JammeR

Even verwonderde ik me over VVD politica Christianne van der Wal.
Een VVD minister voor natuur en stikstof, eentje die daadkrachtig is, duidelijk, met een visie en gericht op de toekomst.
Huh?  En dat van de VVD?
De partij die, samen met het CDA, alle problemen veroorzaakt heeft wil dat nu ook zelf oplossen?
Door het juiste beleid te voeren en te stoppen met het pappen en nathouden.

Maar helaas, de aap komt uit de mouw, de ware aard van de VVD komt uiteindelijk, als het er echt op aan komt, toch weer naar boven drijven: 

Kabinet volgt met tegenzin wens Kamer en zal in EU tegen natuurherstelwet stemmen.


Demissionair minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) zal in de Europese Raad van Ministers tegen de zogeheten natuurherstelwet stemmen. Ze voldoet daarmee aan een wens van de Tweede Kamer, maar met grote tegenzin, zo blijkt uit een brief die ze naar de Kamer heeft gestuurd.

Tegenzin of geen tegenzin, NEE = NEE, en dat gaat uiteindelijk miljarden kosten.

Het meest opmerkelijke:

Van der Wal ontraadde als minister de motie, maar stemde als lid van de VVD-fractie voor de oproep van BBB en NSC. Totdat er een nieuw kabinet is combineert ze de functies, omdat ze op 22 november gekozen is als Kamerlid.

Laatst trokken ze haar betrouwbaarheid al in twijfel, en dat heeft gewerkt, ze buigt nu diep voor de gifspuiters,  voorover.
Democratie is de slimste mensen aanwijzen en die de beslissingen laten nemen, tenminste, dat zou het moeten zijn.

In een gezamenlijke reactie laten natuurorganisaties (oa. Natuurmonumenten, Wereld Natuurfonds en de Vogelbescherming) weten dat ze diep teleurgesteld zijn dat Nederland alsnog tegen de natuurherstelwet gaat stemmen. Volgens de organisaties is grootschalig natuurherstel juist nu heel belangrijk, omdat bijna 90 procent van de Nederlandse natuur in slechte staat verkeert, maar ook bijvoorbeeld om beter bestand te zijn tegen gevolgen van klimaatverandering als droogte en overstromingen.

De organisaties wijzen op de impactanalyse waaruit blijkt dat investeringen in natuur ook veel opleveren. "Gezonde natuur levert niet alleen geld op maar zorgt ook voor schoon water en schone lucht. En met de wet wordt niet alleen natuur versterkt, maar heeft juist ook de landbouw zicht op een duurzame toekomst. Onze voedselzekerheid hangt ten slotte af van biodiversiteit."

Rene Dinsdag 12 Maart 2024 at 11:24 pm | | Smurf

drie reacties

די מריו

En ondertussen wordt de mens (en natuur) zieker en zieker en we gaan dit natuurlijk weer onderzoeken hoe dat kan, terwijl we blijven gifspuiten.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 13-03-’24 09:48
francky

Het is meer dan vijf voor twaalf wat natuur en milieu betreft. Jammer dat heel wat politici dat nog niet door hebben of niet willen geweten hebben. Komt daarbij dat niet altijd de slimste verkozen worden.

francky, (URL) - 13-03-’24 21:16
Hans

Vandaag hoorde ik wel goed nieuws, er is in ons land minder stikstof uitgestoten dan vorige jaren.
Daar kan de overheid een beleid op afstemmen, of ze het doen is twee. Hans

Hans, (URL) - 13-03-’24 21:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.