E mail gedoe

Ik lul wel eens wat op msn.
En dan moet de gesprekspartner opeens naar bed.
"Ik log het wel" zeg ik dan, mocht ik nog wat te melden hebben.
Een dag later denk ik daar weer anders over.

Maar ja, Keekstar staat er op dat ik nu log wat ik haar gisteravond nog wou vertellen.

Welnu, de eerste echte weblog die ik zag was die van Sudesh
Dat stond gelinkt bij Cult Online
En ik vond het hartstikke leuk.
Ik durfde niet te reageren, ik dacht dat dat meer voor anderen bedoeld was, of zo.

Ik vond wel een email adres en complimenteerde Sudesh met z`n site.
Hij mailde allervriendelijkst terug, met aan het eind dezelfde vraag als op zijn log.
Iets over Telekids.
Toen ging ik reageren, dat ik Villa Achterwerk wel leuk vind.

Ik bleef vaste reageerder daar,als Rene, totdat ik nog een Rene zag, toen nam ik de naam Renesmurf.
Nu komen hier ook vrij veel reageerders met een andere naam dan hun eigen, ik zou wel eens willen weten waarom.
Of waarom niet?

Nog onduidelijkheden?
We kwamen hier dus op omdat er op onze sites ook familie en kennissen  komen, maar die reageren dus (bijna) nooit.

Rene Zondag 08 Februari 2004 at 12:56 pm | | Smurf

42 reacties

keekstar

Ik durfde heel lang niet mijn eigen naam bekend te maken. Ik was bang dat mensen me toevallig kende. Nu boeit dat me niet zoveel meer. Ik ben op vakantie geweest in Amerika en daar noemde iedereen me keeks. Dat was makkelijker uit te spreken dan mijn eigen naam. Toen ik thuis kwam bleven heel veel mensen me in Nederland ook keeks noemen. En toen kreeg ik van mijn ex de bijnaam star. Deze twee namen heb ik bij elkaar gevoegd. keekstar dus… Ik vind bijnamen koel dus ik hou het zo, prima!

keekstar, (URL) - 08-02-’04 13:36
Roelof

Doet zijn ding onder zijn eigen naam.
En reageren op andere logs doe ik als ik vind dat het een goede aanvulling is. Dus dit had eigenlijk niet hoeven worden geschreven.

Roelof, (URL) - 08-02-’04 13:43
peer

Ik heet echt Peer. Ik kan het niet helpen.

peer, (E-mail ) (URL) - 08-02-’04 13:53
Gert-Jan

ik gebruik sinds 1999 (sinds dat ik internet heb) op fora de naam gjdesign, waarom? Het was een idee van mijn pa.
Ik hield mij toen bezig met website bouwen en dergelijke en aangezien ik Gert-Jan heet, werd dat afgekort tot GJ en daarachter kwam Design. Zodoende…

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 08-02-’04 14:17
De Schulpjes

Alle grote schrijvers schrijven onder een pseudoniem.

Pseudoniem, was da hoor ik u nu denken?

Of niet.

De Schulpjes, (URL) - 08-02-’04 14:18
henk

‘henk’ is gewoon makkelijker dan utamaharaloxiqutinataart.
Vandaar.

henk, (URL) - 08-02-’04 14:26
Frankie Goes

Frankie komt niet uit Goes. (Frankie = echte naam. Vroeger van van http://www.fgth.org.uk/ , vandaar Goes.

Frankie Goes, (URL) - 08-02-’04 14:44
DeKLEINeMAN

Ja, het spijt me ik kan niet vertellen waarom DeKLEINeMAN, DeKLEINeMAN heet! Maar het is een combinatie van factoren.

DeKLEINeMAN, (URL) - 08-02-’04 15:23
Arjan

Loggen en reageren doe ik me gewoon onder m’n eigen naam.
Iedereen die mij kent, kent me onder m’n eigen naam en een
nick-name zou alleen maar verwarring zaaien.
Stel je voor dat ik me bijv. Nick zou noemen. Dan zou ik toch
eerst een tijdje met de naam Nick(voorheeen Arjan) rondsurfen.
Lijkt me toch ook niet handig.

Arjan , (E-mail ) (URL) - 08-02-’04 15:48
B-art

Ik heet Bart
B-art met streepje.
Komt door mijn webadres
En het is weer eens wat anders
genoeg barten op deze wereld

B-art, (URL) - 08-02-’04 16:12
vranqz

vranqz is gewoon een verbastering van frank uit mijn 14jarige tijdperk, en die blijft me nog steeds achtervolgen :D. Bij mij hetzelde, ouders en broer die je log lezen, maar (bijna) nooit replyen, jammer ;)

vranqz, (URL) - 08-02-’04 16:28
Paul

Ik log onder mijn eigen naam. Met reageren is een voornaam als de mijne soms wel verwarrend. Er reageert nog een andere Paul op veel weblogs die soms enorm bot is… We worden daardoor wel eens door elkaar gehaald.

Paul, (URL) - 08-02-’04 16:28
Kees

Ook ik log gewoon onder m’n eigen naam. Waarom zou ik niet.

Kees, (E-mail ) (URL) - 08-02-’04 16:44
Sandra

Ik reageer onder mijn eigen naam. Mijn site en log heten Sanzine (combi van Sandra en E-zine), da’s om dat http://www.sandra.nl al bestond…

Sandra, (URL) - 08-02-’04 17:01
CiNNeR

Het zal wel komen omdat ik blond ben, maar ik heb dit stuk twee keer langzaam moeten lezen om te begrijpen waar het nou over ging :)

Ik heet Cin(dy), soms vind men me zondig, dus vandaar CiNNeR. Ben niet bepaald anoniem en ook familie en vrienden bezoeken mijn log. Overigens zijn de meesten minder anoniem dan ze denken. De domeinregistratie is in een seconde op te vragen en meestal heb je dan adres en telefoonnummer erbij. Maar zelf zie ik ook niet in waarom vrienden niet mogen weten wat er op mijn openbare weblog komt te staan :)

CiNNeR, (URL) - 08-02-’04 18:02
Jetje

Voor ik begon met loggen was er al een Jenneke. Ik vond dat ik maar iets anders moest verzinnen. Thuis word ik Jet genoemd, mijn site heet Een beetje en dus werd Jetje mijn internetnaam.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 08-02-’04 18:05
Sproet

Ik schreef een column in een krant onder het pseudoniem Sproet. Dat was weer een vertaling van Freckle (Engels voor ‘sproet’) en Freckle was ontstaan uit een samentrekking van letters FRE (van Frederique) C (eerste letternaam achternaam, destijds) K (van Kopij) L (van Layout) en E (van Editing). Kweenie of het nog te volgen is, maar voor mij was het zo logisch als wat. Toen ik mijn eigen domein wou, was sproet.nl al bezet (waardeloze site trouwens) en werd het sproet.com. Ik reageer als Sproet omdat het veel korter is dan Frederique en er zit lekker geen Q in…die mis ik altijd bij het blind typen :-p

Sproet, (URL) - 08-02-’04 19:26
Daan

Daan komt van Danielle en dat komt weer omdat ik om onverklaarbare reden soms zo wordt genoemd. Mn sitenaam Swammiedaan komt dan weer van Zwammen (zeuren, drammen) en van die geestelijke spirituele leiders (wat je dan weer heel anders uitspreekt). IRL heet ik Jeanine, maar iedereen noemt en schrijft Snien.

Daan, (URL) - 08-02-’04 19:30
TinyBear

Deze nick gebruik ik al zolang als ik op internet zit geloof ik…mijn log is al net zo “anoniem”…sommigen weten mijn naam al, anderen nog niet…dat komt allemal vanzelf wel. Familie en vrienden bezoeken mijn site en laten geen reacties achter. Tot nu toe weet ik van niemand die zich als mij (dus met mijn nick) voordoet op een log…op de weblogmeeting in Utrecht na, toen men het nodig vond om allemaal als een ander rond te lopen…zal wel aan mij liggen maar ik kan daar de humor niet van zien.

TinyBear, (E-mail ) (URL) - 08-02-’04 19:41
Tinmar

IN mijn kring werd een tijdlang gepraat met omgekeerd lettergrepen. Pieter van Buren werd Terpie van Renbu. Zo ook met mijn naam. Martin.nl was al bezet, ik nam dus tinmar.nl. Mijn domein heet zo, mijn log heet zo, en zo reageer ik ook.

Tinmar, (URL) - 08-02-’04 20:02
Lammert

Als ik al reageer doe ik dat wel onder mijn eigen naam. Ondanks het feit dat ik het leuk vind om reakties te krijgen van anderen op mijn weblog, reageer ik nauwelijks op die van anderen. Ik vind het leuker om af en toe een “stukje” te tikken over dingen wat mij bezig houdt dan te reageren op andermans “stukjes”. Ik zal proberen meer te reageren….maar beloof nix!

Lammert, (E-mail ) - 08-02-’04 20:18
Bumble

Bumble ben ik gewoon op internet, is ook mijn eigennaam.

Bumble, (URL) - 08-02-’04 20:35
Kevin Nugter

Ach ik heet kevin nugter en dat mag best iedereen weten.

Kevin Nugter, (E-mail ) (URL) - 08-02-’04 20:37
*S*uusje

Voor zover ik weet log ik redelijk onder mijn eigen naam, tis eigenlijk Suzan maar ok… Shoot me? (en dat White Lily gedoe is puur voor mijn mailgroep die uiteindelijk uit merendeels engelse vrouwen bestaat en de groepsnaam is FloweringSouls, dus hebben we allemaal een bloemennaam) :-)

*S*uusje, (URL) - 08-02-’04 20:40
Fredjuuh

Ik gebruik ‘Fredjuuh’ omdat mijn echte naam zo ouderwets en netjes klinkt :-p : Frédéric :-S
Je zou voor minder een schuilnaam gebruiken ;-)

Fredjuuh, (E-mail ) (URL) - 08-02-’04 20:46
B@rt

Ik reageer zoals ik heet en ik weet dat er heel veel bezoekers bij mij langskomen die ik ken, maar die never reageren. Geeft verder niet. Ik doe ook geen dingen die ik niet wil :-)

B@rt, (URL) - 08-02-’04 21:09
DarK RaiN

ik heet eigenlijk Arjan mijn nickname heb ik via een spel waarbij je een nickname moest hebben DarK RaiN in mijn geval, dus toen ik begon met loggen heb ik ook deze naam gehouden.

DarK RaiN, (URL) - 08-02-’04 21:23
Chris

Geen alias. Maar over familie en kennisen die niet reageren: Tja dat klopt. Zou het misschien door schaamte komen? De anonimiteit is makkelijker.

Chris, (URL) - 08-02-’04 21:36
Jeanne

Ik vind eerlijk loggen een soort van ‘must’ omdat je het volgens mij anders net zo goed kan laten.
En toen ik begon, begon ik als ‘mezelf’.
En soms denk ik wel eens: ik zou nóg eerlijker kunnen zijn als niet bekend was wie ik was.

Maar het is nu eenmaal zoals het is.
En ik vind dat ook wel ok.

Jeanne, (URL) - 08-02-’04 21:38
Brillie

Aha. Van je kennisen moet je het maar hebben.
Niet dat ik zit te wachten op al die reacties.
Het komt misschien ook wel omdat ze mij plat smsen
als er weer wat op staat dat ze raakt.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 08-02-’04 22:53
Michaela

Michaela is gewoon Michaela, thuis, op het werk, op het internet, gewoon overal dus.

Michaela, (URL) - 08-02-’04 22:55
blowhan

blowhan is het op internet en in de coffieshop en in de kroeg en thuis en op het werk is het Johan

blowhan, (E-mail ) (URL) - 08-02-’04 23:13
Aad

Ik wil gewoon mezelf blijven en noem me dus gewoon zoals ik heet. Bij mij komt ook familie over de vloer maar reageren ook nooit.

Aad, (URL) - 08-02-’04 23:14
Tink

Al zolang ik op internet kom gebruik ik de nickname Tink. Zo heet ik niet, maar ik ben die nickname zo gewend. Op je laatste opmerking: mijn familie en vrienden lezen mijn log ook, maar reageren nooit (op 2 vrienden na die soms wel reageren).

Tink, (URL) - 09-02-’04 00:45
Ricky

Ik wil kunnen mopperen op familie en buren zonder herkend te worden. Daarom verander ik niet alleen namen, maar soms nog wel andere dingen ook. Ik lieg dus wel eens :). Maar de kern is wel waar hoor. Het gaat om details. Kleuren, namen, enz.
Mijn eigen voornaam is er eentje waarmee er niet zo veel rondlopen, makkelijk te googelen, dus niet geschikt hiervoor.
Wat jij schrijft over niet durven reageren in het begin omdat je denkt dat dat voor andere mensen is, dat herken ik wel. Bij sommige blogs heb ik dat nog wel. Daar vind ik de stukjes leuk, maar de reacties erop, die zijn mij te intellectueel, dan hou ik het bij lezen :).
Ik geef de url van mijn weblog wel eens aan penvrienden, die altijd klagen dat ik nooit terugschrijf en vragen hoe het met me gaat. En dan komen ze één keer kijken, reageren niet en gaan weer weg. Internet is eng volgens sommige mensen :).

Ricky, (URL) - 09-02-’04 07:57
Sudesh

Ik heet eigenlijk Johnny Stardust en als artiestennaam gebruik ik Sudesh.
Vandaar.

Sudesh, (E-mail ) (URL) - 09-02-’04 09:40
marian

Ben gewoon Marian, maar er zijn er ook die me kennen onder de naam Bubs :)

Mensen zonder weblog zijn vaak huiverig om te reageren, helaas maar waar.

marian, (URL) - 09-02-’04 10:05
Bart

Bart is mijn echte naam en zoals B-art(met streepje) al zei er zijn genoeg Barten. Mischien moet ik maar eens onderscheidend worden en als Bart-P, Bartspages of BP gaan reageren, ik zie wel.
Vandaag nog gewoon als Bart omdat ik mezelf zo ken. :-)

Bart, (URL) - 09-02-’04 10:42
Theo

Vandeweek nog op het 8 uur journaal ofzo: les aan jonge kinderen (groep 6 ofzo) over de gevaren van het internet. “Knoop goed in je oren: gebruik NOOIT je eigen naam en geef NOOIT je e-mailadres”.
Ik begrijp niet wat daar veilig aan is. Het lijkt meer op een goed advies voor de gevreesde vieze mannetjes zelf!

Toen ik nog zonder e-mailadres commentte ben ik eens aangezien voor meeglurende vervelende Tante.
Voor een eigen log heb ik geen tijd. En commenten is vooral leuk als je een reactie van de logger terugkrijgt -soms ben ik daar ook echt op uit. Ik ben hier nu de 39ste commenter. Daar kun jij dus niet aan beginnen…

Theo, (E-mail ) - 10-02-’04 02:57
Renesmurf

@Theo: jawel hoor

Renesmurf, (URL) - 19-02-’04 00:12
mirian

Thanks for the special work and information!

mirian, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 12:56
carolee

Good luck!

carolee, (E-mail ) (URL) - 21-03-’06 06:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.