BeijeRland

Op de laatste dag dat ik 47 was ben ik gefietst van de camping in Barendrecht naar Oud Beijerland, en daarvoor moest ik onder de Oude Maas door middels de Heinenoordtunnel.
Aangezien de lift aan deze zijde defect bleek moesten we naar beneden fietsen en hadden we er geen erg in dat we in een gedeelte voor landbouwverkeer terrecht kwamen, dat staat ook maar slecht aangegeven daar.
Aan de overkant deed de lift het wel en op de terugreis deed alles het weer.Een prachtige route over de Hoekse Waard waarbij er op één gedeelte verplicht gegroet moest worden, dus dat deed ik dan maar, en mensen groeten dan terug ook.Oud Beijerland viel niet tegen, wat een prachtig dorp en wat een prachtig centrum, vol winkeltjes in oude en nieuwere panden, met helaas toch ook wel wat leegstand her en der.Een voormalige raadhuis en voormalige rechtbank, zeer netjes onderhouden.We hebben ook nog ergens een Bramburger gekocht, heerlijk, en dan ben ik zo ver van huis en waan ik me zo dichtbij.Elke zichzelf respecterende stad of dorp heeft wel een Marktplein, en dat is toch fijn.Ook hier vrij veel informatieborden op historische panden.En `savonds op de camping lekker gebarbecued.

Rene Dinsdag 16 Augustus 2022 at 10:22 pm | | Smurf

zes reacties

די מריו

Wij hebben wel een marktplein, maar noemen het markt. Leuk dat je daar bent geweest. ik was er nog nooit.

Love As always
Dimario

די מריו, (URL) - 16-08-’22 23:53
John

Mooi onderhouden inderdaad, die rechtbank. Een plaatje.

John, - 17-08-’22 08:30
Noortje

Oud-Beijerland ken ik en is zeker een prachtig dorp.

Noortje, (URL) - 17-08-’22 15:46
Riet (e) pietz

Elkaar groeten vind ik best wel normaal, gebeurt hier eigenlijk wel heel veel. Volgens mij hebben wij dan weer geen marktplein, in het rijtje dat je overal wel vindt, kerklaan, schoolstraat enz…

Riet (e) pietz, (URL) - 17-08-’22 18:46
Hans

Nog nooit door een tunnel onder water door gefietst.
Voel je je toch een beetje thuis op het marktplein. Hans

Hans, (URL) - 17-08-’22 22:12
hanscke

oud Beijerland is een omgeving wat ik niet of nauwelijks ken. oja, je bent in deze tijd ook jarig. Al weer een jaartje ouder.

hanscke, (URL) - 17-08-’22 22:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.