Het is me wat

Het mooiste televisieprogramma van afgelopen seizoen betreft een aflevering van Andere Tijden en staat in zijn geheel op Youtube, dus ik sluit het hierbij in.

Het programma gaat over de Barend Servet Show uit begin jaren 70, een van de meest humoristische ontregelende programma ooit, met vijf miljoen kijkers, waaronder een paar miljoen woedend, en er werden zelfs kamervragen gesteld. Met onder andere Wim T. Schippers en het wordt al heel snel duidelijk waarom ik fan van hem ben.

,,De vooruitgang wordt veroorzaakt door foutjes" is een uitspraak waar ik het volmondig mee eens ben. Juist de mensen die niet precies weten wat ze doen en maar wat aanklooien en uitproberen zorgen voor nieuwe ontwikkelingen, dat maakt het leven leuk.

Ik ontdekte Jacques Plafond in de jaren 80 op de radio, en leerde later dat het Wim T.Schippers was en dat hij al heel veel boeiende dingen op de televisie heeft gedaan.  Het hele Sjef van Oekel tijdperk vond plaats voor ik me van het leven bewust was.  En na Ronflonflon kwam nog We zijn weer thuis en niet te vergeten Flogiston.
En deze Andere Tijden ging dus over de Barend Servet Show.

Een hoogtepunt is wel dat er een meneer door een deur op het podium binnenkwam, in zijn blote lul.
Niet alleen kijkend Nederland was stomverbaasd, ook de overige mensen in de studio schrokken zich rot. Geniaal, verzin het maar, voer het maar eens uit.  En naakte dansende dames en de koningin op laten draven.

Een dieptepunt was dat er bedreigd werd, toen al.
Dat mensen boos worden is zo erg niet, dat is juist leuk, maar het is wel erg als mensen onredelijk worden en gaan dreigen. Toen had je nog de vrije televisie, nu heb je het vrije internet, en haat is er helaas ook nog altijd.

Rene Vrijdag 22 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf

zes reacties

די מריו

Het nadeel van bedreigen dat het zo binnenkomt. Jammer, je hoeft niet overal mee eens zijn. Ach wees er eens boos over, maar je bent niet verplicht om te kijken.

Love as Always
Di mario

די מריו, (URL) - 22-05-’20 07:31
John

Schippers heeft enorm veel gedaan en gemaakt. Het is voor mensen die niet houden van het SBS-model met simpel en makkelijk verteerbare tv-troep.

John, (URL) - 22-05-’20 08:32
Frank 103

Van Sjef van Oekel en later Wim t Schipper wist je vooraf al dat het platte grollen werden, je kon ook de tv op de andere zender zetten of uit. Om er dan boos om te worden is ook erg dom

Frank 103, - 22-05-’20 11:25
Rietepietz

Dat mensen boos worden snap ik niet zo goed. de programma’s was zeker niet mijn ding maar dat heb je gauw genoeg gezien en dat kijk je toch niet meer zou ik zeggen, niemand dwingt je toch om te kijken. Ik vond het slechte TV en heb dus verder nooit gekeken.

Rietepietz, (URL) - 22-05-’20 12:57
francky

Ik was als tiener grote fan van zijn programma’s. Mijn vader ook, maar mijn moeder absoluut niet.
Nu nog kijk ik op YT naar afleveringen van den Sjef. Hilarisch.

francky, (URL) - 22-05-’20 14:44
Hans

Inderdad Schippers heeft enorm veel gedaan en heel herkenbaar. Hans

Hans, (URL) - 22-05-’20 23:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.