ZomeR

Een tijdje geleden was de zoveelse Tellerlikkerfestival in De Klinker in Winschoten.
En ik ben niet geweest.

Vroeger ging ik ook nooit naar het theater.  
Ik dacht er gewoon niet aan, voelde de behoefte niet, vermaakte me zo ook wel.

Toen werd theater De Klinker in Winschoten afgebroken en op dezelfde plek werd een nieuwe gebouwd, met dezelfde naam: De Klinker.
Ik heb de bouw helemaal gevolgd en de opening heb ik ook meegemaakt.
Welliswaar had ik daarvoor toen geen kaartje kunnen bemachtigen, maar dat zou snel veranderen.
Ik keek de theatergids eens door en koos voor elke maand een voorstelling die ik ging bekijken.

Vooral in het eerste seizoen zetten ze breed in en komen de beste artiesten.
En natuurlijk ook ruim baan voor nieuw en lokaal talent.
Ook latere seizoenen bleven ze dingen programeren die mij wel aanstaan, en ik had er zowaar een nieuwe hobby bij.   Iets leuks wat je prima in je eentje kan doen, en het is niet vermoeiend, gewoon lekker zitten en genieten.

Toen kwam het virus en alles ging dicht.
Theaters en vliegvelden, en de horeca en de winkels en u weet wel.
Alles ging weer open, maar de theaters bleven twee jaar lang gesloten.

En nu heb ik helemaal geen zin meer.

Toen het theater weer open ging kwam Karin Bloemen.
Ik had haar hier al vaker gezien en was graag nog een keer gegaan, maar ik heb geen QR code, en toentertijd was dat verplicht.
En zowel Karin Bloemen als theater De Klinker deden er braaf aan mee.
En dan hoef ik al niet meer.

Men mocht alleen naar binnen met een QR code, dus men moest bewijzen dat met gevaccineerd was of men moest getest zijn.
Welnu, of ik me al dan niet laat vaccineren gaat niemand iets aan, en ik laat me sowieso niet testen als ik me niet ziek voel.
Inmiddels is de code opgeschort, maar ammehoela dat ik me daar nog vertoon.

De Klinker, en de hele kunst en cultuursector heeft het bij mij verbruid, ik hoef dat nimmer meer.
Ik zoek sowieso nog steeds niet de drukte op, hopende daarmee gezond te blijven.

Rene Woensdag 28 September 2022 at 10:22 pm | | Smurf

vier reacties

Dimario

Ik snap wat je bedoeld. Ik heb nooit een qr code willen gebruiken. Gevaccineerd of niet, dat is mijn pakkie aan. maar ik wil gewoon geen qr. Dus daarom ben ik ook twee jaar lang nergens heen gegaan. Zelfs naar mijn favoriete voetbalclub ging ik niet omdat ik geen qr code wilde laten zien. Maar.. ik ga dan binnenkort wel. Ik sluit ze niet helemaal uit.

Love As Always
Dimario

Dimario, (URL) - 28-09-’22 23:24
Riet (e) pietz

Of het theater daar wakker van zal liggen betwijfel ik. Je hebt er nu je weer zonder QR code naar binnen kunt heb je alleen jezelf ermee. Maar dat is jouw keus natuurlijk. Ik ga dan weer niet naar het theater wanneer ik er niét met ons enige wettige betaalmiddel kan betalen.

Riet (e) pietz, (URL) - 29-09-’22 19:44
francky

Die QR code heb ik ook nodig gehad om mijn moeder te bezoeken toen ze in het ziekenhuis lag. Verder heb ik er niets mee gedaan. Grote groepen mensen ga ik ook niet opzoeken. Je weet maar nooit met dat virus.

francky, - 29-09-’22 21:06
ria

Toch jammer dat je je daardoor zo laar beïnvloeden, dat je de drukte niet opzoekt kan ik begrijpen, dat doe ik zelf ook niet meer.

ria, (URL) - 30-09-’22 11:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.