NadeR VeRklaaRd

'ria' heeft de volgende reactie geplaatst:

leuk. Blijft de sneeuw niet aan je klompen plakken?


Ja, zou mijn korte antwoord kunnen zijn.
Ware het niet dat ik het toch even nader verklaar.

Al sinds ik kan lopen loop ik op klompen.
Oke, als kind alleen heel af en toe, maar toen ik oud genoeg was om zelfstandig met de hond te gaan wandelen versleet ik klompen.
En nog steeds.

Bij het ouderlijk huis staan mijn klompen, en elke avond wandel ik er in.
En dat doe ik zomers met blote voeten er in, en swinters ploegen door de plaksneeuw.

En ik weet het, het plakt, en loopt ontzettend kut en is bovendien nog eens levenegevaarlijk voor de enkels.
En elke keer weer zeggen tegenkomende mensen dat ik beter laarzen aan had kunnen doen, of iets van die strekking.

En ik weet het wel, met laarzen is het in de winter beter, en in blote voeten in de klompen op de hete zomerdagen wordt ook niet door iedereen begrepen.

Sterker nog, ik snap het zelf niet eens.
Ik weet niet waarom, en toch doe ik het, ik hanteer de regel:

Ik wandel elke dag met de hond door het Sterrebos, weer of geen weer, regen of sneeuw, zon of maan, altijd wandelen, en altijd met den klompen aan!

Rene Dinsdag 19 Februari 2013 at 6:00 pm | | Smurf

twaalf reacties

Marjolijn

Tja….regel is regel hé..!

Marjolijn, (URL) - 19-02-’13 18:13
Josephine

Ik kan in de winter, met sneeuw, alleen maar op klompen lopen. Het loopt enorm stabiel, ik glij niet uit en omdat ik op plankjes loop, heb ik nooit koude voeten. Het enige wat ontstaat in de holling is een sneeuwbal en dan loop je inderdaad op wipjes. Flinke stamp, sneeuwbal vermorzeld en doorlopen maar! Nou hebben mijn klompjes wel zooltjes, wellicht dat daardoor plaksneeuw niet zo hardnekkig vast blijft zitten.

Josephine, (URL) - 19-02-’13 18:38
zuster_klivia

Ik kan er niet op lopen, heb ze laatst ergens aangetrokken en meteen pijn in mijn voeten. Zal wel een kwestie van wennen zijn?

zuster_klivia, (URL) - 19-02-’13 19:11
Thérèse

Op klompen lopen, tja, als jij dat graag wil, uit principe, niet eens omdat het lekker loopt, dan doe je dat toch. Je hebt van die mensen… het is niet anders. Later kom je bij de hemelpoort, bij wijze van spreken dan, vraagt Petrus: “En meneer Smurf, liep dat nu echt lekker, daar ben ik zo benieuwd naar…?” Kijk jij Petrus aan en zegt: “Nee natuurlijk niet, man! Maar ik moest wel, hè, het was een gewoonte geworden…”

Thérèse, (URL) - 19-02-’13 19:44
Linda

Ik liep ook altijd op klompen, door weer en wind, door sneeuw en regen, het liep gewoon lekker dua ik vind het niet gek dat je altijd op klompen loopt.

Linda, (URL) - 19-02-’13 19:59
ada

Als je het prettig vind lopen moet je dat gewoon blijven doen.
Ik mag dat wel :)

ada, (URL) - 19-02-’13 20:40
Sjoerd

Ieder mens heeft zo z’n principes. Ik vind dit wel leuk.

Sjoerd, (URL) - 19-02-’13 21:02
די מריו

Ik weet wel dat klompen heel goed voor je zijn, ik moest vroeger als kind op klompen omdat ik een klein eventwichtsprobleem had. En door de klompen viel ik niet meer tijdens het wandlen. En nu… mij zie je ze niet meer aantrekken. Misschien als ik oud ben en weer ga omvallen met wandelen.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 19-02-’13 23:10
ria

Een beetje eigenwijs is het wel natuurlijk ;-)

ria, (URL) - 19-02-’13 23:59
Leibele

Ik heb drie jaren op klompen gelopen. Toen ik terug keerde naar de stad was het afgelopen.M,n klompen ruilde ik in voor muilen. En sinds dien loop ik daarop, het hele jaar door. regen, sneeuw, hitte en vrieskou maakt mij niet uit.

Leibele, (URL) - 20-02-’13 00:05
Redstar

Ik loop ook enorm veel op klompen, maar niet in de sneeuw. E n zomers heb ik gewoon sokken aan.

Redstar, (URL) - 20-02-’13 09:08
rietepietz

Tja , als het niet lekker loopt zou ik iets anders kiezen ,maar jij , ik ben ik en Rene is Rene ;-)

rietepietz, (URL) - 20-02-’13 20:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.