Klotezender

Radio 538 is een hele zielige zender, dat eigenlijk verboden moet worden.

Vroeger had je alleen radio 3 voor popmuziek, ze dienden het hele volk, alles kwam er op.
Toen eind jaren 80 de commercie kwam waren ze best opgelucht.
Eindelijk waren ze van het gezeik af, want mensen hadden nu immers keuze.
En radio 3fm kon aan zijn smoelwerk werken.

Commerciele radiozenders mikken op het breedste publiek dus draaien die hits.
En dat dan continu. (geestdodend)
De zender met de meest debiele muziek is dan ook de populairste.
538 ligt ook lekker in die markt.

Alleen is 538 niet zo eerlijk.
Als je een commerciele zender hebt moet je jezelf zien te redden.
Dat doe je door betere programma`s te maken, niet door anderen uit te schakelen.
Zo wil 538 graag even bepalen wat anderen moeten draaien.
Als zij vinden dat radio 3 te weinig alternatief draait moeten ze dat zelf dan maar gaan doen, stel eikels.

Nu stappen die watjes zelfs naar de rechter, ditmaal omdat er ID&T Radio haar naam omdoopte in Slam!FM en meer top40 muziek is gaan draaien. meer hier

538 is een commerciele zender die bang is voor concurentie.

Rene Woensdag 09 Februari 2005 at 2:38 pm | | Smurf

31 reacties

berta

Pfuh…

berta , (URL) - 09-02-’05 15:26
Cleo

Smurf, “Radio 538 betaalde voor haar radiofrequentie 57 miljoen euro, ID&T verkreeg destijds een frequentie met restricties voor slechts 2,5 miljoen euro.”

Lijkt me logisch dat 538 het fijn zou vinden als iedereen zich aan de regels houdt. Eerlijk is eerlijk.

Cleo, - 09-02-’05 15:28
Marielle

Ik luister toch niet naar 538 mij te commecieel. Ik luister liever naar 3 fm, Kink fm, diverse webradio’s en soms is het weleens lekker om niets te horen…….. stilte is ook fijn.:-)

Marielle, (URL) - 09-02-’05 15:55
madelief

Ben het helemaal met Berth eens! Maar ik baal er wel van dat id&t wijzigd want ik vond het een heerlijke zender bij lange autoritten. 538 daarintegen is weer heerlijk om je ochtend humeur te laten genezen.

madelief, (URL) - 09-02-’05 16:00
Mark

Ik switch tussen 3 zenders, Op mijn stage RTL FM, op m’n werk 538 en thuis wil ik ook nog wel eens switchen naar 3 FM :)

Mark, (URL) - 09-02-’05 16:29
antje

ik luister alles, en naar waar ik op dat moment zin in heb, hangt dus beetje van de stemming af, dus maakt mij niet uit of het RTLFM of 538. of 3fm is

antje, - 09-02-’05 17:06
ria

ik heb 538 in de auto altijd aan, gewoon omdat hij daar al een tijd op staat (blush)

ria, (URL) - 09-02-’05 17:12
Jeanne

ik ben zo’n serieuze Radio 1-luisteraar met uitstapjes naar 3FM.
vroeger stond 538 ook wel voorgeprogrammeerd in de auto geloof ik. herinner me niet meer zo goed hoe dat was.

Jeanne, (E-mail ) (URL) - 09-02-’05 17:29
Brillie

538 past de regels van de wet toe. En laat even weten dat anderen daar zich niet aan houden. Het gaat in dit geval om de zender die een bepaalt gebied overheen gaat. En dat moet dan even aangepast worden.

Ik kan mij dat wel voorstellen. 538 heeft tegenwoordig een Amerikaanse eigenaar dacht ik. En daar doen ze eenmaal veel zaken op deze voet.

Ze krijgen trouwens geen geld van de overheid. Ze hebben juist geld betaald. En dat moet wel weer verdient worden.

Trouwens… je mag rustig naar 3FM luisteren als de VPRO aan het uitzenden is. De rest van de tijd kan je em uit zetten.

Brillie, (URL) - 09-02-’05 17:47
Roelof

538 komt er bij mij niet op. Het is niet iets principieels ofzo. De muziek spreekt me niet aan. Ik switch tussen Veronica en Radio1.

Roelof, (URL) - 09-02-’05 17:48
Aad

Wat ik wilde zeggen heeft Cleo al gezegd. 3FM is ook niet zo geweldig hoor, wie heeft er heden te dage nou nog behoefte aan platen als het al drie keer uitgekauwde Money for nothing van de Dire Straits. Misschien wordt er ‘s avonds goeie muziek gedraaid maar daar heb je op je werk niet zo veel aan.

Aad, (URL) - 09-02-’05 19:02
Koen

Ik ben niet zo’n zenderfanaat… Ik volg de muziek die ik graag hoor… Ben dus met Stenders en Henk verhuisd naar YorinFM… zolang dat duurt. Af en toe als ‘t bereik wat minder is daarvan schakel ik naar Noordzee, maar da’s meestal maar even. 3FM heeft ondertussen lang niet de kwaliteit meer van vroeger.

Koen, (E-mail ) (URL) - 09-02-’05 19:25
Tikky

Luister al jaren geen radio meer sterker nog heb er niet eens een. Ik verkrijg en luister mijn muziekjes wel op een andere, niet commerciele, manier.

Tikky, (URL) - 09-02-’05 19:50
Niek

Radio 538 vindt ik toch al een kut zender en ik houd niet van zenders die commentaar hebben op andere zenders en die vervolgens proberen uit te schakelen of dat van ID&T Radio. Als Radio 538 nog probeert de internetradio`s in handen te krijgen zijn ze echt aan het verkeerde adres.. Eigenlijk zouden wij met zijn allen (3FM o.a.) en de bezoekers gewoon die Radio 538 uitschakelen!! Dag edwin evers, dag niels hoogland, dag Radio 538!!!

Niek, (E-mail ) (URL) - 09-02-’05 20:00
V@nM@n

En gelijk hebben ze… Waar ging het alweer over?

V@nM@n, (URL) - 09-02-’05 20:44
Kees

Zonder licht in het donker rijden mag ook niet. Iemand die daar eventueel wat van zegt is toch ook niet zielig.
Toch denk ik dat 538 iets te voorbarig is geweest. Ze hadden beter het oordeel van het Commissariaat voor de Media kunnen afwachten.

Kees, (E-mail ) (URL) - 09-02-’05 21:09
Niky

Rene, zo werkt de kapitaal markt nou eenmaal.

Geef nou zelf toe, communisme zou niet veel beter zijn voor radio en tv, toch?

Niky, (URL) - 09-02-’05 22:07
Gert-Jan

Terecht dat ze naar de rechter stappen lijkt mij.
Regels zijn regels…

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 09-02-’05 22:13
Brillie

Ik weet dat jullie niet zitten te wachten op mijn zender keuze. Voor wie dat wel wil lezen, even naar mijn log toe stappen.

Brillie, (URL) - 09-02-’05 22:20
Joanne

Tsja radio 538 is nooit mijn favoriete radiostation geweest, maar dit klinkt inderdaad wel heel erg zielig. Moeten ze doen, ze laten zich alleen maar kennen op die manier.

Joanne, (E-mail ) (URL) - 09-02-’05 22:57
Renesmurf

@Niky: Ze doen wel altijd of ze het alleenrecht op hits hebben. Communisme zou funest zijn voor de gehele radio.

Renesmurf, (URL) - 09-02-’05 23:11
Cokie

Ik erger me steeds meer in het zinloze gelul op de zenders, het gaat toch om de muziek en niet om dj’s die zichzelf grappig vinden of om ellenlange spelletjes…? Gewoon muziek draaien. 538 ben ik sowiewo geen fan van, is meer boor de BreezaH figuren met maar een paar hersencellen..

Cokie, (URL) - 10-02-’05 00:06
connexxion

radio 538 is een verschrikkelijk irritante kutzender! ze ouwehoeren teveel en ze draaien geen echte muziek! alleen die zogenaamde dj-shit wordt er gedraaid! vooral die evers moet zijn smoel houwe! wat een galbak is dat zeg! oppleure mert 538!

connexxion, - 17-05-’05 18:12
arriva

ik erger me dood aan 538! ze proberen andere radiozenders te boycotten zodat zij het best beluisterde station van nederland willen zijn! ik vind dat echt een zielige actie hoor, ik luister veel liever naar Q-music (het voormalige noordzee fm) dat heeft tenminste een gevarieerd muziekaanbod, en met dj jeroen van inkel wordt het nog gezelliger! deze zender draait ECHTE muziek!

arriva, - 04-04-’06 20:34
Coen

Op mijn werk (distributie centrum) draaien ze het de hele dag, wordt er ziek van omdat ze steeds hetzelfde rijtje
van steeds dezelfde nummers draaien…. “anouk- one word” , coldplay-talk, hi tack-say say say,sugababes ugly enz enz en dat TIG keer op een dag FLIKKER OP!! en dan nog dat domme gelul er tussen door…

luister veel liever andere zenders zoals Rebecca fm of anderen..

Coen, - 25-04-’06 20:15
geert

Elke dag stampen ze genadeloos mijn voorzichtig opgekomen goeie humeur (als je dat sommige dagen nog opbrengen kan)genadeloos de grond weer in, die overjarige patser van een wessel van diepen om de haverklap, klote muziek (meestal) en zo schreeuwerig dat je neiging om een klap te geven en nou je bek dicht houwen te roepen je bijna het schuim op je lippen bezorgt. en dat hele groepje bij ruud de wild, Kunnen jullie ook eens wat minder voortduurent enthousiast, (het gaat erom hoe iemand iets zegt en niet zo erg wat , zeggen ze wel eens) Nou dan is wat jullie
betreft het weerbericht zeker altijd goed en een flinke file net zoiets als een
slagroomtaart met crèmevulling. Dus stelletje sellouts waarom springen jullie niet
gezellig met bijvoorbeeld het bijna 100 jarige jubileum vierende jong snel en wild vermoeiende veronica de plomp in, word ik misschien wat minder snel out. Eikels

ik ben zo vriendelijk geweest het over die idiote domme belgesprekjes, het zogenaamd grappige wie zit er in dat pleuris pak (ja pino pak , ik weet het shit shit),en die gast met dat graftakkerige vpro stemgeluid de hele tijd en vast nog wel het een en ander niet te hebben. Of jullie me daar dan nog even voor willen bedanken. (letterman, m j fox, peter faber, chevy chase, bil murray and much more rule) you guys , jeroen nieuwenhuizen , die uit zijn keel gorgelende je text om de oren meppende last s’avonds en huppeltrutje hoor hoe vrolijk ik wel niet ben and many more suck.

(d,r was nog veel meer maar ben het kwijt, maar serieus jullie moeten gewoon ffe dimme (werk in een hal waar de “elite” nou eenmaal bepaald (voor zo ver ik weet) wat de “pot schaft”).

dat was het, ajuus.

geert, (E-mail ) - 07-03-’07 01:54
veolia transport

radio 538, sterf een langzame, lugubere en vooral pijnlijke dood!!! dag edwin evers, dag dennis ruyer, dag jens timmermans, dag lindo duvall, dag tim klijn, dag jeroen nieuwenhuijze, dag froukje de both, dag niels hoogland, dag barry paf, dag rick romijn!!!!!!! see you all burning in hell!!! ik hoop dat jullie zullen branden in de hell!!! :) :) :)

veolia transport, (E-mail ) - 05-11-’07 17:24
Ralph

Ik vond 538 heel wat jaren terug een goede zender, maar de laatste paar jaar is het echt achteruit gegaan en niet zo’n beetje ook. Ze hebben de meest irritante gewoonte om nummers kapot te draaien en ze draaien het zelfs sneller dan normaal, dat draait gewoon niet om muziek, zo lopen ze goede nummers te verkrachten. Ook al ben ik geen muzikant, maar toch hoor ik dat heel snel vanwege een wat hogere toon.

Als ik naar de radio luister dan is het meestal 3 fm en heel soms radio 2. Als er niks boeiend op de radio is dan draai ik meestal een cd of in de avond luister ik naar een webradio station.

Ralph, - 14-04-’10 20:56
Renesmurf
En dat is dan vast RisingFlowRadio, neem ik aan.
Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 16-04-’10 22:45
Carlos

Hebben jullie wel is van radiozender Q music gehoord? Een collega heeft dag in dag uit die klotezender op staan. Je verstand staat stil wat er op die fuck zender voor een stinkbagger wordt gedraaid. De hele tijd fuckRihanna, Fuck Lady GaGa, Fuck Michael Bubble en Fuck Beyoncé. Allemaal duizend maal fuck. Heb mijn afgestompte collega al aangeboden het radio apparaat het raam uit te kieperen. Thuis heb ik al jaren géen radio en géén TV. Kost me mijn vrije tijd; er zijn leukere dingen te doen. De luistercijfers boycotten is hierbij een leuke bijkomstigheid! Hehe, ben ik even mijn gal kwijt.

Carlos, (E-mail ) - 30-09-’10 11:55
Carlos

Q-MUSIC SUCKS!!! Zou ik het liefst duizend keer achter elkaar willen uitspreken. Tot kwijlens toe!!

Carlos, (E-mail ) - 30-09-’10 14:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.