Een gRens is slechts een lijn

Ik was op de Sint Pietersberg in Maastricht en daar was het prima te doen.Het vervelende van navigatiesysthemen is dat ze geen bereik hebben in een tunnel, en dat er juist dan alvast een keus moet worden gemaakt voor de juiste afslag meteen na de tunnel, waar geen tijd is om snel genoeg weer met een sateliet verbinding te maken.Meestal hangt Jezus op een kruispunt, maar er zijn zoveel Jezussen in Zuid Limburg dat hij ook wel eens in een parkje hangt.De Nieuwstraat in Kerkrade is ongeveer twee kilometer lang en de ene kant van de straat is Nederland en de overkant is Duits, en die begint hier.


Vanaf hier loopt de grens links tussen deze huizen door en verder achter de huizen langs op weg naar een riviertje, en rechtdoor naar de rotonde op het midden van de Nieuwstraat.De Nieuwstraat scheidt Kerkrade van Herzogenrath.In 1815 werden de grenzen eens duidelijk vastgeseld en hier is dit besloten.Er staan een paar informatieborden met de geschiedenis van deze straat.Er hebben sinds de Eerste Wereldoorlog hoge hekken gestaan, om smokkelen tegen te gaan, en pas in 1970 waren ze zover dat ze het af konden doen met een 35 centimer hoog muurtje die op zijn beurt in 1993 weer afgebroken werd.En een heel klein stukje van dat muurtje staat er nog, midden op een rotonde, voorzien van informatieborden in de twee talen.

Rene Zondag 16 Augustus 2020 at 8:20 pm | | Smurf

vijf reacties

Hans

Navigatiesystemen zijn handig, maar je moet zelf niet dom volgen, er zijn mensen wel door in de fout gegaan.
Door de open grenzen is de smokkel wel afgenomen. Hans

Hans, (URL) - 16-08-’20 21:36
די מריו

Toch wel vreemd om te zien. Misschien ook wel omdat ik het niet gewend ben. De grens is voor mij toch minimaal 100 km van van me vandaan.

Love as always
Di mario

די מריו, (URL) - 16-08-’20 22:04
frank-103

In de stad en in het bos lukt het mijn navigatie ook wel eens niet een satelliet te vinden, ook is de kaart in de navigatie al 7 jaar oud, ik moet gewoon toch op de borden kijken en vantevoren kijken waar ik heen wil.

frank-103, - 16-08-’20 23:20
Rietepietz

Voor dat gebrek aan bereik in een tunnel zou eigenlijk automatisch herstel in de software voorzien moeten kunnen worden. Blijft vreemd dat een landsgrens zo vreemd kan lopen.

Rietepietz, (URL) - 17-08-’20 16:10
Terrence

Interessant uitstapje en dito geschiedenis, René!

Terrence, (URL) - 18-08-’20 22:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.