Banen

Werkgelegenheid, beste mensen, is een ouderwets woord.
Vroeger schiep men dat in een bepaalde regio als er veel werkloosheid was.

Werkloosheid is ook een ouderwets woord.
Dat betekende dat er mensen waren die geen werk hadden!
Ze waren werkloos en altijd op zoek naar een baan!
Maar er waren geen banen vrij, alle banen waren voorzien!

Niet voor te stellen he, hoe het vroeger was.
Nee, tegenwoordig is er meer werk te doen dan er mensen zijn die dat werk kunnen doen.
Er bestaan geen mensen meer die geen werk hebben, zelfs alle vrouwen zijn aan de slag en ze halen zelfs mensen uit het buitenland om mee te werken.

Daarom moeten we allemaal langer en meer werken.
Daarom willen ze de pensioenleeftijd verhogen van de 65 tot het echt niet meer gaat, en de vut wordt eveneens een ouderwets woord.

Toch?

Rene Zaterdag 24 September 2011 at 6:00 pm | | Smurf

zes reacties

Terrebel

Er waren geen Hollanders die vuilnis wilden ophalen, lopende band werk wilden verrichten of wilden schoonmaken. Daarom haalden de VVD en de voorlopers van het CDA Turken en Marokkanen naar Nederland. Toen er geen Hollanders waren die op hun knieën in de modder wilden zitten om asperges te steken haalden de VVD en het CDA Polen en Roemenen naar Nederland. Zolang ‘wij’ te beroerd zijn om ons eigen vuile werk op te knappen blijven we buitenlanders naar Nederland halen. Simpel.

Terrebel, (URL) - 24-09-’11 18:40
Sjoerd

Oeps, Terrebel slaat de spijker op zijn kop. Zo zijn ook de italianen en polen destijds hier naar Limburg gehaald om in de mijnen te werken.

Sjoerd, (URL) - 24-09-’11 20:19
frank-103

Niet helemaal, er is werkeloosheid omdat mensen van baan willen wisselen, ontslagen worden en omdat opleiding en ervaring niet aansluiten met wat er gevraagd wordt. Daarnaast zijn er mensen die niet willen werken of banen zoeken die niet bestaan. Dit zijn bij elkaar enkele 100.000 werkelozen. Er is ook werk wat de mensen niet willen doen, omdat het te weinig extra betaald tov hun uitkering, terwijl ze wel hun bed uit moeten komen en bijvoorbeeld reiskosten of dure kinderopvang moeten regelen. Voor dat (laaggeschoolde en slechtbetaalde) werk komen er ‘gastarbeiders’, vroeger Spanjaarden, later Turken en Marrokanen, nu Polen en Litouwers etc. Maar het verband met de pensioengerechtigde leeftijd?

frank-103, (URL) - 24-09-’11 21:36
SUSKE

Als het zo verder gaat met de prijsstijgingen zullen we met zijn allen blij zijn dat we op ons 70ste nog MOGEN werken om uit de kosten te komen.
Iedereen wilt wel met pensioen vanaf zijn/haar 55ste maar kunnen we dan verder met wat men ons als pensioen uitbetaald ? Ik vrees van niet.
De tijd dat gepensioeneerden overal van konden genieten is verleden tijd.
DE vraag is wat men met onze jeugd zal aanvangen eens die op de arbeidsmarkt komen.
Moeten zij wachten om aan de slag te gaan totdat wij dood aan de machine/bureau zitten van ouderdom ?

SUSKE, (URL) - 24-09-’11 22:23
antony

ja dat is leven he werken en werken moet gewoon maar genieten is toch belangrijker met weining kan je ook genieten denk dat nu deze jeugd helemaal geen pensioen meer heeft ,oudere klagen nu al maar ik denk dat ik niet eens die leeftijd zal halen bouwvakkers zouden iets vroeger mogen stopen dan een amtenaar
plus feit dat die een hoger loon heeft
denk gewoon dat systeem niet deugd
groetjes antony

antony, (URL) - 25-09-’11 15:43
rietepietz

Er zijn nog banen genoeg die men niet in kan vullen , de mensen die “langdurig ) geen baan hebben willen meestal véél geld beuren voor zo min mogelijk werk .Aan de andere kant zijn niet zo piepjonge werkwillige weer niet zo in trek bij de werkgevers !

rietepietz, (URL) - 25-09-’11 18:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.