Open dag

Er staat driemaal fietsen op het bordje op het voormalige Sint Lucas Ziekenhuis in Winschoten.



Nog geen honderd jaar geleden kwam er in Winschoten een ziekenhuis, en nog geen tien jaar geleden verdween het weer, en op het oudste gedeelte na gaat de boel vanaf volgende maand tegen de vlakte, en daar zullen ze bijna een heel jaar mee bezig zijn.



Vanaf mijn balkon gezien staat er van alles voor, maar als ik in de gang sta voor de lift, en voor de voordeur van mijn buurman, zie ik het voormalige Sint Lucas Ziekenhuis.
Die staat achter, voor staat een gedeelte van het stadhuis dat volgend jaar tegen de vlakte gaat.
En links ergens in beeld de toneeltoren van Cultuurhuis De Klinker.



En deze is genomen vanaf dezelfde plek, door het glas heen, en dan breder, zo ziet u ook ergens De Zusterflat en wat fijne bomen in deze groene stad.



Alleen de hal was open vandaag, daar binnen waren twee tentoonstellingen.
De ene bevatte schermen met informatie over de toekomsplannen voor nieuwbouw in Winschoten, met bijbehorende uitlegmensen van de gemeente, er lagen folders, en aan de andere kant waren schermen van de Stichting Oud Winschoten met een tentoonstelling over de honderd jarige geschiedenis van het Ziekenhuis in Winschoten.



En er was een muur waarop geschreven en getekend werd, en achterin twee schermen en bijbehorende zitbankjes om naar filmpjes te kijken die in en vooral rond het gebouw gemaakt zijn.
De rondleidingen die werden gegeven waren al vol voor ik me op kon geven, maar ik was nog wel op tijd om een zolang de voorraad strekt en met toegevoegde echtheidspapier steen van het ziekenhuis mee te krijgen.



ALs u die url gaat scannen komt u op een website van de gemeente, en als u hier en hier klikt leest u meer over deze fijne dag.

Rene Zaterdag 28 September 2024 at 11:24 pm | | Smurf

Eén reactie

francky

Hier gaat ook het gebouw van een ziekenhuis tegen de vlakte. Er wordt overal afgebroken en nieuwbouw geplaatst.

francky, (URL) - 29-09-’24 10:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.