Zonde

 In het molengebied bij Kinderdijk zijn woensdag 7 juni 2023 ruim 1000 ganzen gevangen en vergast met CO2. In opdracht van de provincie Zuid-Holland ging de faunabeheereenheid in de vroege ochtend van start. Er werden hekken in het gebied geplaatst en er werden bootjes en een hond ingezet.

 

Vervolgens begon het opjagen van de ganzen. De vogels werden naar een fuik geleid. Vanuit deze fuik zijn ze een aanhangwagen in gedreven. De aanhangwagen werd afgesloten en volgepompt met CO2. Een kwartier later ging de kar weer open en waren de dieren in de kar gedood. De ganzen zijn daarna in kratten gelegd en meegenomen in een gekoelde wagen van een poelier.

En verderop in het artikel staat de reden, overlast voor vliegverkeer en voor de boeren en voor andere beschermde vogelsoorten in de buurt.
En dat er mensen zijn die op vossen jagen zeggen ze er dan maar even niet bij.
De natuur kan zichzelf prima in stand houden, ingrijpen door de mens is ongewenst en onnodig.

Maar ik snap natuurlijk wel dat deze ganzen een prachtig leven hebben gehad, heel wat beter dan leven in gevangenschap.
Maar ik snap niet dat in tijden van de wolf en in tijden van de volgelgriep de natuur nog schade mag worden aangedaan door de mens.

Rene Zondag 11 Juni 2023 at 10:23 pm | | Smurf

drie reacties

די מריו

Over het algemeen als de mens zich bemoeit met de natuur, gaat het gewoon fout. Helaas, want de natuur hersteld zich wel, maar heeft wel tijd nodig.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 12-06-’23 11:41
Rietepietz

Er is in veel gevallen geen natuurlijk evenwicht meer, inderdaad door de mens veroorzaakt maar het is een feit dat de ganzenpopulatie op veel plaatsen helemaal buiten proportie is. Dan is ze op deze manier doden minder dan dat ze verhongeren of in het verkeer aangereden worden.

Rietepietz, (URL) - 12-06-’23 21:44
Hans

Het zijn allemaal het gevolg van het verstoren van de balans in de natuur.
Hier in ons land bestaat geen ‘wilde’ natuur meer, we leven in gebieden waar we parken van hebben gemaakt. Hans

Hans, (URL) - 12-06-’23 22:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.