GemeenteRaadsveRkiezingen

Ik ben wezen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen.  Dat doe ik altijd.  En waarom mensen gaan stemmen dat moge duidelijk zijn, interessanter vind ik de vraag waarom mensen die niet gaan stemmen niet gaan stemmen.

Ik heb er wel zo mijn idee over.
Mensen die niet gaan stemmen gaan niet stemmen omdat ze er toch niks van merken.

Wie een snoepje eet proeft onmiddellijk de smaak.
En wie het in de winkel ziet liggen kan zich daar al op verheugen.

En met stemmen valt er niks te verheugen.
Je houdt er mee de democratie in stand, en dat is al heel wat, maar je voelt er niks van.

Na de uitslagen vormen zich nieuwe raden want de kaarten zijn opnieuw geschud en alles gaat weer verder.
En of je nou wel of niet stemt, je voelt het niet.

Men moet duidelijk beloond worden, men moet duidelijk overtuigd worden.

En hoe krijg je die mensen nou naar de stembus?
Niet!

Sterker nog, het worden er steeds minder.
Of er moeten enge partijen opkomen, dan wordt het weer spannend.

En die sleepwetreferendum is ook een lachertje.
Eerst schaft de politiek het referendum af, maar deze konden ze niet meer tegenhouden.
En het CDA heeft al gezegd dat ze de uitslag sowieso naast zich neer zullen leggen.

En de VVD ging gewoon liegen om mensen vooral ja te laten kiezen.

En toch maken de uitslagen van vandaag weer bekend dat er toch weer mensen zijn die op VVD gestemd hebben, toch niet voor te stellen dat mensen kiezen voor leugenaars!

En als er een dikke vette NEE komt om dat referemdum, dan heeft de opositie weer wat in handen.
En zo babbelt men maar door kan er weer flink doorgeleuterd worden.

Rene Woensdag 21 Maart 2018 at 10:22 pm | | Smurf

zeven reacties

frank-103

Ik wilde niet gaan stemmen, maar door het filmpje van Lubach op jouw blog heb ik toch de stemwijzer geraadpleegd en heb ik toch mijn burgerlijke verplichting voldaan. En inderdaad, ik heb weer op iemand met een leuke dierennaam gestemd. Politiek kan soms best boeiend zijn!

frank-103, - 21-03-’18 22:33
די מריו

En toch is het tot nu toe half/half over de sleepwet, dat is vreemd toch. Dat van de VVD snap ik echt niet. Maar dat zal wel aan mijn liggen. Ik heb natuurlijk gestemd. Het is iets wat je aan je zelf verplicht bent.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 21-03-’18 22:48
Hans

Democratie betekent ook letterlijk: heerschappij van het volk.
Als je daar geen waarde aan hecht ga je niet stemmen, maar je vergooit je mogelijkheid om je stem te laten horen.
De sleepwet, of zo als dat is gegaan moet er nog wel het een en ander aan verbeterd worden. Hans

Hans, (URL) - 22-03-’18 00:35
ria

Natuurlijk heb ik ook gestemd , dat zou iedereen als zijn plicht moeten zien.

ria, (URL) - 22-03-’18 10:32
Rietepietz

Zolang er men het mogelijk blijft maken dat er zoveel kleine partijen meedoen heeft stemmen geen zin meer. Je krijgt dan altijd een samenraapsel van partijen waarop je niét getemd hebt aan de macht waarbij nooit een duidelijk beleid kan komen. Ik stem nog uit plichtsbesef, niet omdat ik denk invloed uit te kunnen oefenen met mijn stem want het maakt niets uit waar ik stem. Pas als men eindelijk een fatsoenlijke kiesdrempel opwerpt valt er iets te kiezen.

Rietepietz, (URL) - 22-03-’18 11:09
Francky

Hier is men verplicht te gaan stemmen.
Of het beter is weet ik niet.

Francky, (URL) - 22-03-’18 17:43
hanscke

Het is een kleine magere meerderheid die nee hebben gestemd, maar ik ben er wel blij mee.

hanscke, (URL) - 23-03-’18 19:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.