GRaaien

Dit staat op de site van de NOS:

Duits voorstel tot salarisplafond oogst Hollandse scepsis: 'Never nooit'


Wat een idiote kop, ik dacht dat we klaar waren met Holland en nu weer gewoon Nederland heten, en dat ,,never" is ook niet Nederlands.  Maar dan de inhoud, een hele hoop uitleg en blabla en hier de treffer wat betreft argumentatie:

,,Maar stel", vervolgt de zaakwaarnemer, ,,er komt in Nederland een salarisplafond. Dan zijn een paar dingen zeker: er komen in dat geval geen spelers meer uit andere Europese landen en grote talenten uit Zuid-Amerika zullen ook niet meer komen." "Dat betekent dat het aankomt op de eigen jeugd. Maar als die spelers doorbreken, zijn ze direct weg. Of denk je dat ze hier blijven als ze elders een veelvoud kunnen verdienen? Dan is het dus klaar met onze competitie."

Mijn oplossing zou zijn: niemand meer gaan betalen voor het uitvoeren van een sport.
En mijn wens is dat niemand meer ooit een kaartje koopt en in zo`n stadion gaat zitten.

Maar de werkelijkheid is anders, mensen vinden de spelers geweldig, hoe meer ze verdienen hoe hoger in aanzien. Wat een wereld.

Rene Donderdag 21 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf

zeven reacties

John

En dan heb je het over voetbal, maar in het bedrijfsleven gaat het het zelfde. Een salarisplafond zou juist ideaal zijn in deze wereld.

John, (URL) - 21-05-’20 08:34
Frank 103

Dit soort regeltjes alleen voor Nederland verzinnen is kansloos, dan moet het wereldwijd. Maar dat gaat niet gebeuren.

Frank 103, - 21-05-’20 10:00
Rietepietz

Laat de voetballiefhebbers nou juist wél betalen voor wat ze graag willen zien en van de inkomsten de salarissen betalen, die gaan dan vanzelf drastisch omlaag naar een normaler niveau. Ik houd zelf niet van voetbal maar het mag best bestaan mits het in stand wordt gehouden door de liefhebbers.

Rietepietz, (URL) - 21-05-’20 14:49
Villasappho

In deze tijd realiseren mensen zich opeens dat iemand die onderzoek doet naar ziektes meer waard is dan welke dom spel dan ook. Zeker als er zo belachelijk veel geld in omgaat.Vergelijkbaar als zo’n domme vrijwilliger geld op komt halen voor één of andere ziekte. Ik zeg het tegenwoordig, het geld in die bus gaat voor minstens de helft naar de baas. Jouw baas dus. Is het vergelijkbaar aan de Bakellende-norm?

Villasappho, (URL) - 21-05-’20 16:37
די מריו

Is een salarispfafond niet voor iedere beroep een uitkomst.

Love As Always
di mario

די מריו, (URL) - 21-05-’20 18:14
francky

In moeilijke tijden zoeken mensen verstrooiing en vele zoeken dit in voetbal. Het is wel een kostelijke hobby om daar naartoe te gaan; Sommigen mensen betalen meer aan een abonnement dan ze zich in feite kunnen veroorloven.

francky, (URL) - 21-05-’20 19:09
Hans

Geld maakt niet gelukkig, ook al denken er vele anders over.
Een salaris van 50 mile geeft meer bevrediging dan 1 miljoen.
Dus ik ben het met je eens, meer verdeeld in salaris maakt gelukkiger. Hans

Hans, (URL) - 21-05-’20 21:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.