EeRlijk

D66 en PvdD willen naar aanleiding van de Zembla-uitzending opheldering van premier Rutte over de subsidie die koning Willem-Alexander krijgt voor Kroondomein Het Loo. De partijen willen weten waarom er voor de koning andere subsidievoorwaarden gelden. Ook vragen ze Rutte om alle correspondentie over het Kroondomein tussen het koningshuis en de regering openbaar te maken.

In de Zembla-uitzending ‘Koninklijke constructies’ zeggen drie vooraanstaande juristen dat de koning ten onrechte 4,7 miljoen euro natuursubsidie krijgt voor Kroondomein Het Loo. Het landgoed is eigendom van de staat en wordt beheerd door de koning.

Uit de beschikking blijkt dat de overheid zonder enige onderbouwing de koning vrijstelt van belangrijke subsidievoorwaarden. Dit is volgens experts in strijd met de wet.

Ik vraag me af waar GroenLinks en de SP blijven, kom op zeg, aanpakken die koning, het heeft al veel te lang geduurd.
En prins Bernhard komt ook overal mee weg, terwijl er niet geraced is in Zandvoort is wel de natuur aldaar onherstelbaar vergiftigd, stel daar ook maar vragen over.

Rene Dinsdag 19 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf

zeven reacties

די מריו

Al die regels waar iedereen zich aan moet houden, maar sommige toch niet. Dat is blijkbaar heel normaal in deze wereld. Ben benieuwd of het een doofpotaffaire wordt.

Love as Always
Di mario

די מריו, (URL) - 19-05-’20 07:34
John

In deze tijd is het onvoorstelbaar dat zulke lui er mee wegkomen. En Rutte gaat om de hete brei heen draaien.

John, (URL) - 19-05-’20 08:05
francky

Die koningshuizen mogen ze van mij de boom injagen. Ik heb niets met dat geldverslindend volk.

francky, (URL) - 19-05-’20 17:59
Rietepietz

Wanneer de overheid een vrijstelling verleent die niet in de haak is ging de overheid in de fout lijkt mij. Dan moet dus die overheid aangepakt worden.

Rietepietz, (URL) - 19-05-’20 18:59
Villasappho

Ze hadden dat gebeuren in Zandvoort niet toe moeten staan.Dit is weer iets dat voor jarenlange inkomsten maar ook voor overlast zeker ook voor de natuur.

Villasappho, (URL) - 19-05-’20 20:34
Hans

Het is ook wel krom, wees daar eerlijk en open in.
Maar helaas zit het allemaal onder de grote hoed. Hans

Hans, (URL) - 19-05-’20 22:25
Frank 103

Onzin over milieuvervuiling door de f1 in Zandvoort, wat denk je dat al die dagjesmensen dit weekend aanrichten? En onze koning krijgt geld toegekend voor een natuurgebied en paleis, maar hij mag waarschijnlijk niet zelf over het geld beschikken, dat gaat in een potje.

Frank 103, - 20-05-’20 06:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.