Oudjes

Motie Rollator in het basispakket

Constaterende, dat rollators en andere loophulpmiddelen ouderen mobiel houden en valincidenten voorkomen;

verzoekt de regering te bewerkstelligen dat de rollator en andere loophulpmiddelen in het basispakket blijven en de dekking hiervoor te vinden in de 20 mln. uit het regeerakkoord onder “Intensiveringen A Zorg (p. 21) taakstellende nader in te vullen”.

Ingediend door:
Agema (PVV), Gerbrands (PVV), Smilde (CDA), Leijten (SP), Ouwehand (PvdD), Voortman (GL), Dille (PVV), Mulder (VVD)

Bovenstaande motie las ik dus op de schaduwkamer.
En hier stemde ik dus tegen.

Ik vind dat iedereen zelf zijn eigen fiets moet betalen, en ik vind ook dat iedereen zelf zijn rolator moet kopen.
Zo worden de tweedehansjes ook nog eens gebruikt.
Bovendien zullen vrienden en familie wel te hulp schieten, mocht het nodig zijn vanwege de kosten.
En als er dan nog mensen zijn die het niet kunnen betalen, dan schort er wat aan de uitkeringen.
Dan moet dat maar omhoog.

Maar wat ze hier willen, is zelfs de allerrijksten gratis zo`n ding geven, en daarmee de zorgkosten onnodig hoog houden.


Rene Woensdag 17 November 2010 at 12:00 am | | Smurf

twintig reacties

curieuzeneuzemosterdpot

een fiets of een rollator lijken mij toch twee totaal verschillende dingen, rs?

mensen die een rollator nodig hebben, hebben meesteal nog héél wat meer behoeften (lees, kosten) dan enkel een looprek?

curieuzeneuzemosterdpot, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 00:21
Bertie

Tja, moeilijk hoor, van oorsprong is het een hulpmiddel voor iemand die niet zonder hulpmiddel kan lopen.
Maar gezien het gretige gemak waarmee een aantal mensen zo’n ding aanvragen ben ik het met Rene eens. Het lijkt er op dat het een geaccepteerd ‘vervoermiddel’ begint te worden.
Er is ook nog wat anders: lang niet alle gebruikers zijn noodlijdende bejaarden!

Bertie, (URL) - 17-11-’10 01:00
Marjolijn

Ze zouden ook naar rato inkomsten kunnen vergoeden.
Maar dat hebben ze nog niet bedacht….jammer..

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 06:08
Di Mario

Tja, ik roep dit ook al een tijdje en ik voel nogal veel weerstand om me heen. Maar… de discussie is natuurlijk weer leuk.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 07:38
Gisella

De zorgkosten kunnen ze beter naar inkomsten doen, bv iedereen 4% van zijn inkomsten.Dan kunnen deze ook weer in het pakket. Ik merk zelf als chronische zieke dat het steeds moeilijker word om alles te kunnen bekostigen, want het is allemaal gewoon wat duurder en ik betaal iets meer als 4 % van me inkomsten aan de zorgkosten.

Gisella, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 08:03
Terrebel

Ze zouden iedere rollator-behoevende ook standrechtelijk kunnen executeren, René. Of ben ik nu echt een rechtse koddebijer als ik dit allemaal beweer? Ik bedoel deportatie zou ook kunnen en wat dies meer zij…LOL….en ach, het leven van een Kalief in spé gaat nu eenmaal niet over rozen. Zijn pad is bezaaid met doornen. Dit was hetgeen uw nederige verteller te melden had voor vandaag.

Terrebel, (E-mail ) - 17-11-’10 08:50
gerdaYD

Goedenmiddag, ik ben mc Steen
En ik ben hier gekomen met Kadaverklaassie,
En we hebben een liedje geschreven,
We gaan een mooi liedje voor u bespelen.
Daarbij zit een refrein en dat moeten jullie allemaal meezingen
Het gaat als volgt: …
Ja ja ja, nou luister nog 1 keer; ja ja ja, nou allemaal;
Ja, ja, ja, Jij ook Beb,
Ja, ja, ja, Kom naar voren Riet,
Ja, ja, ja, kom allemaal,
Ja, ja, ja, In een keer van,
Ja, ja, ja, Doe dat gebitje in,
Ja, ja, ja, Pak je rollator,
Ja, ja, ja, Komop,
Ja, ja, ja, (…)
© Steen
Hihi.

gerdaYD, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 09:19
rietepietz

Voor wie dit soort hulpmiddelen noodzakelijk zijn moeten ze wel beschikbaar blijven ,een ander verhaal is dat er wel wat zorgvuldiger omgesprongen moet worden met de spullen die , na overlijden van de gebruiker , op de schroothoop terecht komen .
Er zijn trouwens best wel veel mensen die de spullen uit eigen zak betalen want je wilt niet wéten wat een ellende je over jezelf afroept als je dit soort hulpmiddelen “aan vraagt” . Mijn vriendin heeft , hoewel zij recht op de vergoeding heeft ,zelfs haar scootmobiel van duizenden euro’s zélf betaald om aan die maandenlange heilloze papierberg te ontsnappen !

rietepietz, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 09:23
Chantal

Ik vind je redenering dat vrienden en familie wel zullen bijspringen niet erg realistisch. Hoe triest ook, dat gebeurt gewoon vaak niet. Wel zou je kunnen denken aan in het basispakket opnemen met een mits eraan, mits je onder een bepaald inkomen zit, krijg je het vergoed. Dat sluit de ‘rijken’ zoals jij aankaart uit. Ikzelf heb geen moeite met het feit dat ik mijn eigen loopkrukken moet betalen, maar ik vind wel dat het in het basispakket zou horen, het is een middel dat algemeen verkrijgbaar en betaalbaar zou moeten zijn, dus opnemen met een mits-regel eraan…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 09:51
DJ IJsbeer

Ik ga me er echt niet voor schamen
een hoer zit achter de ramen
en in het bos daar groeien bramen
en daarna koken we pasta
dat is dat en daarmee basta
want wij treden op van Groningen tot Alaska
voor elke rappe, rocker en rasta
want ik rap, dus ik besta
en rol nog een shiva in een grote rizla
want dat is het geen waarmee ik doorga
als een toetje na de blanke mannenpapvla
en dan pak ik mijn camera
en maak een foto van mijn slaapkamerla
want ik pijp mannen, ben een bakra en een blanda
maar dit is het geen waarvoor ik sta
hopjes-, aardbeien-en vanillevla
de rapper IJsbeer zegt ik ga!

DJ IJsbeer, (URL) - 17-11-’10 10:02
Zon-nebloem

Soms heb je dat maar tijdelijk nodig en dan kan je dat hier lenen op de ziekenkas, of je kan dat kopen of lenen bij vrienden, wat maakt het uit?

Zon-nebloem, (URL) - 17-11-’10 11:45
frank103

Tja, dan ga je ze niet gratis verstrekken en breken 100 bejaarden hun heup, dan ben je (in grote getallen) duurder uit! Verschil met een fiets is er ook: fiets heb je niet nodig om jezelf te kunnen verplaatsen, je kan ook met de benenwagen, auto of bus. Maar zonder rollator kunnen veel bejaarden niet eens binnenshuis. Maar een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, kijk, dat is iets anders en is wellicht een goede oplossing!

frank103, (URL) - 17-11-’10 13:54
Leibele

Laat de Overheid nu eindelijk eens beginnen met werk te creëren voor de mens met een functie-beperking. De Sociale werkplaatsen schaffen ze af en de kreupelen die graag willen werken mogen dat niet meer. Als de Overheid gewoon alle hulpmiddelen zoals schoeisel, scootmobielen, douchestoeltjes, rollators en zo zelf gaat fabriceren en het gratis ter beschikking stelt voor hen die het nodig hebben komen we al een end in de goeie richting.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 14:42
Sjoerd

Ach, bij Ikea kun je ze voor een euro krijgen… Even overspuiten en klaar toch.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 14:52
Annojo

Regeltjes, regeltjes, regeltjes… waarom moet het een wel en het ander niet worden vergoed. Spreek gewoon een maximaal bedrag af, en dan zoeken mensen zelf maar uit of ze hun zorgtegoed dat jaar aan een rollator of een nieuwe bril of een tandartsbehandeling willen besteden. Maar misschien denk ik te simpel, ik vind zorgverzekeringen ook heel ingewikkeld en vooral saaaaai. Toch moet ik me er in verdiepen om uit te zoeken of komend jaar mijn allergie/tandarts/eventuele bril en weet-ik-veel-wat nog wel gedekt zijn. Bah, ik zie er nu al tegenop.

Annojo, (URL) - 17-11-’10 15:48
Annojo

OT: Leuk al die kerstboomfoto’s! Daar word ik dus weer vrolijk van :-)

Annojo, (URL) - 17-11-’10 15:51
ollie

Eerst gezocht wat een rolator is , maar Ollie is weer even ver !

ollie, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 16:01
Fokkio

Ik begrijp je punt. Ik ben dan ook voor ziektekostenpremie naar vermogen. En dan bedoel ik niet alleen goed zorg voor wie het kan betalen, maar dat degenen die meer hebben meer betalen. Zoals het nu is is de ziektekostenpremie een grote kostenpost voor wie niet zoveel heeft. Wanneer er premie naar vermogen is mag die rolator er van mij best bij in.

Fokkio, (URL) - 17-11-’10 16:15
Linda

Ik snap wel wat je bedoelt en ben het aan één kant met je eens, want als je geld genoeg hebt dan kun je zelf echt wel een rollator betalen. Maar als je alleen bent en je leeft van een minium dan is het een ander verhaal…dus ik ben toch voor dat ze in het pakket blijven maar dan wel gekoppeld aan iemands inkomen en ook vind ik dat ze er beter mee om moeten gaan en ook tweedehands rollators in moeten zetten…

Linda, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 17:10
Hartstikkeleuk

Eigen inkomstenafhankelijke bijdrage? Niks mis mee hoor. En hergebruik van rollators? Ook niks mis mee volgens mij.

Hartstikkeleuk, (E-mail ) (URL) - 17-11-’10 17:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.