TandaRts

Ik had een afspraak staan bij de tandarts in april, toen brak de corona uit en belde de tandarts mij om het te verzetten naar mei.  Toen de regering had besloten dat tandartspraktijken weer open mochten belde de tandarts mij opnieuw, mijn afspraak kon gewoon doorgaan, maar ik kreeg wel een aantal vragen die ik ook opgestuurd zou krijgen via de mail. Mocht ik één van deze vragen met Ja beantwoorden werd ik verzocht weer contact op te nemen en er stonden nog verdere instucties in.

•       Heeft u nu corona?
•       Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
•       Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
•       Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38 graden C)?
•       Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
•       Bent u in thuisisolatie?
•       Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Nog wat extra aanwijzingen:
•       Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
•       Meldt u zich na binnenkomst en na het desinfecteren van uw handen bij de receptie.
•       Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
•       Om zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren, laten we een beperkt aantal wachtenden binnen toe. Houdt hiervoor het stoplicht in de gaten. Indien deze op groen staat, mag u naar binnen. Indien
deze op rood staat verzoeken wij u om buiten te wachten.
•       Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
•       Het toilet en de poetsruimte gelieve NIET te gebruiken.
•       Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.


Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden.
Na binnenkomst zullen wij uw temperatuur opmeten (binnenkant elleboog).
Voor sommige behandelingen zullen we u 1 minuut laten spoelen.

Dit heb ik allemaal even in eigen woorden overgetikt, want in de mail staat ook dat ik niks openbaar mag maken.

Ik was op tijd bij de tandarts, zet mijn fiets neer en loop naar binnen.  De deuren zwiepen open als ik er aan kom, dat is altijd zo.  Binnen staat een tafeltje met desinfecterend spul, ik zoek eigenlijk meer de kapostok, voor mijn jas.  Ik hang hem maar aan een kapstok die er staat om dat er een lint gespannen is voor de ene helft van de zitplekken.  Ik gebruik dat spul voor mijn handen en neem plaats.  Er zit namelijk nog niemand achter de balie.  Er lopen wel diverse medewerkers en zoals altijd wordt er gegroet.  Dan komt de volgende klant alweer binnen en meteen nog twee.   Nu zit er iemand achter de balie en ik wacht tot het vrij is zodat ik me ook kan melden.

Normaal hoef ik me nooit te melden, de medewerkster herkent me wel, maar dit is iemand anders, bovendien moet mijn temperatuur ook nog even gemeten worden, dat kan net langs het plexiglas.  Goedgekeurd, ga maar weer zitten.

Het valt me op dat er geen leesmap ligt, niet dat ik daar in kijk, want als ik iets wil lezen wil ik niet onderbroken worden. Er zijn veel minder zitplekken.  Sommige mensen pakken hun mobieltje, terwijl dat afgeraden was, ik zeg niks.
Ik zie nieuwe schilderijen, Herman Brood en koningin Beatrix, en verder hangt nog wat, dat wisselt steeds, dat is wel leuk.  En ik kijk altijd naar de mooie luchtfoto van oud Winschoten, toen het pandje waar ik me nu in bevindt nog midden in het veld stond, en nu is alles er om heen volgebouwd.  En op een gegeven moment hoor ik mijn naam.

Ik moest eerst een hele minuut spoelen en de tandarts had een mondkapje voor, handschoenen is me niet opgevallen.  Ik onderga mijn behandeling en maak een vervolgafspraak en ga met deze ervaring rijker weer naar huis.  Overigens hoor ik meestal wel welke radiozender nu weer opstaat maar dat heb ik dit keer niet meegekregen.

Rene Donderdag 07 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf

zeven reacties

John

Ik mag volgende maand weer. Ik moest eigenlijk ook eerder maar ook afgezegd/verplaatst.

John, (URL) - 07-05-’20 08:15
ria

Het is allemaal raar en onwennig met al dat gedoe. Maar jij bent er weer een tijdje vanaf.

ria, (URL) - 07-05-’20 12:21
Rietepietz

Beroepen waar ze echt mensen moeten aanraken zijn natuurlijk lastiger zo veilig mogelijk te maken. Maar in ieder geval is er nu een begin.

Rietepietz, (URL) - 07-05-’20 17:32
francky

Het is nog behelpen met al die corona maatregelen. Ik heb een onderhoudsbeurt ergens eind dit jaar.

francky, (URL) - 07-05-’20 17:43
Frank 103

Ik moet binnenkort ook voor de halfjaarlijkse controle, maar mijn tandarts heeft niet zo’n lange instructie en gaat ook niet mijn temperatuur opmeten. Komt vast omdat ik hier op een dorpje woon.

Frank 103, - 07-05-’20 18:45
די מריו

Ik ben nog niet geweest. Ik wacht wel ff af totdat ze weer wat meer tijd hebben.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 07-05-’20 22:30
Hans

Hier ook de praktijk alleen afgelopen tijd alleen open geweest voor noodzakelijke hulp in overleg met de tandarts.
Maar ik heb nooit een bericht ontvangen en gezien mijn gezondheid heb ik maar afgemeld.
Hier in de praktijk is gewoon WIFI, moet is er wel zijn. Hans

Hans, (URL) - 07-05-’20 22:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.