Uitgezocht

Ik wist het al wel, maar om mijn gelijk te halen heb ik het maar even opgezocht:

Op de website van het RIVM:

Als iedereen zich houdt aan de basisregels, is het niet nodig om een mondkapje te dragen. (Dus: blijf thuis bij klachten, laat je testen, houd afstand , vermijd drukte en houd je aan de hygiënemaatregelen). Daarom geeft het  Outbreak Management Team geen richtinggevend positief advies over mondkapjes in de openbare ruimte.

De literatuur is niet eenduidig over het effect van het dragen van niet-medische mondkapjes in openbare ruimten.

Dus men kan wel met rapporten komen, die zijn betaald door de mondkapjesverkopers, waarin staat dat ze het virus tegenhouden, maar dat is geen bewijs als de betaler bepaald, zoiets moet onafhankelijk.

Waarom dan toch een mondkapjesplicht als ze toch niet helpen?  Om de drammers hun zin te geven:

In het licht van de wens van de Tweede Kamer om voor heel Nederland een eenduidig en dringend advies te geven over het dragen van mondkapjes, gaat het kabinet dit advies precies uitwerken.

Dus niet omdat ze ineens wel helpen, maar omdat bepaalde idioten het willen.

Het VARABNN programma Kassa liet het ook zien, ze bieden schijnveiligheid.
Bij wetenschap is het zo dat de feiten tellen, niet aannames, en het is fout van de regering om deze keus te maken.  Nu wordt het gezeur alleen maar erger, want het is ook nog eens heel slecht voor het milieu.

Ik vind dat verstand boven gevoel moet gaan, niet andersom.
Jammer van de regering, jammer van de drammers.

Rene Zondag 18 Oktober 2020 at 8:20 pm | | Smurf

vijf reacties

Rietepietz

Ik blijf dan ook gewoon doen wat ik denk dat goed is, ik realiseer me dat het mensenwerk blijft en dat het virus te nieuw is om te weten wat wel en niet goed is en dus iedereen fouten kan maken, ik ook. Gezeur en geleuter laat ik aan me voorbij gaan.

Rietepietz, (URL) - 18-10-’20 20:55
די מריו

Mensen blijven er over discussiëren, wat de uitslag ook wordt. Thuis blijven en afstand houden blijft het beste.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 18-10-’20 23:09
John

Jij dramt anders ook dat ze niet werken. Japans onderzoek laat wat anders zien dan wat het RIVM zegt.

John, (URL) - 19-10-’20 08:33
Frank 103

Ik ben er wel een voorstander van dat we iedereen die geen mondkapje wil dragen een plastic zak over de kop trekken, goed bij de nek dichtmaken met duct tape. Helpt gegarandeerd tegen corona en tegen gezeur over mondkapjes. Als je dat niet doet moet je ook ophouden met zeuren.

Frank 103, - 19-10-’20 18:40
hanscke

Ik heb met stijgende verbazing ook de uitzending van Kassa over mondkapjes gezien. Ik wist ook al dat het voor geen meter werkt. En wat zie ik nu? dat heel veel mensen steeds maar met hun handen met hun mondkapje in de weer zijn, Als dat de besmetting tegen moet gaan weet ik het niet meer, volgens mij is het een paard achter de wagen spannen methode.

hanscke, (URL) - 20-10-’20 19:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.