MooRdlustig

En weer doet RTVNoord mee met de hetze tegen de wolf, dit keer laten ze een schapenboer en dierenbeul aan het woord.  Ik citeer in het paars, mijn woorden zijn in het zwart.

Wolf sloeg toe bij Meerstad: 'Ik ben blij, eindelijk duidelijkheid'

De vier schapen die vorig jaar in december dood werden aangetroffen in een weiland vlakbij Meerstad, zijn aangevallen door een wolf. 

Overheidsorganisatie BIJ12, die wolvenschade voor provincies registreert en onderzoekt, heeft schapenboer Jelle Dikkema uit Scharmer hiervan op de hoogte gesteld.

Dikkema heeft een schadevergoeding van de provincie Groningen ontvangen voor de dode schapen.

Dan volgt er een heel verhaal over de procedure en dat DNA geen uitsluitsel bracht en ze nader onderzoek moesten doen en daaruit blijkt dan kennelijk dat het een wolf is geweest.
Maar dan de koppen en bijbehorende teksten:

'Wolf uitroeien'

Dikkema noemt de procedure ondoorzichtig en zou graag zien dat er duidelijker gecommuniceerd wordt vanuit BIJ12 over de schades. Hij zou bovendien graag zien dat de overheid meer optreedt tegen de wolf.
'Ik denk dat we in de provincie en ook landelijk er over na moeten denken om de wolf uit te gaan roeien', zegt Dikkema. Hij geeft onder meer het voorbeeld van boeren op de Veluwe die veel vaker te maken hebben met de wolf. 'Dat maakt echt heel veel los bij de agrariërs daar. We moeten het gewoon niet willen.'

Jour
nalistiek zou ook moeten zijn, hoor en wederhoor, niet zo`n boer laten leeglopen maar ook wat tegen hem terug zeggen.  Bijvoorbeeld uitleggen dat de wolf zelf gekomen is en zijn weg wel vindt en nu eenmaal bij de natuur hoort. En wie niet van de natuur houdt heeft daar dan ook niks te zoeken.
De kop van het volgend stukje geeft me wat hoop, maar nee, de leegloop van de boer gaat gewoon verder:


Wolfwerend raster

De provincie Groningen maakte kort na de incidenten in december bekend dat er mobiele afweerrasters beschikbaar zijn voor boeren die vrezen voor een wolf in de omgeving. Dikkema is niet van plan om ze te gebruiken of zijn schapen achter een wolfwerend hek te zetten.
'Daar komen zo veel kosten bij kijken en dan geeft het nog geen garantie dat zo'n wolf buiten de omheining blijft. Kijk maar naar alle voorbeelden die je leest in de vakbladen.'

Hier stopt het stukje op RTVNoord, terwijl ze juist moeten vragen naar welke vakbladen.
Deze vakbladen dan opzoeken en met de schrijvers daarvan spreken hoe dat nou allemaal zit.
Nu lijkt het zo dat die gratis hekken dus helemaal niet werken.
Terwijl mijn indruk nou juist was dat die prima werken.

Ik vind dat boeren zonder hekken beboet zouden moeten worden, verplicht de hekken en laat ze daar dan zelf voor betalen! 
Niet vergeten mensen:  die schapen gaat sowieso al naar de slacht. 
En bij zo`n moordpartij komt het beest in shock, die krijgt daar niks van mee.

Een boer houdt niet van zijn beesten, echt niet hoor, iemand die zijn dier naar de slacht brengt kan daar niet van houden.  Erg goed voor zijn is iets anders en zou heel gewoon moeten zijn.

Rene Zaterdag 29 April 2023 at 8:23 pm | | Smurf

vier reacties

די מריו

Ik blijf het inderdaad wel vreemd vinden dat boeren die hekken niet willen gebruiken terwijl ze daar wel voor zijn.

Love As always
Dimario

די מריו, (URL) - 29-04-’23 23:08
John

Onlangs werd duidelijk dat het ook vaak om een hond gaat. https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5380353/honden-wolven-alpacas-veulen-schapen-noord-brabant EN die moordzuchtige lui moeten ze vastzetten.

John, (URL) - 30-04-’23 07:41
Rietepietz

Het speelt hier in de omgeving niet dus ik kan er geen zinnig woord over zeggen, weet er domweg niets vanaf.

Rietepietz, (URL) - 30-04-’23 19:52
Hans

Ik weet wel dat hier in de omgeving er nogal eens een baasje met zijn hond de fout in gaan.
De wolfshekken lijken me toch een afdoende bescherming. Hans

Hans, (URL) - 30-04-’23 21:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.