HieR weeR een filmpje
In deze video de sirenes op de eerste maandag van de maand, de brandweeroefening in de voormalige bibliotheek, Hakim uit Sesamstraat in De Klinker, Quandy in de lift, Quandy in het Sterrebos
In deze video de sirenes op de eerste maandag van de maand, de brandweeroefening in de voormalige bibliotheek, Hakim uit Sesamstraat in De Klinker, Quandy in de lift, Quandy in het Sterrebos
Ik dacht eerst, hoor ik nou Zondag van Rob de Nijs, maar nee, dan gaat het anders.
Leuke opvallende stem, pakkende tekst, leuk zeg.
Thijs Boontjes, leuk om nog eens te luisteren, leuk koortje er bij, heerlijk.
Dit als bewijs dat de radio heden ten dage nog steeds kan doen verrassen.
En na die gitaarsolo wordt het nog gekker en dat maakt het af.
En wie meer wil, hij was ook bij Spijkers met Koppen.
Dit alles met dank aan TROS AVRO VARA BNN
Als u even de volgende video een blauw duimpje omhoog geeft helpt u iemand uit Winschoten.
Dat is Jolien, ik ken haar niet, ze is een stadsgenoot.
En dat liedje doet ze geheel niet onaardig, daar kan de TROSAVRO vast wel verder mee.
Alhier ziet u de 20 kanshebbers, ik heb ze allemaal beluisterd, en daar gaan ze de beste zes uit kiezen om mee te nemen naar Ibiza, en daar hoort Jolien wat mij betreft zeker bij.
Complimenten ook naar dat programma, ik vermaak me zo een uur met al die clipjes kijken en luisteren, dat hebben ze toch maar mooi voor elkaar gekregen, al die mensen aan leuk werk gezet.
Naar het boek van Jan Wolkers
Het boek was een bestseller, de film een blockbuster, de musical een kaskraker en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: ‘Turks Fruit’. De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren. Paul Verhoevens verfilming, die van Monique van de Ven en Rutger Hauer op slag filmsterren van internationale allure maakte, is met 3,6 miljoen bezoekers nog steeds de best bezochte Nederlandse film ooit.
‘Turks Fruit’ vertelt van de heftige liefde tussen een beeldhouwer en een liftster. Hun ongekend passionele relatie krijgt een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt. De toneelbewerking van Sophie Kassies is een ongekuiste, sensuele én ontroerende hommage aan dit liefdesverhaal zonder weerga.
Ik twijfelde of ik wel zou gaan. Ik had wel het kaartje in huis, maar nu het zover is, mijn hoofd staat er niet naar.
Maar ik las wat recencies en besloot toch om te gaan.
Toen ik De Klinker binnenkwam werd ik welkom geheten en gewezen waar de jas opgehangen kan worden en waar de toegansdeur openging. Dat hield dus in dat het erg rustig zou zijn en men kon inderdaad zelf kiezen alwaar te gaan zitten, mits in het voorste vak.
En dan ineens begint het stuk, de acteur ploft neer op een matras en het begint.
En als het eenmaal begint merk je niks van een vrijwel lege zaal.
Geen pauze, goed verhaal, het speelt zich duidelijk in het verleden af en er werd duidelijke taal gesproken en af en toe flink gevloekt.
En ik heb heel wat nieuwe woorden geleerd.
Pas toen het afgelopen was en het applaus begon besefte ik weer dat er weinig mensen naar toe zijn geweest.
Update: Ik heb de kaart niet kado gekregen dat ik twijfelde.
Dit is het laatste deel van Plafond over de vloer.
In totaal zijn er negen afleveringen geweest, en de eerste vijf zijn niet op youtube te vinden, waarschijnlijk heeft youtube ze zelf verwijderd omdat ze niet aan hun voorwaarden voldoen.
Deel 7 tot 9 heb ik nu ingesloten op mijn weblog.
Alle afleveringen van het radioprogramma Ronflonflon zijn online beschikbaar, dan horen deze televisieafleveringen van Plafond over de vloer, die anderhalf uur voor de radiouitzending van Ronflonflon werden uitgezonden, er ook bij.
Na afloop liet Plafond de kijker in het ongewisse, of er ooit nog nieuwe afleveringen zouden komen of nimmer meer.
Een jaar later had Ronflonflon weer wat anders bedacht, op toernee door Nederland, dat deden radioprogramma`s vroeger nog wel eens.
Daar zijn geen beelden van, alleen het geluid, maar daar zal ik u niet mee lastig vallen, vooralsnog.
Ronflonflon werd gepresenteerd vanuit een commentaarcel, en in de serie op tv maakten ze er maar een hele grote ruime studio van, de werkelijkheid was anders, en dan is het echte radio.
U wilt natuurlijk weten hoe het na de vorige aflevering verder gaat, daar hoeft u alhier gelukkig geen week op te wachten.
Deze aflevering werd overigens uitgezonden op koninginnedag, want in die tijd ging de televisie gewoon altijd maar door, en de radio overigens net zo.
De Lachende Scheerkwast was ook een geniale serie, 1981, 1982, dus dat heb ik nooit op televisie gezien, maar ik heb de DVD`s inmiddels wel.
Opmerkelijk was dat deze serie stopte op televisie en toen nog een tijdje doorging op de radio.
In 1984 kwam Opzoek naar Yolanda, en daarin speelde Jacques Plafond al een radiopresentator, en toen hebben ze hem ook meteen maar een uur zendtijd op radio 3 gegeven, waarin hij geheel zijn gang kon gaan, en ook ging.
Ronflonflon werd een groot succes, het was eerst op woensdagmiddag van 15 tot 16 uur, maar vanaf december 1985 werd het van 17 tot 18 uur en toen schoten de luistercijfers omhoog tot ongekende hoogte, zeker voor VPRO begrippen.
Wellicht dat Plafond over de vloer daartoe bijgedragen heeft, die serie werd in het voorjaar van 1986 op de woensdagmiddag om half vier op de televisie uitgezonden, terwijl daarna op de radio Ronflonflon verder ging.
Nog weer later kwam We zijn weer thuis, daar zong Jacques Plafond alleen de titelsong van, en Wim T.Schippers vertolkte zelf de rol van Simon Raaspit.
Deel 1 tot en met 5 heb ik niet kunnen vinden, deel 7 echter wel:
Ik heb de afleveringen toentertijd nimmer op televisie gezien, ik had Ronflonflon nog niet ontdekt, dat kwam later pas en toen kwam het nimmer meer op tv, want wat gedaan was was gedaan en Ronflonflon viel nimmer in de herhaling.
Een televisieprogramma ter promotie van een radioprogramma, nimmer vertoond, uniek in de wereld.
Toegegeven, Radio Bergeijk kwam na hun radiosucces ook met een televisieivariant, maar dat was na afloop, toen het op de radio al niet meer bestond, maar evengoed ook schitterend en uniek.
Ik sluit deze afleveringen van Plafond over de vloer toch in op mijn weblog, ondanks dat er niet één kijker op zit te wachten, maar daar heb ik dan weer geen boodschap aan.
Ik hoef niet te zeggen hoe gewelig knap het allemaal in mekaar zit, dat valt niet uit te leggen, alleen te ervaren.
Het is net als met voetval, als je het niet snapt vind je er geen reet aan, en dat heb ik met alle sport.
Plafond over de vloer was een negendelige televisieserie van de VPRO geschreven door Wim T. Schippers die werd uitgezonden op woensdagmiddag om 15.30 uur van 12 maart 1986 tot en met 7 mei 1986. De afleveringen waren 19 tot 22 minuten lang. De televisieserie was een afgeleide van het al sinds 10 oktober 1984 bestaand radioprogramma Ronflonflon avec Jacques Plafond dat dezelfde middag om 17.00 uur werd uitgezonden. Dit is deel 6: "de verloren dochter" Met o.a. Wim T Schippers, Clous van Mechelen, Henk Pal, Truus Dekker, Mimi Kok, Kenneth Herdigein, Rob van Houten, Mies de Heer, Lex de Regt, Sjoerd Pleysier, Onno Molenkamp, Janine van Elzakker en Don Duys. Deze aflevering is uitgezonden op woensdag 16 april 1986.
Het is toch grappig wat ik soms zo tegenkom op youtube. Ik tikte Wim T.Schippers in en kwam zomaar wat afleveringen van Plafond over de vloer tegen, een televisieprogramma dat gemaakt wordt ter promotie van een radioprogramma, uniek in Nederland, en misschien wel op de hele wereld.
Het is op zich natuurlijk ook al uniek dat alle afleveringen van het radioprogramma Ronflonflon online staan, des te leuker dat het afgeleide televisieprogramma daarvan ook online beschikbaar is.
Helaas niet alles, maar wel een groot gedeelte, waaronder deel 6 die hier boven staat.