Vakantie op TeRschelling

Ik ben op vakantie op Terschelling en neem mee wat ik altijd meeneem, daar hoeft niet specifiek naar gevraagd te worden, dat moge duidelijk zijn.Ik ben tot de conclusie gekomen dat het eilandgevoel niet bestaat.Eilandgevoel = lulkoek, dat bestaat op Texel niet, op Ameland niet, op Vlieland niet, op Schiermonnikoog niet en hier ook niet.Men kan niet voelen dat men op een eiland zit, hoe groot of hoe klein het ook moge zijn.Dat is tenminste mijn ervaring, en dat is de enige ervaring die voor mij telt.Er zijn ook veel bunkers hier, overblijfselen die de Duitsers gemaakt hebben in de Tweede Wereldoorlog.Dat vond deze Duitse herder wel interessant, want hij ruikt en kijkt graag.Fraaie uitzichten op duintoppen.Elk waddeneiland heeft een eigen karakter, alleen zie ik dat niet zo, ik zie meer overeenkomsten dan verschillen.Wandelen, en ook vouwfietsen, gaat hier prima, en lekker liggen uitrusten ook.Tot zover, voorlopig, want er volgt nog veel meer.

Rene Zaterdag 12 Augustus 2017 at 12:00 am | | Smurf

zeven reacties

Hans

Een Duits herder en een Duitse bunker hebben wel iets gemeen.
Ach een eiland vol toeristen is soms net een badplaats. Hans

Hans, (URL) - 12-08-’17 00:19
די מריו

Misschien is het wel zo dat mensen het gevoel willen hebben en daarom het ervaren. Ik weet het niet hoor, ik ben er nog nooit geweest. Mooie foto’s van Quandy. Helemaal die laatste.

Love As always
Di Mario

די מריו, (URL) - 12-08-’17 07:33
Sjoerd

Ik weet het niet, dat van dat eilandgevoel… Ik denk dat ze net zo trots op hun eiland zijn als jij op Winschoten.

Sjoerd, (URL) - 12-08-’17 12:30
Frank-103

Dat eilandgevoel ziet misschien een beetje op een gevangenisgevoel, als jij nu bedenkt dat je een vlaai wil halen in Maastricht, dan kan dat niet zomaar, dan moet je eerst met de boot. En als je onwel wordt moet je met de helikopter. En als die niet vliegt ivm het weer, dan heb je pech en ga je gewoon dood. Dat is volgens mij het eilandgevoel en ik vind het niks!

Frank-103, (URL) - 12-08-’17 13:22
Rietepietz

Voor mij is dat eilandgevoel er zeker wel , alleen al door het ontbreken van prikkeldraad omheiningen, verkeerslichten , parkeermeters ,enz. Bovendien kun je niet zomaar “even van het eiland af” , Texel is voor mij de uitzondering, dat is té groot en heeft té veel autoverkeer en stoplichten om het eilandgevoel te kunnen hebben. Maar inderdaad, dat is persoonlijk.

Rietepietz, (URL) - 12-08-’17 14:13
francky

Ik kan me niet herinneren ergens een “eilandsgevoel” gehad te hebben. De mensen zullen zich dat inbeelden.

francky, (URL) - 12-08-’17 17:08
Marjolijn

Ik denk dat het vergelijkbaar is als jouw Winschoten en Groningen gevoel is.

Marjolijn, (URL) - 12-08-’17 17:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.