb ik uitzicht op.

Rene Zaterdag 12 Juni 2021 at 9:21 pm | | Smurf

zes reacties

ria

Leuk! En jij zit lekker op je eigen terras de boel in de gaten te houden.

ria, (URL) - 12-06-’21 21:59
די מריו

Ik weet niet eens hoe ernstig het nu bij ons is. Sinds ik niet meer in de binnenstad woon kom ik er bijna niet meer. Blijft jammer van dat ziekenhuis. Dat scheelt zeker een hoop bezoekers in de binnenstad.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 12-06-’21 23:19
Rietepietz

Inderdaad zal de corona ellende zéker ook voor leegstand zorgen. Al was het maar omdat er ineens veel meer on-line gekocht werd en dat deels niet meer teruggedraaid zal worden. Je kunt beter op tearoom uitkijken dan op een bruine kroeg, de tearoom is in de nacht veel rustiger.

Rietepietz, (URL) - 13-06-’21 14:01
Hans

Leegstand kom je steeds meer tegen, internet is een grote concurrent.
Als men leegstand sloop er er wat ander bouwt is er ook minder leegstand. Hans

Hans, (URL) - 13-06-’21 21:57
Herman Stel

Ook een stad als Vlaardingen heeft enorm te maken met de omvallende winkels. We hebben hier een winkelcentrum, het Liesveld, toonbeeld van slechte planning en dus enorme huren. Je raadt het al. Je kunt er zonder problemen een kanon afschieten. Je raakt echt niemand. Wat Winschoten betreft. Ik was er een paar maanden geleden. Helaas vanwege een begrafenis. De zon scheen, het was gezellig op straat en bij bakker Scholten (langestraat?) heb ik nog een voorraad ‘abbroden’ gekocht. Is dat familie van die bakker Scholtens in de Engelstilstraat?

Herman Stel, (URL) - 14-06-’21 13:53
Renesmurf

@Herman Stel: Ja.

Renesmurf, (URL) - 14-06-’21 21:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.