CultuuR

Ik heb tijdens mijn vakantie veelvuldig gebruikt gemaakt van de navigatie van google op mijn telefoon.
Ten eerste omdat ik mijn autonavigatie van Garmin niet meer geuopdatered krijg, en ze wel steeds de wegen blijven veranderen.  Ik gebruik hem dan ook als hulpmiddel, en als ik op onbekend terrein kom schakel ik mijn telefoon in.

Met het fietsen wilde ik dat net zo doen,  gewoon de bordjes volgen tot het te bezoeken plaatsje en pas de telefoon inschakelen als ik even wat hulp nodig had.
Maar ik bleek toch vaker hulp nodig te hebben dan ik verwachte.

De bewegwijzering laat te wensen over, en als je een keer wat mist en zet dan de navigaie aan dan weet die altijd de korste weg en dan weet ik niet of de borden dan wel de juiste kant opwijzen.
De navigatie beweegt ook steeds mee, dan denk ik dat we naar links moeten en had het toch rechts moeten zijn.
En als ik dan denk dat hij naar links wijst dus we zullen wel naar rechts moeten is dat ook fout, dan hadden we juist wel naar links gemoeten.
Maar geen probleem, gewoon doorfietsen dan herberekent hij wel en is het net of ik de juiste route gekozen heb.

Later ging ik dat ding de hele route volgen, maar dan ging mijn accu te snel leeg.

Ook in de binnensteden maakte ik wel eens gebruik van de navigatie, om te kijken waar we naar toe moesten wandelen, heel handig.  Alhoewel het natuurlijk wel altijd een verrassing is hoe het er daadwerkelijk allemaal uit ziet.


En in Delft wandelde ik terug naar de parkeergarage, en ik dacht, die maakt wel een hele grote omweg zeg, toen zag ik dat hij nog op de autoroute stond, en toen ik hem op wandelen zette bleken we al te staan voor de ingang, wat een prachtig toeval.

Rene Donderdag 18 Augustus 2022 at 10:22 pm | | Smurf

vier reacties

די מריו

Ja.. wel tijdig overschakelen naar het gewenste vervoer. Daar gaat het bij mij ook weleens fout. Het klopt wel dat borden tegenwoordig niet altijd meer overal goed aanwezig zijn.

Love As always
Dimario

די מריו, (URL) - 19-08-’22 07:04
John

Ik heb in mijn auto google navigatie in de radio. Ideaal vind ik het en nooit geen problemen mee.

John, - 19-08-’22 07:36
francky

Ik gebruik ook liever google navigatie dan de GPS in de auto. Google doet het veel beter.

francky, - 19-08-’22 11:07
Riet (e) pietz

Ik kan mijn Carmin navigatie nog steeds updaten, zeker al 10 jaar oud dat apparaat maar dan moet je wél nieuwe updates downloaden als hij dat aan geeft. De telefoon gebruik niet als routeplanner maar ik heb het ook niet heel vaak nodig.

Riet (e) pietz, (URL) - 19-08-’22 22:22
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.