Moet kunnen

Vandaag begin ik wederom met een blik op de Marktpleinkerk te Winschoten.En een blik op een stuk kaas met de naam Brandnetel.
En zo smaakt het ook, beetje aparte smaak, misschien is het wel het idee dat ik brandnetels zit te kauwen.
Voor wie eens wat anders wil is het zeker een aanbeveling en het is wel weg te krijgen ook.In de Tramwerkplaats staat Tula.Tula werd als eerste terechtgesteld. Volgens het vonnis werden met een ijzeren staaf alle botten in zijn lichaam gebroken, te beginnen bij de voeten (radbraken). Daarna werd zijn gezicht verbrand ('in het aangezicht geblakerd') en uiteindelijk werd hij onthoofd.Ik was in de Tramwerkplaats om een voorstelling bij te wonen van het Winschoter stadsjournaal.Dan tonen ze allemaal oude films en wat nieuw werk er tussen.Ik heb erg genoten, maar dat log ik nog, want nu eerst de foto`s.En omdat ik nooit weet of ik ooit daar nog weer eens kom, kijk ik altijd goed uit de doppen.En tramwerkplaats heet zo omdat dat honderd jaar geleden een tramwerkplaats was, voor de tram die hier toen reed.

Rene Donderdag 27 Maart 2014 at 10:22 pm | | Smurf

veertien reacties

Hans

Brandnetels zijn gezond voor je, maar heeft ook een nadeel.
Ook heeft de kleine brandnetel een libido verlagende werking.
Bloedzuiverend, bloedstelpend, zwak vochtafdrijver, anti-allergisch, voedzaam. Hans

Hans, (URL) - 27-03-’14 23:31
Leidse Glibber

Lekker hoor brandnetelkaas verkopen ze hier op de kaasboerderijen ook. Ennuhhh voor mij hoeven de sneeuwfoto’s niet echt meer, voor je het weet denkt het weer oh ja ze hebben nog sneeuw te goed en zitten we er eerdaags weer middenin :-)

Leidse Glibber, (URL) - 28-03-’14 00:25
boerin zonder naam

Wat de kaas betreft….. Ik zie op de banderol Westlite staan. Waarschijnlijk eet je 30+ kaas en die is minder smaakvol dan 48+ kaas. De kruiden maken het lekker.

boerin zonder naam, (URL) - 28-03-’14 03:02
Marjolijn

Lekker brandnetelkaas, maar ik neem nooit zo’n groot stuk.
Op naar een heel mooi stralend weekend..!

Marjolijn, (URL) - 28-03-’14 05:26
Sjoerd

Goh, dat beeld is veel groter dan ik dacht bij de eerste foto’s. Mooi dat zo’n gebouw en wellicht tijdelijke herbestemming heeft gekregen.

Sjoerd, (URL) - 28-03-’14 06:46
gerdaYD

Je was zeker en vast onder de indruk van Tula, je bibberde er een beetje bij zelfs wink, big smile
Bedankt voor dit knap log én de link, zo heb ik weer iets bijgeleerd…

gerdaYD, (URL) - 28-03-’14 08:17
ria

Ik vind brandnetelkaas ook erg lekker en gezond is het ook.

ria, (URL) - 28-03-’14 09:02
John

Tula was dus een onafhankelijkheidsstrijder. Goed dat ik op de link klikte. Anders had ik het niet geweten.

John , (URL) - 28-03-’14 09:17
Chantal

Mijn vader is dol op brandnetelkaas (ook op kruidnagelkaas trouwens). Zelf vind ik het iets te scherp. Ik ben meer van de zachtere kruiden. Maar een kaasmens ben ik zeer zeker, geen dag zonder hoor

Chantal, (URL) - 28-03-’14 10:24
Di mario

Brandnetel, Dat heb ik weleens gegeten en dat vond ik nog lekker ook. Mooie serie met foto’s heb je er weer van gemaakt.

Love As Always
Di Mario

Di mario, (URL) - 28-03-’14 12:01
rietepietz

Ik laat de brandnetelkaas toch maar aan jou over, niets voor mij! Ook met geschiedenis heb ik toch wat minder dus ik laat het bij even de beginregels lezen van de gelinkt pagina. Maar een ieder die naar “bevrijding” van onderdrukking streeft heeft mijn sympathie!

rietepietz, (URL) - 28-03-’14 17:29
klaproos

wat een heidens karwei om iemand te vermoorden René:-)

klaproos, (URL) - 28-03-’14 22:16
Albert y Mara fotoblog

Brandnetelkaas en/of kruidnagel kaas lusten wij allebei heel graag. Je eerste foto is koud en niet fijn om te bekijken, zeker niet met het mooie weer dat in Holland op komst is.
Grtz Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 28-03-’14 22:37
Mirjam Kakelbont

Soms drink ik brandnetelthee: best lekker en ook nog gezond :D
Ik ben blij dat ik niet in Tula’s schoenen stond.
groetjes Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 30-03-’14 21:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.