LekkeR VPRO kijken op de VARA

Ik heb toch even gekeken.
Naar De Wereld Draait Door.
Met Adriaan van Dis.

Wow zeg, het was weer net als toen in de jaren 80.
Toen ik nog een kind was en ontdekte de wereld der VPRO.

Vrijwel niemand keek, en de enkeling die wel keek snapte ook dat de wereld niet te snappen valt.
Ja, noem het elitair, noem het verheffend.
Het is diepgang, het is losjes, het is leukheid.

Adriaan zat in hetzelfde decor als 30 jaar geleden.
Kondigde, net als voorheen, staand zijn eerste gaste aan.
Luid en duidelijk en applaus en opkomen en gezellig in het Duits keuvelen.
Asbak op tafel, en water of wijn drinkend.

Na afronding wordt de gaste bedankt, applaus en aftocht, Van Dis gaat weer staan en kondigd de tweede gast aan.
Nu wordt er Engels gesproken en er worden openbaringen gedaan.

Er zitten mensen onschuldig vast in quatatamobolair, weetikveel.....!!!!

De derde gast was Maarten van Biesheuvel.
Ik kende hem van oude VPRO radio opnames, en nu weet ik meer.
Hij is gek, maar op de juiste manier.
Zijn vrouw begeleidt hem en ze houden zielsveel van elkaar.

Biesheuvel leest voor.
Hij leest lang voor, en hij leest prachtig voor.
Genieten, diepgaand, hij schiet zelfs nog vol.

Ik kijk televisie, het is 2013 en ik word gegrepen door een prachtig voorlezende man die verteld een verhaal waarvan elk woord raak is.

Dan is het afgelopen, muziek, applaus, aftilteling.
Regie Ellen Jens, lees ik, en dat doet me goed.

De uitzending is online te bekijken, en de VPRO heeft maar weer eens wat uit hun radioarchief online gezet.
Ik vermaak me wel.

Ja, en later keek ik nog naar een aflevering van Boeken, waarin Kees van Kooten en Nelleke Noordervliet te gast waren, en hoewel ik geen letter van ze heb gelezen vind ik het interesante mensen en was het een interesant en zeer vermakelijk goed gesprek.

Rene Vrijdag 29 Maart 2013 at 6:00 pm | | Smurf

zeven reacties

Marjolijn

Goh, dat je nog weet hoe het decor er dertig jaar geleden er uit zag..!

Marjolijn, (URL) - 29-03-’13 18:29
frank-103

Hier zijn Martin Sheen en zijn 2 en een halve man op de buis, maar eerlijk gezegd kijk ik er niet naar, want ik ben jouw blog aan het vervuilen met een verder nietszeggende opmerking. Adriaan van Dis, ik denk niet dat ik daar ooit naar gekeken heb, dat heeft teveel diepgang!

frank-103, (URL) - 29-03-’13 19:49
Theo

Ik ben nooit zo’n fan van Adriaan van Dis geweest. Geef mij maar Jan Wolkers.

Theo, (URL) - 29-03-’13 20:55
jager

Heb er ook een stuk van gezien, vermakelijk maar gaat mij al gauw vervelen… Ik was bij Maarten al na 3 minuten weggezapt en ben gaan douchen. Daarna gamen en heb geen tv meer gezien, mijn leven gaat wat sneller als dat van hem, zolang dat nog kan dan!

jager, (URL) - 29-03-’13 22:49
Terrebel

Wat gaaf, zeg! En Kees van Kooten is ook bijzonder leuk. Ook toen ik hem afgelopen zondag de hand mocht schudden.

Terrebel, (URL) - 29-03-’13 23:14
Di Mario

Ik zou niet eens meer weten hoe tv er dertig jaar geleden uitzag. Misschien als ik ga kijken dat ik nog wel dingen herken. Maar ik ben ook niet echt veel met tv opgegroeid. Er zijn veel dingen langs mij heen gegaan in die tijd. Ik was veel aan het sporten en aan het lezen.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 29-03-’13 23:20
rietepietz

Ik ben te dom voor de meeste VPRO programma’s, laten we het daar maar op houden . En ik wil dan nog niet eens bij leren ook ,kan het nog dommer ! Ik laat heer van Dis dus rustig zijn diepgang uitdragen zonder dat hij met mij rekening hoeft te houden!

rietepietz, (URL) - 30-03-’13 15:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.