RechtspRaak

Rechters oordelen hard over zichzelf en knellend toeslagensysteem, aldus het 81 pagina's tellende rapport dat de titel Recht vinden bij de Rechtbank heeft,en is opgesteld door het overlegorgaan van bestuursrechters: het LOVB.
Een commissie van rechters bekeek voor het onderzoek alle bijna 17.000 toeslagzaken die tussen 2010 en 2019 bij bestuursrechters binnenkwamen. Verder spraken ze met meer dan honderd rechters, juridisch medewerkers, gedupeerde ouders, advocaten en de Belastingdienst. De conclusie is dat de meeste rechters de aanpak van de Belastingdienst blind volgden, terwijl ze zich daar niet prettig bij voelden.

Dat is dus allemaal gelul, de Nederlandse rechtspraak is dood.

We weten immers allemaal, en vergeten nooit, dat er eens een rechter was die de avondklok onwettig vond en af wilde schaffen.   Nog voor de avond viel regelde Mark Rutte een rechter die dat even weerlegde.  Oke, voor de vorm deed die zijn uitspraak drie dagen later maar die drie dagen gold nog wel die avondklok.

Kom dan niet nu met een rapport waaruit blijkt dat ze verkeerd bezig waren, dat was vroeger ook al, er hebben onschuldigen opgesloten gezeten, en dat kan alleen in een falend systheem.

En dan was het ook nog mistig en dat leidt al de hele dag tot problemen op luchthavens.
Op Eindhoven Airport en Rottterdam The Haque Airport en Schipol.

Want de aarde moet en zal kapot, mensen moeten vliegen, de lucht moet vervuild, ook tijdens die rotmist.
En dat dan op een gewone werkdag.

Rene Vrijdag 08 Oktober 2021 at 9:21 pm | | Smurf

vier reacties

Hans

Ik heb een vermoeden dat hier nog lang niet het laatste woord over is gesproken. Hans

Hans, (URL) - 08-10-’21 22:33
די מריו

Hele gezinnen zijn kapot gemaakt, niet alleen financieel. Die toeslagen bewijst maar eens dat het niet goed is zoals het gaat. En dan willen die straks gewoon weer samen een regering vormen.

Love As always
Dimario

די מריו, (URL) - 09-10-’21 07:21
Riet (e) pietz

Het vertrouwen in de mens ( want uiteindelijk gaat het altijd wel om mensen die fouten maken) wordt inderdaad aan alle kanten wel onderuit gehaald.

Riet (e) pietz, (URL) - 09-10-’21 20:47
John

Wat ik het ergste vind is dat er zoveel slachtoffers waren, en dat die lui weer een regering aan het vormen zijn.

John, (URL) - 10-10-’21 08:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.