Goeiedag zeg!

Het had vandaag zo`n leuke dag kunnen zijn.
Toen ik vanmorgen naar mijn werk reed was het al schemerig.
We gaan dus weer de goede kant op.
Vanaf heden weer zien waar ik rij, heerlijk!
Ook de kippen zijn nog op als ik weer thuiskom.

Helaas knaagt er iets, dat maakt deze dag somber.
Minister Verdonk wil 26000 mensen het land uitzetten.
Ik weet niet waarom.
Deze mensen hielden zich keurig aan de regels en hebben niets verkeerds gedaan.
Ik pleit voor een ruimhartig generaal pardon.
Wie niet, en waarom niet?

Rare wereld.
Mensen beslissen over het lot van andere mensen.
Rene Maandag 09 Februari 2004 at 4:58 pm | | Smurf

42 reacties

peer

Ik vind het moeilijk. Ik geloof altijd dat er regels (of afspraken zo je wilt) moeten zijn. De democratie maakt de regeltjes, daarvoor zijn ze gekozen. Vervolgens moet je die regels naleven. Hard misschien, maar wel zo duidelijk. Iedereen die aan de eisen voldoet, mag blijven. De anderen geef je geen valse hoop. Ik lijk wel rechts geworden. Brrr.

peer, (E-mail ) (URL) - 09-02-’04 17:47
*S*uusje

Ik vind het ook een moeilijke kwestie, precies wat Peer ook al zegt, maar ergens heel diep…

Vandaar dat politiek niet voor mij is weggelegd en dat ik mij er liever verre van houd :(

*S*uusje, (URL) - 09-02-’04 18:11
Chris

de algehele familie (met aangetrouwd e.d. bestaat uit 26.000 mensen. Gegroet familie verdonk!

Chris, (URL) - 09-02-’04 18:28
Fredjuuh

Wat een lul, die Verdonk!

Fredjuuh, (E-mail ) (URL) - 09-02-’04 18:39
Rene

kweenie…
Regels zijn er, dan móet je je er ook aan houden, maar moeilijk is het zeker…

Rene, (URL) - 09-02-’04 19:12
Deksel

Ik vond het maar tries van Verdonk toen ik het vandaag hoorde. Sommige van die mensen wonen al heel lang in nederland en al geintergreerd…of zelfs geassimileerd. Ik vind het triest dat ze dan terug moeten…

Deksel, (E-mail ) (URL) - 09-02-’04 19:27
Jeanne

Wat nou – regels zijn regels!
Regels zijn dingen die je zelf maakt.
In de oorlog waren regels ook regels – tuig, toch, dat dan slapjes de joden ging zitten uitleveren omdat de nazi’s dat zeiden?

En ja, tuurlijk kun je je ‘ver van politiek te houden omdat het moeilijk is’.
En dan maar hopen dat als jij klem komt andere mensen niet de oogkleppen opdoen maar zich wel opwerpen om jou te beschermen.

Maw Renesmurf: wat mij betreft mogen ze ook blijven en moeten we niet zo zitten zeiken en moeilijk doen en al helemaal niet angsthazerig onze pootjes er vanaf trekken met een schijnheilig ‘ik ken de feiten niet maar de minister zal wel weten wat goed voor ons is’.

Bah!

Jeanne, (URL) - 09-02-’04 19:58
Tinmar

Het gros zal toch weg moeten, omdat we onze belastingcenten aan het instandhouden van het koninklijk huis, omdat we te beroerd zijn meer belasting te betalen, omdat we bang zijn onze banen te verliezen en de daarbijbehorende ‘zekerheden’.
Een ruimer pardon, daar ben ik zeker voorstander van, een algemeen pardon niet. Ik zit er te dicht op, om niet te weten hoe er ook misbruik van gemaakt wordt.
De regels werken best goed, wanneer zij ook juist uitgevoerd zouden (kunnen) worden. En dat heeft niks met nazi-praktijken te maken.

Tinmar, (URL) - 09-02-’04 20:11
Paul

Ik ben niet voor een ruimer pardon.
We hebben sinds jaar en dag een asielbeleid dat de nodige toelatingseisen kent. Als je als asielzoeker wordt afgewezen kun je hiertegen in beroep gaan bij de rechter, een dergelijke procedure duurt vaak jaren en in die tijd zijn de asielzoekers vaak vernederlandst.

Toch ben ik van mening dat als iemand is uitgeprocedeerd dat hij/zij het land moet worden uitgezet. Deze asielzoekers wisten dat zo’n beroep tegen de afwijzing van een verblijfsvergunning jaren duurt. Dan kunnen zij ook verwachten dat als het beroep wordt afgewezen dat zij uit Nederland moeten vertrekken terwijl zij zich hier inmiddels thuis voelen.

Ik vind het dapper van Verdonk dat zij de eerste staatssecretaris is die de regels nu eens gaat uitvoeren in plaats van de asielzoekers in onzekerheid te laten.

Paul, (URL) - 09-02-’04 20:24
Orangez

In een ideale wereld zouden mensen met elkaar regels opstellen die ze met elkaar ook na leven.

Helaas is de realiteit soms ietwat anders…

Orangez, (URL) - 09-02-’04 20:26
karlijn

Ik ben het met Verdonk eens. Die mensen hadden 9 jaar geleden al de keus, en zijn zelf zo eigenwijs om te blijven.

karlijn, (E-mail ) (URL) - 09-02-’04 20:26
peter

Als alle klagers zich nou eens inschreven om een zielig gezin in huis te nemen dan zijn we van een hoop gezeur af .misschien is het te hard van mij ,maar asielzoekers die hier komen zonder hun papieren horen wat mij betreft al zo wie zo niet in aanmerking te komen voor een verblijfs vergunning .en om kinderen te nemen als je al een keer bent afgewezen vind ik geen reden om te mogen blijven.. mensen ga in vervolg stemmen .

peter , - 09-02-’04 20:33
Ter

Regels zijn er niet om klakkeloos te volgen. Regels zijn er om een wereld die ingewikkeld is wat structuur te geven. Regels, daar wijk je vanaf of pas je met elkaar aan als de omstandigheden dat vereisen. En door het beleid van de afgelopen jaren zijn de omstandigheden nogal veranderd, teveel schrijnende voorbeelden. Een generaal pardon is hier op zijn plaats.

Ter, (URL) - 09-02-’04 21:18
Ter

En bovendien betekent democratie niet dat ik het per definitie eens moet zijn met wat de grote meerderheid beslist. Democratie betekent dat er een oppositie is die de besluiten van een regering aan de kaak mag stellen.

Ter, (URL) - 09-02-’04 21:32
chipo

Verdonk is degene die de regel NIET volgt. De mensen die er zijn zitten er door onze regels, door ons democrtisch en juridisch bestel. Er is jaren gelden al gesignaleerd dat de asielprocdeure niet deugde, en daar is door Paars en Balkeneinde bewust niets aan gedaan. Daar worden deze mensen nu de dupe van.

En mij lijkt het als je alleen maar een beetje dom mee kan huilen met de racistische wolven in het bos, je dat beter op de plee in je eentje kunt gaan doen.

@Karlijn: die mensen zijn niet eigenwijs, die mensen hebben een probleem. Mede door jou en mij=de maatschappij, veroorzaakt. Ik hoop voor jou dat je nooit in hun soort van keusloze situaties terechtkomt en je huis en haard verlaten moet. Je zapt zeker altijd door als er akelige televisie komt van nare verre landen met veel leed?

chipo, (URL) - 09-02-’04 22:11
peter

tuurlijk laat ze allemaal maar blijven waarom ook niet .en vervolgens geven we elke vijf jaar een generaalpardon . de mensen die mogen blijven kunnen al niet gehuisvest worden laat staan deze 26.000.of bouwen we weer kampen zoals in Vucht voor de molukkers .kom ook eens met een oplossing ,alleen maar tegen zijn helpt ook niet .

peter , - 09-02-’04 22:54
Tinmar

Deze 26.000 gaan eruit, zodat er plaats is voor Nederlandse drugsdealers die in het buitenland vastzitten. Het is een soort van ruilhandel. Hardwerkende en werkwillende asielzoekers tegen luie, criminele drugsdealers. We worden er met z’n allen alleen maar beter op!

Tinmar, (URL) - 09-02-’04 23:03
Tinmar

en die drugsdealers worden allemaal ook nog eens persoonlijk door Beatrix opgehaald!

Tinmar, (URL) - 09-02-’04 23:04
Bart

In de regeringsjet met WimLex achter z’n knuppel, stuurknuppel dat is.

Bart, (URL) - 09-02-’04 23:13
Brillie

We hebben niet eens gekozen voor het zooitje wat er nu zit. En het zit al weer veel te lang. Waarom komt er geen opstand? Wel nu, het zal ons eigenlijk een worst zijn.

Want het kost je een vrije dag. Het kost je een dag. EEN dag slechts. Maar nee, we moeten die dag gebruiken om uit te rusten. Omdat de Hypotheek op ons tweede auto-tje zo zwaar op onze rug rust.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 09-02-’04 23:33
Gert-Jan

Er zijn genoeg asielzoekers en ander tuig dat hier zit en alleen maar op hun luie donder leeft, dus niet werkt.
Tevens gezinnen met kinderen, die gaan naar school dat is immers verplicht, en wie betaald dat? Juist, de beroepsbevolking, ik dus ook… kortom… het kost ons geld. En dan heb ik het alleen maar over de mensen die hier niet willen werken of gewoon geen werk krijgen om welke reden dan ook, en die mensen mogen ze van mij het land uitzetten… geef mij maar de regeling van Zwitserland, dat land zegt dat je EERST werk moet zoeken, heb je dat in Zwitserland? Dan mag je het land binnen, eerder niet. Als ze DAT nu eens hier zouden doen zouden er minder mensen werkloos zijn.
Mensen die hier gewoon keurig werken en dus aan blastingen mee (willen) betalen die mogen van mij gerust blijven, ik heb dus totaal NIETS tegen buitelanders, zolang ze zich maar aanpassen, zij willen immers hier naar toe!

Gert-Jan, (E-mail ) (URL) - 10-02-’04 00:02
Roelof

Dat van dat werken is flauwekul. Als asielzoeker mag je niet werken. Ze willen misschien wel werken maar mogen niet werken (van de overheid). Da’s andere koek.

Overigens is het wel krom dat we nu 26.000 (geassimileerde) mensen wegsturen en straks 22.000 Polen, Tsjechen etc binnenlaten. Laten we daar eens een boom over opzetten.

Roelof, (URL) - 10-02-’04 00:10
Kees

Dat mensen over het lot van anderen beslissen houd je altijd. Maar soms moet de beslissende mens wat ruimhartiger zijn. In dit geval bijvoorbeeld.

Vandaag las ik in de krant over een Nederlandse vrouw die getrouwd is met een Syrische man. Ze hebben net een kind. Hij is afgestudeerd arts. Hij moet terug. Een ander gezin mag blijven. Dat is wrang. Heel wrang.

Ik ben het dus niet echt met het beleid van Verdonk en deze regering eens.

Kees, (E-mail ) (URL) - 10-02-’04 00:41
Sannet

Nou ja, het zijn vaak de kinderen die vernederlandst zijn en behalve dat ze er misschien geboren zijn geen enkele band hebben met het land van herkomst. Dat maakt het denk ik vaak ingewikkeld. Aan de andere kant: die kinderen hebben ook nergens om gevraagd.

De omstandigheden hebben er dan toe geleid dat de familie al verscheurd is voordat er sprake is van uitzetting. Dat maakt het voor veel mensen schrijnend. Het is (was) een kwestie van tijd, ellenlange wachttijden en procedures. Voor een belangrijk deel ook ‘dankzij’ bezuinigingen in de vluchtelingensector. En waar kwamen die ook weer vandaan?

Sannet, (URL) - 10-02-’04 00:45
Hansje

Deze regering heeft een grote daadkracht als het gaat om maatregelen tegen de zwakste groepen in de samenleving. Want dat zijn ook de mensen met de zwakste stemmen. Gelukkig maar dat er nog ánderen zijn die namens die zwaktse hun mond willen opentrekken. Al heeft het in dit geval helaas (nog) niet zoveel geholpen.

Hansje, (URL) - 10-02-’04 01:16
dikkie

dat halfzachte linkse gelul moet ook maar us afgelopen zijn…‘pappen en nat houden’ hebben we al 2x gedaan met paars en dat heeft het er ook niet beter op gemaakt!!! sterker nog…vul de rest zelf maar in…

dikkie, (URL) - 10-02-’04 01:35
CiNNeR

Generaal pardon en klaar. Duidelijkheid is goed. mensen nu na een snelle procedure ook nsle uitzetten is ook goed. Maar als je dan een generaal pardon geeft voor mensen die hier al jaren en jaren zijn, doe dat dan ook goed. Nu hebben de mensen die slechts een keer een procedure hebben doorlopen ‘geluk’ en mensen die zo dom waren te pushen of een tweede procedure aan te vragen – een mogelijkheid die wij gegegeven hebben – die moeten weg. Gewoon deze groep laten blijven en daarvandaan strikt beleid.

En inderdaad, het komt allemaal schijnheilig over. We willen blijkbaar wel 22.000 polen over de vloer terwijl we hier een enorme werkeloosheid hebben. En half nederland gilde moord en brand om uitzetting maar nu ineens was dat toch niet helemaal wat ‘we’ wilden. zucht

CiNNeR, (URL) - 10-02-’04 03:28
Tinmar

Een generaal pardon houdt ook in, dat je tegen de asielzoekers die WEL vrijwillig weggingen zegt:“Kom maar terug, jullie uitzetting was onterecht!” Een generaal pardon is onrechtvaardig en inhumaan.

Tinmar, (URL) - 10-02-’04 07:36
Linda

Ik ben het niet met dat generaal pardon eens

Linda, (E-mail ) (URL) - 10-02-’04 10:22
erik

tegen een generaal pardon. vanweg de “aanzuigende werking” en bovendien wil de minister voor echt schrijnende gevallen haar hand over der hart halen. Mooi. En dan graag vanaf nu regels handhaven en procedures verkorten. dan hoeven/kunnen die mensen hier geen acht jaar wacjten op uitsluitsel

erik, (URL) - 10-02-’04 13:45
Mark

Als je begint met Pardon dan is dat bij 1 dan zijn het er 2 en voor je weet kunnen ze allemaal van onze belasting eten :)

Mark, (URL) - 10-02-’04 17:13
kurai

het zijn een aantal zaken die ethisch niet meer kunnen, de regel was dat ze hier tijdelijk waren maar dan hadden ze wat sneller met de procedures moeten zijn, wat strenger met integratie beperking, ze hebben het allemaal op hun beloop gelaten en nu kunnen ze eigenlijk niet meer terug, nu mogen ze gewoon niet meer terugvallen op regels die jaren terug opgelegd zijn en nu geen ruk meer voorstellen omdat die mensen zo vernederlands zijn en het haast ondoenlijk is om ze terug te sturen voor zover het al kan en veilig is. zoveel zijn het er niet eens als je het totaal inkomen van het koninklijk huis deelt door 26000 zitten ze er warmpjes bij

kurai, - 10-02-’04 17:27
peter

is het niet mogelijk om veel schrijnende gevallen te ruilen voor die kutmarokkanen zijn we daar ook gelijk vanaf ,.

peter , - 10-02-’04 18:01
Pietje Positief

Mensen beslissen over het lot van andere mensen…
En die beslissingen zijn al een hele tijd geleden genomen door de rechters (de enige juiste partij om te oordelen lijkt me). Nu alleen een uitvoering van de beslissing van het vorige kabinet, moet gewoon doorgaan. Soms helaas, maar dat is niet anders..

Pietje Positief, (E-mail ) (URL) - 10-02-’04 18:08
T. Savelkoul

‘t Is misschien een beetje vreemd om deze reactie hier te vinden, maar ik ontving 8 februari de volgende mail:

“Steun minister Verdonk en de Nederlandse wet! 26.000 asielzoekers, 26.000 uitkeringen? Uitgeprocedeerde asielzoeker? Illegaal? Uitzetten die hap! Leve Nederland!”

Deze mail volg ik terug naar deze website (Verklaring, indien gewenst, op verzoek). Ik vraag mij af of meer mensen deze e-mail hebben ontvangen?

Dat iemand zijn mening wil uiten vind ik okay, maar dat hij anoniem e-mailtjes gaat spammen vind ik uitermate zwak! Mocht de persoon verantwoordelijk voor deze zwakke actie dit bericht lezen, dan wil ik hem laten weten dat ik dit soort mailtjes in de toekomst niet meer wens te ontvangen.

T. Savelkoul, (E-mail ) - 10-02-’04 18:15
Jeanne

@ T. Savelkoul: ik heb ‘m ook gehad.

Het schijnt (las ik elders) dat je mn gespamd wordt als je op linkse sites zoals het log van Jan Marijnissen een mening verkondigt en dan zo eerlijk bent je mail-adres te vermelden.
Dit itt sommige rechtse roeperds op dit log.

Jeanne, (URL) - 10-02-’04 18:28
T. Savelkoul

@Jeanne: Maar het frappante is nu net, dat ik het e-mailadres (waarom op de mail ontving) juist alleen op deze website heb vermeld in een van mijn reacties, lang, lang geleden.. Daarnaast vind ik ‘t ook goed als iemand mij wil overtuigen van ‘t feit dat hij 26.000 mensen Nederland uit wil zetten, maar doe dat dan op z’n mist op een fatsoenlijke manier (geen spam dus) en mét argumenten alsjeblieft! Dit vind ik uitermate zwak! :(

T. Savelkoul, (E-mail ) - 10-02-’04 18:56
Jeanne

@ Savelkoul: wat kan betekenen dat er hier ook een rechtse lobby is.
Sterker: die is hier ook.

Maar nog erger dan ‘rechts’ (wat ik al heel erg erg vind) zijn de sufkoppen van ‘ik doe niet aan politiek’ en ‘ik ben tegen’- maar zonder enig argument.

Nou ja – kennelijk typies een onderwerp om je vijanden te leren kennen.
Waarbij dat voor jou en mij betrekkelijk vrijblijvend is aangezien wij dadelijk niet ons huis worden uitgesleept wegens ‘regels zijn regels’ en ‘Befehl ist Befehl’.

Jeanne, (URL) - 10-02-’04 22:15
Irma

@T. Savelkoul, ik kreeg precies hetzelfde mailtje maar dan op een email-adres dat nergens (meer) geregistreerd staat en zeker niet op web-log. Weet dus totaal niet waar het vandaan komt, maar erger me ook stevig aan de anonimiteit, nog los van de inhoud!!!

Irma, (URL) - 10-02-’04 22:50
dikkie

wel even erbij vermelden dat je rechts hebt én rechts…net zoals je ook links hebt én links!!!

dikkie, (URL) - 11-02-’04 01:23
B@rt

Ik ken de 26000 mensen niet en weet dus ook zeker niet of ze zich inderdaad zo netjes aan de regels houden. daar ga ik maar geen oordeel over vellen.

B@rt, (URL) - 11-02-’04 19:19
bill

I am here to say hello and you have a great site!

bill, (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 12:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.