De weReld

Metropolis schakelt opnieuw zijn wereldwijde correspondentennetwerk in om te laten zien hoe iedereen op zijn eigen manier de coronacrisis te lijf gaat.

In Israël is hondenbezit dé manier om de lockdown te omzeilen. In Kenia probeert een werkloze comedian met humor uit te leggen wat social distancing betekent. En in Pakistan maakt een buurtbewoner zelf zeep om gratis in zijn buurt te verspreiden. Vanaf zijn balkon in het Spaanse Utrera, waar hij weken in quarantaine zat, geeft Stef Biemans een inleiding bij deze tiendelige reeks reportages.

Een beetje jammer dat dit niet gewoon op de televisie kan, maar gelukkig is er nog het vrije internet.
Lokale correspondenten, dus niet overal Nederlanders instaleren om met een Nederlandse bril op reportage`s maken voor Nederlandse kijkers in Nederland, maar mensen van daar. 
Tevens de oplossing voor al dat gereis over de aardbol, de mens hoeft niet zelf overal te kijken, men kan dat ook laten doen.

Rene Maandag 18 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf

zes reacties

John

Ja al dat reizen over de wereld moet gewoon maar eens stoppen. Dat is beter voor alles en iedereen.

John, (URL) - 18-05-’20 08:45
Rietepietz

En uiteindelijk is het ook niet zo nódig dat we alles van over de hele wereld weten. .

Rietepietz, (URL) - 18-05-’20 10:34
francky

Goed dat er internet is zodat we dat kunnen volgen.

francky, (URL) - 18-05-’20 13:42
Frank 103

Wat van ver komt is lekker, zei men vroeger. Maar dat zegt niet dat je het zelf moet halen. Maar eerlijk gezegd ben ik ook nog nooit in Oldambt geweest.

Frank 103, - 18-05-’20 14:14
די מריו

In Israel was de lockdown een stuk strenger dan hier. Eventueel naar dingen kijken die andere beleefd hebben is leuk, maar ik vind het wel leuker als ik zelf er geweest ben.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 18-05-’20 21:29
Hans

Ja, zo ze je maar weer dan men gewoon doorgaat ondanks het coroavirus, blijkbaar vult iedereen het naar eigen zeggen in. Hans

Hans, (URL) - 18-05-’20 22:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.