Jaren verstreken

Al zo lang ik leef leef ik met huisdieren.
Altijd al waren er kippen, en op een dag nam ik ze over van mijn vader.
Momenteel heb ik er een stuk of 20.

Toen ik een jaar of 3 was kwam onze eerste duitse herdershond, na 13,5 jaar moesten we hem in laten slapen.
Daarna kwam de tweede duitse herdershond, die na 11,5 jaar ingelapen moest worden.
Kiras is mijn huidige hond, en momenteel 5,5 jaar oud.

We hebben in de loop der tijd ook heel wat konijnen versleten.
Met mooi weer mocht ie bij de kippen in, en als die dood ging kwam er een nieuwe.
De laatste overleed een paar jaar geleden, en er was en is geen behoefte aan een nieuwe.
Hier hebben ook twee duiven gewoont, en een aantal parkieten, allen dood.

Er zijn nog wel twee argeponissen, of hoe je dat ook schrijft.
( wie niet weet wat dat is, zie www.google.nl )
Ze paren wel maar jonkie`s komen er maar niet van.

En dan is er nog een vijver vol met goudvissen, en soms ook een kikker.

Dat is een opsommig van mijn huisdieren, van het heden en het verleden.
In het kader van mijn zoveelste Renesmurfsurf onderzoek:

Wat voor huisdieren heeft u, al dan niet gehad?

Rene Woensdag 04 April 2007 at 11:00 pm | | Smurf

45 reacties

travelagent

Wel ja wat een dieren.
Wij cavia,eenden,hamster,kat,goudvis en parkieten en nu niks meer….ook allen dood.

travelagent, (URL) - 04-04-’07 23:04
Terrebel

Een cavia, André, die zeven jaar oud is geworden. Een parkiet, Joepie, die letterlijk in mijn hand stierf van ouderdom. Een goudvis, Rebecca, met een subliem geheugen van wel een paar weken en die bovendien tien jaar oud is geworden. Momenteel een goudvis, Suske (Wiske was reedsch jong overleden)

Terrebel, (URL) - 04-04-’07 23:12
ria

Een cavia, twee hamsters, kippen, goudvissen in een kom, gupjes in een kom, een aquarium met vanalles erin, zebravinkjes en nog ander gevogelte waarvan ik niet meer weet hoe ze heten, een poes en een kater en nu een hond :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 04-04-’07 23:26
Sandra

Mijn eerste kat Poes leeft helaas niet meer. Nu heb ik er drie, Sjimmie van 10 en Lola en Lara van beiden 2. Ooit hadden wij thuis ook kippen en konijnen en later een goudvis die uitsluitend op zijn rug zwom.

Sandra, (URL) - 05-04-’07 00:07
Hansje

Toen ik nog bij mijn ouders woonde, hadden we honden en katten, af en toe een parkietje, een paar jaar een stel Turkse tortelduiven, een paar jaar een konijn en goudvissen in de vijver.
Sinds ik het huis uit ben, heb ik altijd katten gehad. Momenteel zijn dat er vijf: Ajax, Vitesse, Födsel, Meisje en Dinky.

Hansje, (URL) - 05-04-’07 00:15
rob

Ik heb er geen, maar kun je me zeggen wat argeponissen zijn?

rob, (URL) - 05-04-’07 00:37
tagrijn

Dat is een hele kinderboerderij. En met due kippemn zit je met pasen niet zonder eieren. Maar wat zijn imn hemelsnaam argeponissen???

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 00:37
pascal

Honden, katten , konijnen, schildpadden, kanaries, tropische vogels en goudhamsters.

pascal, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 05:07
V@nM@n

Buiten de kikkers en de vissen bezitten we nog twee katten en vroeger hebben we ook nog een hond gehad(cockers spaniel).

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 06:33
Erik Bolhuis

1 hond, 1 parkiet, 1 kanarie, 2 argeponissen, en een konijn, allen dood.
Nu 1 poes en 5 guppen.

Erik Bolhuis, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 07:08
Carola

Vroeger thuis hebben we een hondje gehad Scotty, een aquerium met vissen en later met twee waterschildpadjes. Cavia Ukkie kreeg vier kleine ukkies en mijn zus en ik kregen later ook ieder een witte muis. Er was ook een grote landschildpad die Japie heette, die heeft zich ergens verstopt om een winterslaap te houden en is nooit meer boven water gekomen. Later kregen we ook een poes, kittekat, toen zij overleed kregen we een rode kat die Fleur heette. Toen die overleed hadden we weer een poes en zij heette Winnie. Ik had ook een konijn dat Blitzer heette. Toen ik uit huis ging kreeg ik een kater die Tommy heette, toen wij naar Amerika gingen is die bij schoonouders gebleven. Toen we terugkwamen kregen we een poes die ook nog jonkies kreeg waarvan we er een gehouden hebben. Die twee poezen zijn meegekomen naar Spanje. De ene is spoorloos verdwenen en de ander woont nog bij mijn ex. Toen ik weer alleen woonde kreeg ik een hondje Saida. Zij is overreden door een auto vlak voor mijn neus. Daarna zijn er verschillende poezen geweest, aan komen lopen en later ook weer verdwenen, Kiwi, Mickey en nu hebben we Manu. Er kwam ook een grote waterschildpad hier aangelopen die hebben we weggegeven aan iemand met een vijver en nog meer van die beesten. We hebben een cavia, Madame Cobaya. En dan ben ik mijn parkiet nog vergeten van vroeger en de twee turkse tortels. En vast nog wel meer waar ik nu even niet op kom…het zijn er wel veel zeg..

Carola, (URL) - 05-04-’07 07:42
Wolkewietje

Vroeger hadden we thuis een cyperse kat, genaamd micky en een schnauzer met de naam Saartje. Zelf heb ik ruim twaalf jaar een valkparkiet gehad en die heette Spitfire, maar luisterde ook naar de naam “vogel”. Momenteel geen huisdieren

Wolkewietje, - 05-04-’07 07:58
BERT&RI@

Toen wij nog thuis woonde (bij onze ouders) konijnen kippen.vogels ,geiten een ezel schapen een papagaai,enz het was bij Ria altijd een ware dierentuin, maar nu 5 hoog niets meer wij vinden dat je dit dieren niet aan kan en mag doen.

BERT&RI@, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 08:05
mama muis

wie kan een smurfonderzoek weerstaan: hier doorsnee huisdieren. ouderlijk huis met huis tuin en keuken katten, honden (2 schotse collies) Nu zelf 2 katten, maar heb er vele zien gaan en komen door de jaren heen. ooit ook 2 ratjes en een aantal kippen (plymouth rock, zoiets). Maak je nog een eindverslag?

mama muis, (URL) - 05-04-’07 08:20
Agnes

tig parkieten van jongsaf aan tot 8 jaar geleden, toen kreeg ik een parketvloer en was ik zat van de rommel die zo’n beest maakte. Heb mijn opa (die nu ziek is) er toen blij meegemaakt en het beestje leeft nog steeds. Verder 4 katten, aantal konijnen, hamsters, goudvissen en een cavia. Op dit moment hebben we alleen een poes.

Agnes, - 05-04-’07 08:38
Bart

Vissen, konijnen en een cavia. Allen dood en nu komt er niks meer. Ze hebben het bij mij niet goed en daarom moet ik er gewoon niet meer aan beginnen.

Bart, (URL) - 05-04-’07 09:13
Theo

2 hamsters, 5 katten en een parkiet

Theo, (URL) - 05-04-’07 09:38
Sjiraffe

Heel weinig in verband metd e vele allergieën.
Ooit had ik 2 parkieten, tot ontdekt werd dat ik daar zo ziek van werd. Ik was een jaar of 6 toen gezegd werd dat ze pas weg hoefden als 1 dood ging…prompt een week later lag er 1 op zijn rug…
Ik was 15 toen ik mijn eerste hond kreeg, een Dober, Jill…want de longarts had gezegd dat daar weinig mensen allergisch voor zijn. In het begin leek dat ook zo, maar na 4 jaar had ik het toch opgebouwd en toen ik het huis uitging, bleef Jill bij mijn moeder wonen.
Toen ik mijn man leerde kennen had hij al een Golden Retriever, Bruce. Ik vond dat altijd maar suffe honden, maar deze was anders…wat dominanter en wilder en dat mag ik wel in een hond :P
1 jaar later kwam daar een pup Bowie bij en nu hebben we dus 2 Goldens van 10 en 3.

Sjiraffe, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 09:43
Sjiraffe

Oh ja en tal van vissen!! Die geen van allen oud zijn geworden…al zijn bob en annie volgens mij 3 jaar oud geworden, maar al die anderen…
En de parkieten heetten Paco en Jacobientje…ik was 2 toen ik ze kreeg en mochtz elf de namen verzinnen :P

Sjiraffe, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 09:45
Belinda

Honden, zebravinken, goudvissen, konijnen, een paar uur een kitten, padden, kikkers, salamanders.
Op dit moment 2 hondjes (maltezer en een cairnterrier), 3 kippies en twee tortelduifjes en af en toe een ongewenst maar toch ook lief om te zien huisdiertje: een muisje.

Oh en dan vergeet ik nog mieren, insekten, de huismerels, de huis-turkse tortels, de musjes enz.

Belinda, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 09:45
Mysterycouple

Wij hebben nu 2 katten… eens hadden we er 3.. daarvoor ook nog 2.. we hebben 3 konijnen gehad, een ratje een hamster en een aquarium vol… en ook nog een cavia.. Boy had vroeger thuis een vuilnisbakbeest en een Mechelse herder en wij hadden thuis een poedel. Als kind had ik dan ook een hamster en een schildpad…. Nee ik woonde niet in Artis

Mysterycouple, (URL) - 05-04-’07 10:14
Tabitha

Nu hebben we een hond, Zena. De vogel is gister dus overleden… We hebben ook eerder een hond gehad, die na 14 jaar ook ingeslapen moest laten worden. We hebben ook ooit 2 cavia’s gehad, totdat m’n broer er allergisch voor bleek te zijn. Toen moesten ze vertrekken naar de kinderboerderij, waar ze waarschijnlijk ook al een tijdje niet meer leven.

Tabitha, (URL) - 05-04-’07 10:21
Jetje

Thuis, inwonend nog bij ouders, 3 katten en 2 parkieten en een labrador (die niet het karakter had van een labrador). Kat 1 werd vergiftigd, katten 2 en 3 stierven van ouderdom. De labrador kreeg HD en epilepsie. Na een hevige epilepsie-aanval kreeg hij een hersenbloeding. Einde van de labrador.
Nadat ik het huis uitging: Pompie (kat) werd 9 jaar omdat een kl*te-duivemelker haar gif gaf. Viel helaas niet te bewijzen. Rooie (kat) bleef ineens weg. Een stel waterschildpadden werden ndgedwongen opgevangen door mij en vnden een ged thuis bij iemand anders. Hetzelfde verhaal geldt voor 2 parkieten. De vissen van mijn broer vonden ook via mij een nieuw thuis.
Momenteel huizen er hier 4 katten (waarvan er 3 opvangkatten zijn, maar niet meer weg mogen van me)en een draakje (middelste dochter).

Jetje, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 10:35
Hette

Vroeger hadden we thuis 2 poezen en een wandelende tak. Nu hebben mijn ouders 1 kat en ik zelf heb niks, want ik ben allergisch. Mijn schoonouders hebben 2 Kaukasische herders.

Hette, (URL) - 05-04-’07 11:24
thea

Vroeger een Duitse herder gehad en daarna nooit meer in ivm de kinderen. Schapen daarna en poezen. Nu niks meer, kost me teveel vrijheid.

thea, (URL) - 05-04-’07 11:53
Chantal

Als kind: honden, poezen, kippen, schildpad, vissen en vogels.

Nu: 1 hele lieve kater van 10 jaar.

Chantal, (URL) - 05-04-’07 11:57
henriette

Wij zijn bezig met onze derde en vierde hond. We hebben zes vissen versleten, vier zebravinken en hebben drie woestijnrattten in leven.

henriette, (URL) - 05-04-’07 12:26
Redstar

Nu drie honden, twee katten, en een berg visen..

Redstar, (URL) - 05-04-’07 12:31
Ebelien

Wij hebben een zevental (waar nummer acht is gebleven is een raadsel) baby-guppen. Dankzij een vriendinnetje van school wiens vrouwtjesgup was ‘ontploft’ :-)

Ebelien, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 12:33
jager

Op dit moment alleen een konijn van de jongste dochter. We hebben ook goudvissen en een schildpad gehad maar die hebben niet lang geleefd. Als de kids het huis uit zijn dan wil ik weer een hond, net als vroeger bij mijn ouders…een labrador… ;)

jager, (URL) - 05-04-’07 12:43
Renesmurf
http://www.google.nl
Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 17:07
Struikelaar

Drie stinkdieren, 15 fretten, drie katten en een paar honderd k*tduiven op het balkon.

Struikelaar, - 05-04-’07 18:29
Martin

We begonnen met een hond..die hebben we ruim 14 jaar gehad..Cavia’s ook twee keer zelfs..en toen een parkiet..die helaas dus gisteren is overleden en 6 jaar is geworden.
En onze tweede hond Zena hebben we nu bijna 3 jaar.

Martin, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 21:20
peer

En wanneer laat je hem inslapen?

peer, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 22:10
Renesmurf
Dat vroeg ik niet.
Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 22:18
Geertje

Wij hebben heel lang katten gehad, tot ze na 19, 20, 20 en 21 jaar dood gingen.
Nu hebben we 4 parkieten en 1 konijn die bij ons is binnengelopen en nooit meer weg ging.
In de winter zit hij binnen, in de zomer loopt hij buiten over straat. ALs hij weer binnen wil, krabbelt hij aan de deur en gaat zijn hok in :-)

Geertje, (URL) - 05-04-’07 22:31
Linda

Wij hadden ook altijd heel wat dieren thuis, kanariepietjes,zebravinkjes, honden, katten, konijntjes, kippen en kwartels een hamster en dwerg geitjes …ik geloof dat dit het wel was en de herinneringen aan al die dieren zijn me heel waardevol…zo vergeet ik nooit meer de keizersende van onze dwerggeit op de keukentafel…en zo zijn er veel herinneringen die naar boven komen :-)

Linda, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 22:55
Leibele

Mijn eerste dieren had ik samen met mijn tweelingzus.Het waren witte muizen.Die beestjes hadden de eigenschap dat ze zich in hoog tempo voortplantten.Dat was gunstig voor zus en ik.Wij hielden, en houden nog steeds, van dieren.En een teveel aan witte muizen betekende weer een gratis bezoek aan Artis.Die hadden voer nodig voor de roofvogels.Tegenwoordig gebruiken we ons “vee“niet meer om er financieel beter van te worden of er iets aan over te houden.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 23:01
martine

Ooit, in een ver verleden, hadden wij een kat, gekregen van vrienden, die absoluut zeker wisten, dat het een mannetje was en hij heette Al Capone. Een half jaar later bleek er sprake te zijn van geslachtbepalend falen en werd de boef omgedoopt in Mafia. Een heerlijk eigengereid beest, dat zich (wij woonden op tweehoog) als ze krols was altijd met opzet van het balkon af stortte, om zich uit te kunnen leven met de wilde tuintijgers, die beneden om haar vochten.
Nu hebben we konijnen in de achtertuin. Rare beesten, waar ik al eens een heel stuk over schreef.Ze mogen blijven tot ze op zijn, daarna komen er geen nieuwe.
Mijn zoon heeft op zijn kamer nog een bak met goudvissen. Daar heb ik nog minder mee dan met de konijnen. Maar hij zorgt zelf voor ze, dus van mij mogen ze honderd worden…

martine, (E-mail ) (URL) - 05-04-’07 23:51
Brillie

Spinnen…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 06-04-’07 02:50
carin

Een hondje, Blacky. Een lief vuilnisbakkie uit het asiel. Deze is doodgegaan aan een epileptische aanval. Daarna twee woestijnratjes, ook wel gerbils genaamd die Gerb en Gorb heetten. Toen een serie vissen. Daarna een kat die op de spoorrails gevonden is en die we dus Spoortje noemden. Deze is weggelopen. Toen twee jonge katjes waarvan eentje de sterilisatie (narcose) niet heeft overleefd en de andere nu al 15 jaar bij ons is. En nog een katje die we als vondelingetje hebben opgenomen. Deze is inmiddels ook weer 13 jaar.

carin, (URL) - 06-04-’07 12:04
Cornette

Katten, honden, papegaaien, cavia’s, slangen, hagedissen, egels, een kraai, konijnen, een haas, schildpadden (zowel water als droog), vissen, een reiger en verder weet ik het even niet meer.

Cornette, (URL) - 06-04-’07 15:46
Neneh

katten, honden, konijnen, kippen, geiten…. noem maar op

Gelukkig hebben we nu alleen nog Twist, logeert konijn van dochter hier af en toe en is de vijver goed gevuld!

Ik vind het wel prima zo, de katten van de buren poepen in onze tuin, da’s dan weer minder :(

Neneh, (E-mail ) (URL) - 07-04-’07 17:41
wim heitinga

IK BEN DE ECHTE WIM HEITINGA!

wim heitinga, - 09-04-’07 10:33
paola

vissen, parkieten, vogeltjes, hamsters, konijnen, en nu een vijver vol vis en twee superverwende katten :-)

paola, (E-mail ) (URL) - 10-04-’07 18:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.