Yuiop

Het valt me op dat op de zondag vaak nieuws vermeld wordt over dat we steeds weer meer vliegen en topdrukte en stedentrips en het lijkt wel een reclame.
En midden in het holst van de nacht als er normaal nooit nieuws is komen de berichten over de toestand van de aarde en moeder natuur. 

Zo dat je dus op een zondag als je lekker veel tijd hebt stukken zit te lezen over het toenemend vliegverkeer, en op de maandagavond moet je je rot zoeken omdat er allemaal alweer ander nieuws overheen is gegaan.

Maar ik heb het gevonden.

De plannen van de provincies en de maatregelen van het Rijk zijn onvoldoende om de nationale doelen voor natuur, stikstof, klimaat en water van 2030 en 2035 te halen. Dat concluderen kennisinstellingen PBL, de WUR, Deltares en het RIVM na het bestuderen van de plannen die er nu liggen.

Dat is duidelijke taal, de politiek is aan zet, men moet ingrijpen, het kan niet nog langer wachten.
We hebben meer natuur nodig en drastisch minder dieren in dit land.

Maar ja, de politiek, de grootste partij wil zelfs helemaal geen klimaat of wat dan ook voor maatregelen, enkel de dijken ophogen.
En de partijen die daar mee praten vinden ook dat het allemaal wel langzamer en minder kan.

Rene Maandag 26 Februari 2024 at 11:24 pm | | Smurf

vier reacties

Rietepietz

Wij kunnen op ons kleine postzegeltje nooit maatregelen nemen die genoeg effect hebben op het grote geheel, nou ja misschien wanneer we allemaal in een week doodgaan óf we kilometer hoge hekken in de lucht om het land zouden kunnen plaatsen.

Rietepietz, (URL) - 27-02-’24 18:56
די מריו

Grappig dat je dat is opgevallen, ik heb er nog nooit op gelet.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 27-02-’24 21:00
francky

Hier proberen ze ook van alles te regelen voor het klimaat en milieu maar dan protesteren de boeren weer. Zo is er altijd iets.

francky, (URL) - 27-02-’24 21:22
Hans

Ik behoor niet tot de mensen die vliegen of auto rijden, zelfs de kachel staat meestal uit. Hans

Hans, (URL) - 27-02-’24 22:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.