VooR de goede Sint

Als Sinterklaas naar Winschoten komt komt hij natuurlijk aan in de haven waar hij opgewacht wordt door de burgemeester en duizenden kinderen, hun ouders en/of verzorgers en wie daar nog meer zoal rondlopen.

Daarna maakt hij een toer door de stad om een bijeenkomst te houden op een feestplein naast de HEMA, waar eens een bankgebouw stond en eens een nieuwe stadhuis zal komen, en daarna gaat de toer weer verder, hij zal hoogstwaarschijnlijk de kerstboom, die er tijdens de zomertijd al stond, in het overdekte winkelcentrum ook even aandoen, en op een geveven moment kan ik de stoet weer bekijken en vastleggen.

Er liepen dit jaar voor het eerst ook roetveegpieten mee, tussen de Zwarte Pieten, op last van de burgemeester.

Diezelfde burgemeester stond ook toe dat de horeca op en rond het Marktplein tot tien uur open mocht blijven, terwijl in de rest van Groningen en Drenthe alles keurig om acht uur al sloot.  Dit uit protest tegen de onbegrijpelijke maatregelen, ze bleven zelfs tot middernacht open! 
Maar wel met QR code, en dat vind ik op zich al niks.

Rene Zondag 14 November 2021 at 9:21 pm | | Smurf

zeven reacties

די מריו

Maar. … hij is weer in het land, dat is goed nieuws.

Love as Always
dimario

די מריו, (URL) - 14-11-’21 22:18
Hans

Gezellige Sinterklaas intocht met ouderwetse Pieten.
In het westen alleen witte of roetveeg Pieten. Hans

Hans, (URL) - 14-11-’21 22:22
Terrence

Een kenmerk van tradities is dat zij voortdurend veranderen. Deze ‘eeuwenoude’ traditie (van een Sinterklaasintocht in gemeentes met tientallen Zwarte Pieten) bestaat sinds ongeveer 1955. Veel tradities verdwijnen zelfs in de loop der tijd en er ontstaan voortdurend nieuwe tradities. En dat is prima natuurlijk.

Terrence, (URL) - 15-11-’21 00:05
John

Ze hadden beter allemaal roetveegpieten laten meelopen. Zo moeilijk moet het toch niet zijn om rekening met anderen te houden.

John, (URL) - 15-11-’21 08:13
Riet (e) pietz

Een mix van roetveeg en echte zwarte Pieten is begrijpelijk te verdedigen voor kinderen en houdt de optie open om voor thuis een familielid die rol op zich te laten nemen en dus onherkenbaar kan blijven.

Riet (e) pietz, (URL) - 15-11-’21 17:09
hanscke

Eindelijk weet ik waarom ik de voorkeur geef aan echte zwarte pieten. Zaterdag zat ik in Assen op een terras en daar kwam een hele horde verklede mensen hun opwachting maken. Ze moesten de rol van zwarte piet spelen, maar door hun enkele veeg hier en daar bleef het een wat zielige vertoning. Een echte zwarte piet imponeert, zo’n verklede zwarte piet weet de mensen en ook de kinderen niet te raken.

hanscke, (URL) - 15-11-’21 19:26
ria

Waarom dan toch maar weer half half, het is of het één of het ander, zwart of geveegd. En die QR code hoort gewoon, anders blijf je maar buiten.

ria, (URL) - 15-11-’21 21:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.