In ogenschouw op de EO

Van Gogh, een huis voor Vincent

Ik kijk zo`n twee uur per dag tv.
En wat ik nu ben gaan volgen is een EO serie over Vincent van Gogh vroeger, en zijn nabestaanden later.
Hoe hij leefde en predikant werd en met een hoer ging samenwonen, en diens kinders, en we zien hoe zijn achterkleinfamilie met zijn schilderijen in de weer is.

Het lijkt wel een kostuumdrama, compleet met franstalige scene`s.
Ik weet dat het gedramatiseerd is, maar besef het niet.
Doordrenkt van religie, maar daar kan ik wel tegen.

En goed, de Nederlandse televisie hoort programma`s te maken over onze schilders.
En het zou me niks verbazen als het verkocht wordt aan buitenlandse omroepen.

Rene Vrijdag 15 Maart 2013 at 12:00 am | | Smurf

twaalf reacties

Leibele

Het is inderdaad een goede serie over Vincent,s leven. De serie zal zeer zeker op de Japanse televisie vertoont worden. Japanners en Vincent zijn immers vrienden. Onze Zuiderburen zullen het ook wel uitzenden. Of de Britten, Amerikanen, Fransen, duitsers en meer het ook te zien krijgen weet ik niet.

Leibele, (URL) - 15-03-’13 00:32
Marylou

Laat maar komen.Mij zou het ook wel kunnen boeien.

Marylou, (URL) - 15-03-’13 00:51
Marjolijn

Fijn als er mooie dingen gemaakt worden, helemaal goed toch dat er dan veel meer mensen van genieten.

Marjolijn, (URL) - 15-03-’13 05:41
די מריו

Ik vind hier alleen niet of je het goed vind/vond. Ik heb deze serie wel gezien in de voorbeschouwing, maar ik ben er niet aan toegekomen om het te kijken. En ik weet ook niet of ik het natuurlijk de moeite waard ga vinden.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 15-03-’13 07:29
Sas

Klinkt interessant.

Sas, (URL) - 15-03-’13 07:47
Redstar

Ik kijk niet veel tv. Zeker geen 2 uur per dag. Nog geen heel uur denk ik.

Redstar, (URL) - 15-03-’13 09:12
Theo

Wow 2 uur per dag tv kijken? Daar kom ik zeker niet aan. Ik vind overigens dat de kwaliteit van de Nederlandse series de afgelopen jaren sowieso heel goed is. Een paar jaar geleden had je Fok Jou, dat vond ik ook een hele goede serie.

Theo, (URL) - 15-03-’13 10:13
ollie

Weet er iemand niet wie Vincent was ? Als historisch alles moet kloppen zal er natuurlijk veel religie inzitten. Deze hadden in zijn tijd ongekende grote macht ! Natuurlijk wordt alles een beetje opgetrokken , da’s TV natuurlijk !

ollie, - 15-03-’13 11:28
Thérèse

Ik heb het ook gezien. Het eerste deel dan. Meer is er nog niet geweest. dacht ik. Maar ik vond het tamelijk rommelig, ontzettend veel heen en weer schietend van het verleden naar het heden en weer terug. Ik denk wel dat ik verder kijk. Het wordt goed gespeeld, maar het is niet helemaal in overeenstemming met de waarheid, denk ik. Ook worden juist veel belangrijke dingen weggelaten. Maar ja, én het heden én het verleden in maar 4 afleveringen is ook wel ‘veel hooi op maar één vork’. Maar ik kijk ook verder. Ze doen tenminste hun best om iets goeds te maken. Dus verder veel kijkplezier René.

Thérèse, (URL) - 15-03-’13 18:15
Frank-103

Van de EO kijk ik alleen naar rail away op de woensdagavond, en dat is een goed programma.

Frank-103, (URL) - 15-03-’13 22:50
hanscke

Ik moet het nog gaan zien op uitzending gemist. Ik was even te verslaafd aan mijn snoepjesspel Candy Crush

hanscke, (URL) - 15-03-’13 22:53
rietepietz

De serie over Rembrandt heb ik destijds met plezier gevolgd , dus hoopvol begonnen aan de eerste aflevering over van Gogh .Die viel tegen , kon niet boeien en is halverwege uitgezet !

rietepietz, (URL) - 16-03-’13 14:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.