FloRijnen

Dan nu even de stand van zaken over hoe Winschoten er voorstaat zo aan het begin van de jaren 20.
De gemeente Oldambt bestaat op dit moment tien jaar, de nieuwe gemeente zou ons voorspoed en welvaart brengen, maar ondertussen staat deze gemeente financieel gezien aan de rand van de afgrond.
Er moet zeer stevig bezuinigd worden, dat is al jaren gaande, maar nu werkt de kaasschaaf ook niet meer en moet en zal er gehakt worden.
Dat komt omdat de kosten voor de jeugdzorg steeds hoger worden en er komt geen geld vanuit Den Haag, dus moeten ze andere dingen wegdoen, heb ik begrepen.

Er moet een nieuw gemeentehuis komen, het oude monumentale gedeelte blijft bestaan en de rest voldoet niet meer aan deze tijd, is te klein en te duur en gaat vervangen worden, dat gaat ook miljoenen kosten.

Voorts heeft Winschoten een heel groot leegstaand ziekenhuis die staat te verpauperen en bewaakt wordt, en verder niks.
De gemeente had vier stichtigen uit de voormalige bibliotheek en in de voormalige ziekenhuis gezet, zodat ze de voormalige bibliotheek gesloopt kon worden, en voorts zijn de vier stichtigen weer uit de voormalige ziekenhuis gezet omdat ze niet weten wie de stookkosten moet betalen....

Een stichting is Oud Winschoten, die hebben heel veel spullen om tentoon te stellen, maar nu dus geen ruimte meer.
Een andere stichting is een jongerencentrum, dat is eerst in een ander pand gezet in de winkelstraat maar dat wordt binnenkort opgeheven wegens bezuinigingen dus dat is opgelost.
Dan is er nog de stichting Cultuurhistorisch Centrum Oldambt, dat naar verluid wel naar Scheemda mocht, maar daar kennelijk niks voor voelt, de directrice is al opgestapt.
En de moslims hadden ook ruimte, maar nu dus ook niet meer, of elders, dat is mij niet bekend.

Dan zijn er nog de hele reeks lege verpauperde panden aan de Meester D.U. Stikkerlaan, wat nergens naar lijkt en waar ook niks mee gebeurd.
En in de Langestaat was een jaar geleden een brand en dat pand staat er nog altijd net zo bij.
Geen gezicht.

Er is ook positief nieuws, de werelbazar mag na 13 jaar procederen eindelijk doorgaan.
En het wordt ook tijd dat ze eens beginnen met de bouw van de langste fietsbrug ter wereld.
Niet dat ik daar op zit te wachten, maar dat zit nu eenmaal in de koker.

En er was nog iets wat me tot op heden nog even ontschoten is maar zodra dat weer naar boven borrelt zal ik het hier neer laten dalen.
En dan later hier weer eens kijken.

Rene Donderdag 09 Januari 2020 at 12:00 am | | Smurf

vijf reacties

די מריו

Het klinkt niet als allemaal welvaart, maar eerder al het weggooien van gemeenschapsgeld. De plannen zijn altijd mooi, de uitwerking valt meestal tegen.

Love as always
Di mario

די מריו, (URL) - 09-01-’20 07:09
francky

Gemeentes en steden hebben heel wat plannen en vragen veel geld.
Niet alle initiatieven brengen wat er van verwacht werd. Zo staan er heel veel nieuwe gebouwen leeg. Te duur of wat dan ook. Zo kan je moeilijk van welvaart spreken.

francky, (URL) - 09-01-’20 11:58
Hans

Het zelfde is in mijn dorp gebeurd, in de Zaanstreek moest ook een groot Zaanstad worden, jaren 80.
Het zelfde gebeurde, grote te korten en de gezonde dorpen konden alles ophoesten.
Het is een verkeerde ontwikkeling die er bij je stad plaats vind. Hans

Hans, (URL) - 09-01-’20 22:43
frank-103

Hans heeft de reactie neergezet die ik ook wilde plaatsen, hier is hetzelfde gebeurd, Zaandam was een armlastige gemeente en de andere Zaanse dorpen moesten die tekorten aanzuiveren, met vervelende gevolgen voor die Zaanse dorpen.

frank-103, - 09-01-’20 23:24
Rietepietz

Winschoten is gewoon niet anders dan welke willekeurige stad dan ook. Alles moet samengetrokken worden omdat het goedkoper zou zijn en dat blijkt dan niet te werken! Natuurlijk leert niemand daarvan.

Rietepietz, (URL) - 10-01-’20 13:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.