Zaken

Onlangs werd alles zo duur, vanwege allemaal redenen en het resultaat is dat we meer moesten betalen en dan dit:

NAM maakt miljarden meer winst door hoge gasprijs

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft vorig jaar 2,4 miljard euro winst geboekt. Dat is vooral te danken aan de gestegen gasprijs. Onderaan de streep blijft er 2 miljard euro meer over dan in 2021, terwijl de hoeveelheid geproduceerd gas juist afnam.

De NAM, de grootste gasproducent van Nederland, produceerde in 2022 8,4 miljard kubieke meter gas. Het grootste deel daarvan kwam uit de bodem van Groningen. 

Oliebedrijven Shell en ExxonMobil zijn de eigenaren van de NAM. Eerder werd al bekend dat beide bedrijven grote winsten hebben behaald in 2022. Zo bedroeg de winst van Shell 38,5 miljard euro. Voor het Amerikaanse ExxonMobil was dit 51,5 miljard euro.

Dat is dus rechts beleid, laat ze lekker winst maken en het ook houden want verdiend.
En de miljarden schadevergoeding voor Groningen komt gewoon uit de belastingpot, waar de Groningers overigens zelf ook aan bijgedragen hebben, dat noemt men dus een sigaar uit eigen doos.

En binnenkort gas boren via de Noordzee.

Rene Dinsdag 11 Juli 2023 at 10:23 pm | | Smurf

twee reacties

francky

De rijken worden rijker en de armen…… Zo blijft het jammer genoeg.

francky, (URL) - 12-07-’23 19:05
Hans

Het is triest dat de overheid zoveel miljarden binnen sleept en een groot deel van de bevolking in de kou laat staan. Hans

Hans, (URL) - 12-07-’23 22:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.