Oldambt dRaait sloop kaRakteristieke panden in harRje Winschoten teRug

Twee karakteristieke panden aan de Blijhamsterstaat in Winschoten worden alsnog van de sloopkogel gered. Het college van de gemeente Oldambt draait haar besluit terug.

Ruim een jaar geleden ontstond er in Winschoten ophef over het voornemen om de bewuste panden in hartje Winschoten te slopen. Erfgoedvereniging Heemschut wees het college er op dat beide panden op de lijst van karakteristieke panden staan.

Dat en meer staat er allemaal online in het Streekblad en ook op de website van de gemeente.

Absurd dat het eerst niet te redden valt en dan uiteindelijk dus toch weer wel.
Door dat soort mensen wordt Winschoten dus bestuurd, de portemonnee is belangrijker dan de oude binnenstad.

Helaas staat er nog wel meer leeg, het oude Arbeidsburo, het oude politieburo op het Marktplein, de voormalige apotheek aan het Boschplein, het oude postkantoor, maar de voormalige gevangenis en bibliotheek zijn inmiddels wel pleite.
En de brandpanden in de Moushorn, ook akelig, net als de weerskanten van de Stikkerlaan zoals het oude ziekenhuis, enzovoort.

Van de panden in de Blijhamsterstraat heb ik vorig jaar een aantal foto`s gemaakt.

Zelfs als iets al besloten is, zolang het nog niet echt definitief is kan een beslissing worden teruggedraaid.

Rene Zaterdag 30 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf

zeven reacties

די מריו

Toch weer twee panden gered en dat is al heel wat tegenwoordig.

Love As always
Di Mario

די מריו, (URL) - 30-05-’20 07:54
Rietepietz

Pluspuntje dat het bezwaar iets opgeleverd heeft, toch te gák dat zulke mooi panden gewoon maar tegen de vlakte gaan

Rietepietz, (URL) - 30-05-’20 13:11
Villasappho

Amen! Die nertsen worden alleen maar mishandelt zodat de bont kunnen dragen in het buitenland. Afschaffen en sluiten die bende. Die varkens worden ook grotendeels voor het buitenland gefokt, minstens een derde aan stallen weg. Dan regelen ze zelf maar waar ze hun vlees vandaag halen. KLM: directeur weg, Fransozen weg en bedrijf naar de staat. Als we het met zn allen betalen dan ook met zijn allen beslissingen nemen. Schiphol is ook al zo’n probleem wat we voorlopig kunnen missen. Want wie nog denkt dat ‘ie voor hetzelfde geld dezelfde reis kan maken als voor Corona, moet misschien maar een stoppen met Fakebook bekijken.

Villasappho, (URL) - 30-05-’20 14:26
Burro

Ik zie met pijn in m’n hart, dat mijn geboortestad steeds verder ‘stuk’ gaat. Slecht bestuur speelt zeker mee, maar ook de uitzichtloosheid van de infrastructuur en het gebrek aan perspectief op gebied van werkgelegenheid e.d. De stad bezoeken geeft mij steeds minder plezier. Jammer toch. Ik zou er ook nu ik met pensioen ben niet meer gaan wonen. Kan er vast niet meer wennen. :-(

Burro, (URL) - 30-05-’20 16:45
francky

Er wordt van langs on meer afgebroken en lelijke nieuwbouw in de plaats. Soms kan het anders uitvallen. Goed dat die panden gespaard blijven.

francky, (URL) - 30-05-’20 17:36
Hans

Vind het ook altijd jammer dat een historisch deel, of in de binnen stad wordt gesloopt. Hans

Hans, (URL) - 30-05-’20 20:29
frank-103

Mooi dat ze het laten staan!

frank-103, - 30-05-’20 22:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.