CultuuR

Vroeger ging ik altijd naar de Rabobank om mijn eigen verdiende geld op te halen, dan ging ik naar binnen, vulde een papiertje in en kreeg mijn geld mee, zonder paspoort.
Later moest dat met paspoort en nog later wilden ze met me meelopen om te pinnen, toen ben ik overstag gegaan en nam een pincode met bijbehorend pasje.

En ik kon overal in Winschoten pinnen, elke bank had pinautomaten en de Rabobank zelfs twee.
Die twee werden er één, en die ene is nu ook als laatste afgeschaft.

Men kan nu nergens meer buiten bij een bank pinnen, alleen bij het overdekte winkelcentrum staat nog een geldmaat in de muur, waar je dus na sluitingstijd nog geld kan trekken.
En voor de rest moet je overal binnen zijn.



Mensen betalen steeds minder met echt geld.
En dat komt niet omdat het beter is met een pasje, dat komt gewoon omdat het steeds moeilijker wordt om aan gewoon geld te komen.



Munten storten kan dus helemaal niet meer in Winschoten, en zo wordt alles langzaam maar zeker minder en minder.  De ING is overigens al helemaal vertrokken, hun klanten kunnen nu naar een servicepunt in de boekhandel.

Wat ze verder allemaal doen in de bankgebouwen is me een raadsel, ze hoeven in elk geval niet meer te vrezen voor plofkraken.

Rene Vrijdag 28 Januari 2022 at 10:22 pm | | Smurf

zeven reacties

Mark

Ideaal. Geen gedoe met papiergeld en muntjes.
Ik kan me bijna niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst geld heb gehaald uit de muur.

Mark, - 29-01-’22 08:35
ria

Meestal heb ik wat kleingeld in mijn hele kleine portemonneetje, maar verder pin ik altijd overal, een tikkie is ook nog een mogelijkheid. Zo makkelijk.

ria, (URL) - 29-01-’22 11:05
Herman Stel

Ik kan in heel Vlaardingen alleen munten storten bij de Gamma! Geldmaatje heeft al dit soort handelingen overgenomen. Banken leveren steeds minder service, sluiten kantoren en ontslaan baliepersoneel. En toch verhogen ze elke keer de kosten van jouw rekening. Banken zijn op winst gerichte organisaties, die er echt niet meer zijn voor de klanten.

Herman Stel, (URL) - 29-01-’22 11:38
Noortje

Ik pin alleen bij grotere bedragen verder betaal ik meestal contant.
In mijn woonplaats is het nog steeds mogelijk om op drie plekken buiten geld te pinnen.

Noortje , (URL) - 29-01-’22 15:25
Riet (e) pietz

Ik betaal ook alles contant en inderdaad een groot bedrag opnemen wordt heel moeilijk gemaakt. En kan vaak niet meer binnen terwijl dat buiten onveilig. De banken hebben altijd gelobbyd dat pinnen en de pinpas veiliger en goedkoper betalingsverkeer maken, ze hebben er alleen nooit bij gezegd dat die voordelen alléén voor de bank zijn,. voor de klant wordt alles alleen maar onveiliger en duurder.

Riet (e) pietz, (URL) - 29-01-’22 19:00
francky

Hier verdwijnen zowel de automaten als de bankgebouwen. Het is vooral lastig geworden voor oudere en mindermobiele mensen. Klantvriendelijk vind ik de banken al lang niet meer.

francky, (URL) - 29-01-’22 19:07
Hans

De prijs die we betalen voor de automatisering en past bij de veranderde maatschappij.
Iedereen is ondertussen gewend nu en direct te kopen, ook al is het online, dus ook betalen moet soepel verlopen. Hans

Hans, (URL) - 30-01-’22 15:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.