Yuiop RotteRdam

Gisteren heb ik de fietsen weer ingeleverd, ik had ze gehuurd voor een week, en die week was om, dus vandaag met de auto naar de Markthal in het spuuglelijke Rotterdam.



Dat Rotterdam zo spuuglelijk is komt heus niet door de bombardementen hoor, dat komt omdat het helemaal verkeerd is wederopgebouwd.



Omdat er een hittegolf gaande is wilde ik toch wat verkoeling opzoeken en alhier leek me dat wel gepast, in elk geval niet in de brandende zon,  dit kutweer gun je niemand, maar we moeten het er maar mee doen.



De kubuswoningen zijn dan wel weer fraai, en het is zelfs mogelijk om er eentje van binnen te bekijken, maar toen ik de wachtrij zag, plus dat ik niet gevaccineerd ben liet ik dat maar voor wat het was.



Weer terug naar de Markthal.



Toen ze de Markthal gingen bouwen vonden ze allemaal ouwe meuk, en dat is in vitrines opgesteld onder de noemer De Tijdtrap.



Zo doen ze net of Rotterdam heel oud is, maar dat is toch niet echt te zien.



Buiten, aan ze zijkant van de Markthal staat een ding waarop staat dat daar het beeld van Erasmus heeft gestaan, die schijnt nu honderd meter verderop te staan, vlak bij zijn ook verdwenen geboortehuis.



En daar staat een foto van hoe het er uit zag voor het bombardement, en zo hadden ze het ook moeten herbouwen, dat kan alsnog wel, vind ik.



Hierboven dus een foto van een foto, en hieronder een spreuk van wijlen Jules Deelder.

Rene Vrijdag 12 Augustus 2022 at 10:22 pm | | Smurf

vier reacties

די מריו

Gelukkig verschillen de smaken. De markthal ben ik nog steeds niet geweest, dat staat nog wel op mijn lijstje.

Love As always
Dimario

די מריו, (URL) - 13-08-’22 07:42
John

Kutweer? Ik geniet hier werkelijk van. Maar voor jou komt er ideaal weer genoeg.

John, - 13-08-’22 08:06
Noortje

Ik ben weleens in die kubuswonigen geweest. Heel apart maar wel lastig om in te richten. Wandkasten etc. moeten op maat gemaakt worden.
Trouwens er zijn nog wel mensen die het kutweer, zoals jij dit weer noemt, wel fijn vinden.

Noortje, (URL) - 13-08-’22 15:23
Riet (e) pietz

De kubuswoningen lijken me reuze onpraktisch met veel ruimteverlies. Het zomerweer is heerlijk als je tenminste je bezigheden een beetje aan kunt passen aan het weer. , ik heb er geen moeite mee.

Riet (e) pietz, (URL) - 13-08-’22 20:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.