NaaR de tandaRts

Dankzij de mondhygieniste ben ik aan het flossen geslagen, met borstels, dusdanig dat eind vorig jaar een vulling los raakte en wat tand meenam.  Ik had een groot gapend gat, maar gelukkig niet pijnlijk. 
En als het niet pijnlijk is bel ik niet, en dat is maar goed ook, want begin dit jaar was het precies aan de andere kant raak.  Dit gat was vervelender want er zat een scherpe rand aan.  
Niet zozeer vervelend voor de tong, die kan ik redelijk in bedwang houden, maar meer vervelend voor voedselresten.  Rechtsboven en linksonder, altijd raak, niet omheen te kauwen.
Het liefst wilde ik al tijdens het eten de gaten leegpeuteren, maar als ik met anderen at deed ik dat na afloop, met een tandenstoker.


Onlangs moest ik al voor controle naar de mondhygieniste en dit keer werden mijn gaten gevuld door de tandarts.

Hedenmorgen vroeg was ik als eerste klant bij de tandarts, ik zag nu wel het groene licht en ging naar binnen.  Er zat niemand achter de balie, dus ik ging na het ophangen van mijn jas en het ontsmetten van mijn handen maar weer zitten.  Er liepen al wat medewerkers rond, die groette ik, en er kwamen andere klanten, die groeten ook. Ik hoorde nog een gesprek aan tussen twee kennissen, en op een gegeven moment werd ik opgeroepen.

Een nieuwe tandarts, hij stelde zich voor, maar handen werden niet geschud.  Eerst weer een minuut spoelen, maar dit keer terugspugen in het bekertje, en niet in de spoelbak zoals vorige keer.
Omdat het meteen twee gaten waren vernam ik dat wel in mijn rug.  En ik kreeg ook jeuk aan mijn neus.  Maar dapper doorstond ik alles.  Natuurlijk wel gebruik makend van de beste uitvinding ooit: verdoving.

Ik hoorde duidelijk geen radio, en mag in november terugkomen voor de volgende controle.
En ik hoef niet meer na elke hap met een stokje de gaten leeg te pulken, wat leven we toch in een fantastische tijd op een schitterende plek.

Rene Vrijdag 29 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf

zes reacties

די מריו

owh die verdovingen vind ik zo afschuwelijk, ik doe het liefst alles zonder verdoving. Volgende week mogen wij naar de tandarts.

Love As always
Di Mario

די מריו, (URL) - 29-05-’20 06:55
Rietepietz

Maar het blijft vervelend zo’n tandartsbezoek als je weet dat er behandeld moet worden. Nou ja, je bent er weer voor een half jaar vanaf.

Rietepietz, (URL) - 29-05-’20 15:43
ria

Ja als ik die verdovingsnaalden zie val ik bijna vanzelf al flauw, jij niet gelukkig en alles weer netjes gerepareerd, dat kauwt een stuk beter.

ria, (URL) - 29-05-’20 15:59
francky

Niets boven een gezond en goed onderhouden gebit. Verdoven vind ik niet erg. Lekker geen pijn.

francky, (URL) - 29-05-’20 19:02
Hans

Dat is minder Rene, vooral tanden zie je als je in de spiegel kijkt.
Ja, jeuk aan je neus is altijd erg vervelend bij de tandarts.
Ik heb door de corona de half jaarlijke afspreek maar geannuleerd.
Maar je hebt gelijk we leven wat dat betreft in een fantastische tijd. Hans

Hans, (URL) - 29-05-’20 23:25
frank-103

Ik laat gaatjes meteen maken, anders kunnen je tanden of kiezen ontsteken en levert dat nog meer ellende op.

frank-103, - 30-05-’20 00:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.