Koude ooRlog

Het City Hotel in Winschoten heeft na overleg twintig kamers voor totaal veertig vluchtelingen per direct beschikbaar. De verwachting is dat mogelijk al dit weekend de eerste Oekraïense vluchtelingen in Oldambt worden ondergebracht.

Dat staat op de site van RTVNoord, en ik vind het prima dat mensen geholpen worden.
Ik vind het niet goed dat Rutte, namens ons allemaal, verkondigd aan Oekraine dat we familie zijn.
Want dat zijn we niet.
Oekraine is meer familie van Rusland, en daar moeten ze ook mee verder, meer nog dan met ons.

Rutte moet dat eens beseffen en niet aldoor olie op het vuur gooien. want zo worden de beelden die we binnen krijgen steeds gruwelijker en angstwekkender.
Ga met Poetin praten en overtuig hem!

Wat ik nog het minst begrijp is dat er nu een geldinzamelingsactie komt op zowel de publieke als de commerciele televisie en op de radio gaan ze ook heel lui op diverse zenders dezelfde geldschooitroep uitzenden.
Waarom moet er geld ingezameld worden? 

Wacht even tot na de oorlog en doe dat dan voor de wederopbouw, en druk de Nederlandse bevolking op het hart om nu vooral zuinig te zijn, want er komen een aantal flinke prijsverhogingen aan, waar de regering niks tegen doet.  Want wij zijn geen Koningshuis of KLM.

Nuchter Nederland bestaat niet meer, en dat is jammer.

Rene Zondag 06 Maart 2022 at 10:22 pm | | Smurf

vijf reacties

Noortje

Niemand krijgt Poetin , die gek, zover door met hem te praten en hem te overtuigen om te stoppen met de oorlog. Zelfs Erdogan waarmee hij min of meer op vriendschappelijke voet staat heeft dit niet kunnen bereiken. Dus wat denk je zou Rutte dat dan wel kunnen?
Dat jij vindt dat er gewacht moet worden met geld inzamelen tot na de oorlog en dan voor de wederopbouw vind ik niet menselijk. Nu is er toch geld nodig voor al die vluchtelingen die alles wat zij hadden hebben moeten achterlaten ik denk daarbij aan (baby)voeding , onderdak, medische zorg, drinkwater etc.

Noortje , (URL) - 07-03-’22 01:02
די מריו

Persoonlijk ben ik ook mee voor om wat goederen te sturen ipv geld. Dat komt toch regelmatig bij de verkeerde mensen terecht.

Love as always
dimario

די מריו, (URL) - 07-03-’22 09:23
hanscke

Waar ik mij aan erger is dat het wel een feestje lijkt op de radiozenders. Een overwinningsfeest, omdat er zoveel geld ingezameld wordt…
Er is vast heel veel geld nodig voor de opvang. maar ik mis dat er eerst een goed plan gemaakt wordt, want waar wordt het straks weer aan uitgegeven en is dat goed doordacht?

hanscke, (URL) - 07-03-’22 19:08
Herman Stel

Dat geld wordt aan zoveel verschillende dingen uitgegeven. Bijvoorbeeld ook aan het huren van transport en benzinekosten. Je moet maar hopen, dat de logistiek zo goed is, dat de mensen in nood ook echt iets ontvangen.
Ik voel me ook geen familie van de Oekraïners. Dat is pathetische prietpraat. Maar dat ze hulp nodig hebben lijkt me wel logisch. Van de Russen komt die hulp alleen in de vorm van kogels en bommen.

Herman Stel, (URL) - 07-03-’22 19:56
Hans

Heb de hele dag naar Radio 5 geluisterd en inderdaad de reclames waren doorweekt van de goedgevigheid van bedrijven en dat gaf me een vervelende bijsmaak. Hans

Hans, (URL) - 07-03-’22 22:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.