Godverdomme

Ja, dat webloggeren is me wat.
Soms zet ik van te voren wat dingetjes klaar om later eens bij te werken alvorens te loggen.
Helaas gaat er wel eens wat fout, maar dat boeit verder ook niet.


De automatische orgaandonatie is van de baan. De Tweede Kamer is tegen het idee van een commissie en een aantal organisaties om mensen automatisch als donor te beschouwen als ze geen keuze hebben gemaakt.


Waarom niet gewoon invoeren dat iedereen zijn organen afstaat MITS er bezwaren zijn.
Er zijn zoveel mensen die geen zin hebben om zooi in te vullen, die dat niet intereseert.
En ondertussen blijven er maar dooien vallen op de wachtlijsten.

Een dag later maakt de kamer zich weer druk omtrent het taalgebruik in diezelfde kamer.
Mensen, het gaat niet om woorden, maar om daden!

En nu is mijn uitlaat ook nog stuk, lawaai zeg, niet normaal!

Rene Donderdag 09 Oktober 2008 at 6:00 pm | | Smurf

vijftien reacties

CasaSpider

Helemaal mee eens, Renesmurf!
Bij auto’s bestaat dat al jaren, orgaandonatie.
Dat heet: de sloop… :-)

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 09-10-’08 08:15
Terrebel

Als niet zoveel mensen gewoonweg te beroerd zouden zijn om gewoon ff dat formuliertje in te vullen zou dat weer een aantal dooien schelen. Maar ja, mensen hebben het nu eenmaal “druk”.

Terrebel, (URL) - 09-10-’08 08:40
Bart

Je onderwerp vind ik onnodig kwetsend.
De inhoud ben ik het mee eens.

Maar goed, het is jouw log. En nee, ik ben niet zielig.

Bart, (URL) - 09-10-’08 09:26
Belinda

Helemaal eens! Verplicht stellen die hap! Wil je het niet moet je dat kenbaar maken maar dan vind ik ook dat je niet mag ontvangen! Tis toch van de gekke dat we onze gezonde organen dood laten gaan terwijl we er anderen een (beter) leven mee kunnen geven. Wat is er nu mooier dan na je dood toch nog verder te kunnen leven in een ander? Tja de waarden en normen van dit kabinet zijn ver te zoeken….

Belinda, (E-mail ) (URL) - 09-10-’08 10:29
Leibele

Ik denk dat iedere regeling omtrent het doneren van organen discutabel is. Het gaat namelijk om het meest dierbare bezit wat een mens heeft. Dat is te persoonlijk.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 09-10-’08 11:05
Chantal

Ik erger me aan dit debat al heel lang. We zijn een democratisch land en de meerderheid in het land wil het systeem veranderen naar het Belgische systeem, donor MITS. Hoe kan het dan dat een paar onverlate in Den Haag anders beslissen.

Chantal, (E-mail ) (URL) - 09-10-’08 12:03
ria

Van een kapotte uitlaat ga je gelukkig niet dood ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 09-10-’08 12:19
Egbert

Ik ben in principe niet tegen orgaandonatie, maar het invullen van zo’n formulier is er nog nooit van gekomen.

Egbert, (URL) - 09-10-’08 13:47
Me!

Ik ben het helemaal met je eens, ik ben al zolang als ik weet donor. Ik hoop dat er niemand van die mensen die het niet zijn ooit een orgaan nodig heeft.

Me!, (E-mail ) (URL) - 09-10-’08 15:20
tagrijn

Toch ben ik het dit keer eens met de 2e kamer De mens is baas over zijn eigen lichaam. Het moet niet zo zijn dat hij iets moet invullen om te voorkomen dat iemand daar iets mee doet. Iermand die een orgaan wil afstaan, moet dat zelf melden. En dat moeten er nog veel meer worden.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 09-10-’08 19:00
henriette

Ik ben ook voor verplicht stellen. De helft van de Nederlanders schijnt het papier niet eens in te vullen.

henriette, (URL) - 09-10-’08 19:16
Martin
Ben het niet helemaal eens hiermee..maar ik sluit me aan bij de uitspraak van Bart. En tjha je uitlaat gaat helaas een keer kapot of je moet je auto binnen de 5 jaar inruilen dan maak je de minste kans op onkosten. ;-)
Martin, (E-mail ) (URL) - 09-10-’08 19:53
frank-103

Politici die daadkrachtig zijn? We leven niet meer in de middeleeuwen hoor!

frank-103, (URL) - 09-10-’08 20:12
Brillie

Vloeken mag, je hebt het recht er toe.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 09-10-’08 23:05
crash

Ik ben al donor zolang ik daar zelf over mocht beslissen. En toen dat via een registratieformulier ging, heb ik dat meteen ingevuld. Hoeveel moeite kost dat? Wanneer mensen een formuliertje zouden moeten invullen omdat ze anders hun salaris niet krijgen, zouden ze dat allemaal doen!

crash, (URL) - 10-10-’08 10:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.