JammeR

Als u denkt, wat reageert die RenéSmurf toch oppervlakkig op mijn logjes, dan is dat uw eigen schuld.
Ik kijk hoe u hier reageert en ga dan op gelijksoortige wijze bij u reageren.

Als ik bijvoorbeeld een VVD poster log en voorzie van mijn commentaar, en de reageerder komt niet verder dan wat algemeens, dan ga ik wat algemeens bedenken en op de weblog van de afzender plaatsen.
Het maakt het er niet leuker op, maar ook weer wel.

Voort wat, hoort wat.

Oke, de VVD vraag van vandaag is tevens de vraag van het jaar, en ik ben benieuwd naar uw antwoorden en/of commentaar er op!

Rene Donderdag 28 Maart 2013 at 6:00 pm | | Smurf

veertien reacties

frank-103

De artsen, die hebben hun tarieven dik omhoog gegooid en rijden nu een nog mooiere auto!

frank-103, (URL) - 28-03-’13 18:28
Marjolijn

Ja hoor, de grootverdieners van deze sector, die zijn heel blij dat de marktwerking ingevoerd is en halen er nog meer voordeel uit, zoals de apothekers nu weer van plan zijn, zoals je vandaag in het nieuws kunt lezen.
Maar degene die het hardst moeten werken zoals b.v. medewerkers in de thuiszorg staan weer voor een grote ontslaggolf.
Lang leve de marktwerking.

Marjolijn, (URL) - 28-03-’13 18:48
Door

Zeg luister, als ik nu eens helemaal NIETS met politiek heb en er (dus) ook totaal geen verstand van heb, dan is het beter niet te uitgebreid te reageren, toch? Dus dan ga je mij ‘straffen’ door een algemene reactie op mijn log. Oké. Vink stom:-)

Door, (URL) - 28-03-’13 19:36
Terrebel

Nou en of! Die mensen die erop vooruit gegaan zijn sinds marktwerking in de Zorg is toegepast heten ‘zorgmanagers’. Zij staan ook bekend onder de naam ‘Voormalige politici of vriendjes daarvan.’

Terrebel, (URL) - 28-03-’13 20:38
zuster_klivia

Ik zou daar heel moe van worden, als ik daar ook al over na zou moeten denken… Soms nodigt iets uit tot een leuke reactie, soms weet je even niks te verzinnen. Boeien toch? Het kan niet altijd feest zijn.

zuster_klivia, (URL) - 28-03-’13 20:39
Linda kwakernaat

Echt geen idee, werk er al jaren niet meer, maar dat er wat moet veranderen aan de 8 tot % mentaliteit, dat is een feit!

Linda kwakernaat, (URL) - 28-03-’13 21:02
tagrijn

Zeker. Dat zijn de sportverenigingen die nu nog meer kunnen profiteren van de binnengekomen premies die door ons zijn binnengebracht bij de verzekeraars. Het is absurd dat het is toegestaan dat de premies die wij betalen ook voor die zaken worden gebruikt, Niets tegen sport, integendeel, maar als de zorgpremie omhoog gaat omdat Achmea anders zijn basketbalspelertjes niet meer kan betalen, kan er bij mij niet in.

tagrijn, (URL) - 28-03-’13 21:28
Sjoerd

Laten we eens beginnen met betalen waar we aan moeten betalen. Grote sponsorakties en geld stoppen in reclame hoort daar niet bij. Dat betalen uiteindelijk toch de mensen die daar hun verzekering hebben. Winst maken in de zorg mag niet. Ofwel marktwerking lost niets op, het wordt uiteindelijk alleen maar duurder. En als er ene failliet gaat betalen wij dat toch weer. Een bodemloze pot waar iedereen in graait, volgens mij was het vroeger toch beter geregeld.

Sjoerd, (URL) - 28-03-’13 22:13
Di Mario

Persoonlijk denk ik dat de grote bazen er beter op zijn geworden. Het personeel veel slechter. En juist die moeten de mensen helpen. Geen tijd meer voor een praatje, geen tijd meer voor een uitvoerige uitleg. Snel moet het gaan. Jammer maar helaas.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 28-03-’13 22:18
oma

Ha Rene,

Nee, nog niemand.
De marktwerking is te vergelijken met een markt in de winter. oma

oma, (URL) - 28-03-’13 23:11
Albert y Mara fotoblog

Zeker weten René, de bestuurders en het management. Niet de verpleegkundige aan het bed. Ik spreek uit ervaring amigo, want bijna 40 jaar heb ik ik in de zorg gewerkt. Er kwam steeds meer bij in dezelfde tijd.
Groetjes Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 29-03-’13 00:05
Bertie Smit

Een diepdoordacht NEE. We hoeven toch niet altijd scherpzinnig te zijn Rene Surf?

Bertie Smit , - 29-03-’13 01:00
Theo

De marktwerking in de zorg kan nooit werken, omdat er nu eenmaal te veel graaiers in de zorg werken. Ik heb hier niet over het verplegend personeel. Maat over die managementlagen. Het is werkelijk te triest voor woorden dat daar niks aan gedaan wordt. Google maar eens naar hoeveel managers en directeuren in de zorg verdienen. Eerlijk waar Rene, wat die lui in een jaar opstrijken, daar moeten jij en ik samen heel wat jaartjes voor werken.
En dan wil ik het nog niet eens over de farmaceutische industrie hebben. Wel over de specialisten. De specialisten zitten te lang op de universiteiten. Ze zijn zo specialistisch dat bijna geen een van heen het geheel overziet. En denk maar niet dat ze hun fouten durven toe te geven of dat ze durven toe te geven dat ze iets niet weten. Ik zou graag eens met de bezem door ons zorgstelsel gaan. Wedden dat alle premies met tientjes om laag gaan. En dat er wel gewoon ruimte is in bejaardentehuizen, voor bejaarden die wel gezond zijn, maar gewoon liever in een verzorgingstehuis wonen, om zo aan de eenzaamheid te ontsnappen.

Theo, (URL) - 29-03-’13 20:41
rietepietz

Behálve de managerskliek is er niemand beter geworden van de marktwerking in de zorg.
Dat gaat ook niet gebeuren want de patiënt heeft geen keus of hij wel of niet ziek wil zijn en zal overgeleverd zijn aan de beschikbare zorg in zijn omgeving !

rietepietz, (URL) - 30-03-’13 15:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.