Geloof

Vladimir Poetin is de beste president die maar te bedenken is voor Rusland, want hij wordt keer op keer met overtreffende cijfers herkozen!

Gelooft u het?
En gelooft u dan ook dat zoiets in Nederland wel allemaal eerlijk gaat?

Als ik daar mijn twijfels over heb word ik meteen gesommeerd naar het buitenland te vertrekken of men werpt me toe dat ik uit mijn nek klets.
Maar ik ben niet dom. 
En u ook niet.

Vier jaar geleden maakte Nederland een ruk naar rechts, dat verbaasde me al, rechts is slecht, en hoezo zijn Nederlanders slechter geworden?
Gelukkig bleef die afgang de provincie Groningen bespaard, wel wat naar rechts, maar nog steeds een rode provincie.

En nu?  Nu maakt Nederland weer een ruk naar rechts, zelfs de provincie Groningen.

Oldambt, waar Winschoten de hoofdstad van is, was de vorige keer een SP gemeente, en nu zijn we een VVD gemeente. 
Maar wat me nog meer opvalt en waar ik extra op let en waar RTVNoord ook zijn oog op heeft laten vallen.
De gemeente in het hart van het aardbevingsgebied is zelfs de VVD de grootste geworden.

En dat klopt gewoon niet.
De VVD was juist altijd de partij die verantwoordelijk is voor alle ellende.

En dan zegt men, ja, mensen hebben het goed, daarom stemmen ze VVD.
Ja, oke, maar dat is geen reden om ergens op te stemmen.

Laatst nog begon Rutte over kerncentrales in Groningen.
De kans dat je die hier niet krijgt vergroot je dan niet door op hem te gaan stemmen.

En in de gemeentes naast Oldambt, waar Winschoten de hoofdstad van is, is de PVV de grootste geworden, en ook bij ons erg groot.
Hoezo?  Zijn de mensen dan zo dom?
Iedereen weet dat een stem op Wilders weggegooid is, waarom wil je zo`n kerel aan de macht helpen?

Natuurlijk zijn er altijd allerlei mensen met allerlei meningen te vinden, maar in zo`n overgote meerderheid, dat gaat er bij mij niet in, en daar heb ik geen bewijs voor, dat is mijn gevoel, en dat voelt niet fijn.

En als klap op de vuurpijl, een week na de verkiezingen maken ze bekend dat er niet genoeg bewijs is om de NAM te vervolgen vanwege de aardbevingen in Groningen.
Pardon?  Er zijn mensen geweest die terstond hun huizen moesten verlaten vanwege instortingsgevaar, en dan nog zeggen ze dat die mensen niet in levensgevaar waren!

En ons wijs maken dat Nederland de VVD geweldig goed bezig vindt.

Leugens, list en bedrog, naaierij.

En als toetje hebben we nog de trutten Jorritsma en Ollongren die zouden moeten formeren maar ondertussen Omtzicht er uit willen werken, daarvan komt de waarheid ook nooit boven water.

Neem geen prik!  Kijk uit, ze deugen niet.

Rene Maandag 29 Maart 2021 at 9:21 pm | | Smurf

acht reacties

Hans

Moet wel een beetje om je lachen, je zegt het vaak ook vierkant, gewoon recht uit je hart.
Dat geeft dan vaak een gelijke reactie.
Nu ga ik echt eerst even nadenken op wat je schrijft.
Ook dit jaar was ik erg verbaast over dat de VVD als grootste partij uit de bus kwam.
Ik dacht dat heel het land moord en brand schreeuwde over de VVD.
Maar goed een partij aan de macht is ook het pispaaltje, hoge bomen.
De ruk naar rechts is voor mij geen verbetering en sociaal een verzwakking voor het land. Hans

Hans, (URL) - 29-03-’21 22:22
די מריו

Ik snap helemaal wat je bedoeld Rene. Ik had echt niet verwacht dat zoveel mensen nog op de VVD zouden stemmen. Ook ik heb mensen horen zeggen, VVD, dat niet… maar toch is het hier de grootste partij in de buurt.

Love As always
Dimario

די מריו, (URL) - 30-03-’21 07:06
Mark

Voor mij was de afweging wel, stemmen omdat ik het goed heb.
Links heeft zichzelf buitenspel gezet door niet samen te werken.

Er is veel te veel versplintering in de Nederlandse politiek.

Mark, - 30-03-’21 08:05
Rietepietz

Ik zei het al eerder, zolang er geen hoge kiesdrempel komt heeft stemmen éigenlijk geen zin meer. Ik kan ook niet meer doen dan zo te stemmen dat ik in géén geval bij een partij terecht kom die de laatste 10 jaar de dienst uitmaken. Dat is nog altijd beter dan niet stemmen.

Rietepietz, (URL) - 30-03-’21 08:48
francky

Het is een algemene trend. Rechts schuift overal naar voren en de feiten worden verdraaid in de media onder dwang van de politici.

francky, (URL) - 30-03-’21 12:31
Noortje

Het valt me op dat je de laatste tijd je blog wel erg veel gebruikt om je gal te spuwen. Maar het is natuurlijk jouw blog en je kunt er opzetten wat jou bezig houdt.

Noortje, (URL) - 30-03-’21 23:11
frank-103

Ik denk dat veel mensen vinden dat Rutte het goed doet, Nederland door deze vervelende tijd loodsen. En de wappies stemmen op Baudet. Dan blijft D66 over voor de mensen die niet tevreden zijn over Rutte, maar ook geen wappie zijn. De linkse partijen PvdA en Groen Links en het CDA hebben weinig aansprekende leiders of standpunten, en mevrouw Marijnissen van de SP doet het dan nog redelijk goed. Ik vind de uitslag dan niet zo vreemd.
En vergelijken met Rusland gaat natuurlijk fout, waar Poetin tegenstander Navalny gewoon kan laten vermoorden (volgens de media) staat Rutte echt Baudet niet naar het leven. Het verbaast me eerlijk gezegd dat Rutte door wil gaan als minister president, hij kan gemakkelijk meer geld verdienen met minder gezeur in het bedrijfsleven. Kijk maar naar Balkenende.

frank-103, - 30-03-’21 23:24
Liesbethblogt

Dat bericht over Groningen ik zag dat en weet je het is voor mij een eind weg maar ik voel met jullie mee. Bij jullie storten huizen in en hier is het zoveel stank met alle gevolgen (stikstof longproblemen kanker) maar helaas liggen beide problemen niet dichtbij Den Haag. Mij viel het op dat de coronacijfers opeens enorm omhoog zijn gegaan na de verkiezingen, dat geloof ik dus weer niet he.

Liesbethblogt, (URL) - 31-03-’21 20:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.