Edet, Libresse, Tena en Tork samen met Oxfam Novib

http://www.hygienehelpt.nl/

Schoon water, maandverband, een fris toilet… Hygiëne is belangrijk. Niet alleen thuis, maar ook in Afrika. Daar is een goede hygiëne zelfs van levensbelang. Op deze site vindt u alles over het belang van hygiëne ‘hier’ en hygiëne ‘daar’.  Over hoe Edet, Libresse, Tena en Tork heel concreet helpen met hygiëne in landen als Soedan en Niger. En over hoe u kunt meehelpen…Heel makkelijk!

Nou ja, goede actie`s zijn altijd goed natuurlijk.
En Oxfam Novib doet mee, dus het zal dan wel goed zijn.
Maar toch, dat die in zee gaan met commerciele bedrijven, ik weet niet wat ik daar van moet vinden.
Misschien moet ik niet altijd zo achterdochtig zijn, maar misschien is die achterdochtigheid ook niet voor niks.

Maar het is in elk geval wel leuk om even rond te kijken bij de resultaten tot nu toe, van de bijdragen van de mensen die mee willen werken aan de langste videoclip ooit, die op 1 juni 2010 wordt uitgezonden.

http://www.singthatsong.nl/

En u kan zoeken wat u wilt, ik sta er niet tussen, en dat zal ook niet gebeuren.


Rene Woensdag 23 Maart 2011 at 6:00 pm | | Smurf

negentien reacties

Sjoerd

Toch heeft het wel wat als dit soort bedrijven van deze acties organiseert voor landen waar de mensen dit zelf onmogelijk op kunnen zetten. Helaas kun je niet aan alle acties meedoen.

Sjoerd, (URL) - 23-03-’11 18:58
 hanscke

Ik ken novib nog uit de tijd dat men vroeg een dubbeltje per dag in het kartonnen doosje te doen. Toen werd het opeens een andere naam, Oxfam moest er voor en dat maakte mij wantrouwig. Dat was in de tijd dat er ook gerommel met Foster Parents Plan was. Ook die naam moest toen opeens veranderd worden. Vanaf dat moment ben ik toch wat wantrouwig geworden.

hanscke, (URL) - 23-03-’11 20:20
Neneh

Ik was mijn handen wel 2 x voor ik mee ga zingen, volgens mij rent dan iedereen hard weg. Maar goed, ondanks alle negatieve dingen rondom dit goede doel, (en wel meer tegenwoordig :( Amnesty bv), ben ik lid van Oxfam Novib en zolang ik het goed heb zal ik dat blijven. Want al komt niet alles terecht zoals ik zou wensen, het meeste komt er toch wel.

Neneh, (URL) - 23-03-’11 20:47
suske

de meeste sterfgevallen in Africa komen door slechte hygiene.
In sommige ziekenhuizen is het daar gewoon rampzalig.
En in Oxfam heb ik het volste vertrouwen.

suske, (URL) - 23-03-’11 21:16
Leidse Glibber

Oxfam doet inderdaad goed werk alleen in de clip zal je mij ook niet vinden.

Leidse Glibber, (URL) - 23-03-’11 21:40
frank-103

Goede doelen zijn ook ondernemingen die op zoek zijn naar onderwerpen waar ze geld mee kunnen verdienen.

frank-103, - 23-03-’11 21:57
Terrebel

Oxfam vertrouw ik wel maar ik geloof niet dat die andere bedrijven (lees: Unilever) meewerken uit menslievende motieven. Trouwens: als mensen huismerk-maandverband kopen houden ze vele malen meer geld over om aan het goede doel te schenken.

Terrebel, (URL) - 23-03-’11 22:12
oma

Ha Rene,

De meeste organisaties werken ter goede trouw en leveren prima werk ten goede van de bevolking.
Maar ga ook wel met de redenatie van Terrebel mee. oma

oma, (URL) - 23-03-’11 23:36
curieuzeneuzemosterdpot

dit had ik je nochtans graag horen en zien zingen, rs! :-D

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 24-03-’11 00:23
ollie

Ja , waarom doet de zingsmurf niet mee?:-)

ollie, (URL) - 24-03-’11 05:04
Marjolijn

Och, dat is nu jammer, ik had je graag een keer horen zingen.
Fijne dag vandaag, het zonnetje komt weer.

Marjolijn, (URL) - 24-03-’11 05:54
Zon-nebloem

soms schrik je van mensen uit je buurt over hun hygiene…

Zon-nebloem, (URL) - 24-03-’11 06:50
Redstar

Toch gek dat het allemaal zo lang heeft moeten duren voor dit gebeurde. Wel goed dt het nu gedaan wordt! Iedereen heeft recht op het zelfde

Redstar, (URL) - 24-03-’11 07:32
gerdaYD

De belangrijkste hygiëne is die van de geest en de ziel… Toch?

gerdaYD, (URL) - 24-03-’11 07:45
J@n.

Ik ook niet René, ik ook niet.;-)
Gr. J@n.

J@n., (URL) - 24-03-’11 09:55
Bart

Goede hygiëne is overal van levensbelang

Bart, (URL) - 24-03-’11 10:51
Chantal

he, geen smurf ertussen… jammer hoor

Chantal, (URL) - 24-03-’11 11:26
10y

Goeie aktie! Alleen zal ik maar niet meedoen aan de videoclip. We willen natuurlijk wel dat de aktie slaagt ;-)

10y, (URL) - 25-03-’11 17:47
rietepietz

‘Vergeleken bij mij ben jij nog een goedgelovige sul ;-) Ik heb niéts met al die bn ers die voor dit soort karretjes gespannen worden en aan het werk gezet worden wil ik óók al niet . Het is simpel genoeg om wat geld over te maken als ik dat zou willen !

rietepietz, (URL) - 25-03-’11 19:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.