Uitermate irritant

De jongerenorganisaties JOVD (VVD), de JD (D66) en DWARS (GroenLinks) roepen jongeren op hun lidmaatschap van vakcentrale FNV per direct op te zeggen.

Het kabinet wil in principe de AOW-leeftijd naar 67 verhogen, maar de vakcentrale FNV ziet dit niet zitten. De vakcentrale FNV krijgt de kans om voor één oktober met andere oplossingen te komen.

Volgens de jonge politici komen we niet onder de pensioenregeling uit. Ze vinden het schandalig dat FNV zo met onze belangen omgaat. Als de vergrijzing in alle hevigheid gaat toeslaan, zullen de lasten verdubbelen en op het bord van de jonge generatie terecht komen.


Pardon?
Dat is de omgekeerde wereld.
Vakbonden hebben, net als politieke partijen, te kampen met weinig leden.
Mensen moeten juist van zoveel mogelijk lid worden, om hun stem te laten horen.
Oproepen tot opzeggen vind ik een zwaktebod.

De reden waarom zint me ook helemaal niet.
"Volgens de jonge politici komen we niet onder de pensioenregeling uit."

Tuurlijk komen we daar wel onderuit.
Als de meerderheid iets niet wil dan gaat het niet door.
En ik kan me niet voorstellen dat de meerderheid graag doorwerkt tot 67 jaar.

Ik vind, als iemand door wil werken tot de dood, dat die dat lekker zelf moet weten.
En iemand die op zijn 65e wil stoppen, moet ook die mogelijkheid krijgen.
En mensen moeten andere mensen zeker niet gaan dwingen door te gaan!

We hebben in Nederland nog altijd werklozen.
En zolang er maar 1 iemand is zonder baan, moet je een ander niet langer laten doorwerken.

Eerst de werkloosheid aanpakken, en niet de werkwillenden pesten.
Ik peins er niet over om nog te werken als ik 65 ben.
Rene Vrijdag 27 Maart 2009 at 12:00 am | | Smurf

22 reacties

Liesbeth

precies, als jij dit al kan verzinnen waarom zij dan niet, ik hoop dat de FNV betere ideeen heeft

Liesbeth, (E-mail ) (URL) - 27-03-’09 00:16
Terrebel

Precies, Liesbeth! Je onttrekken aan het democratisch proces is zeker niet de juiste oplossing. Is het wellicht de bedoeling van deze (en andere!) organisaties dat mensen zich niet meer verenigen? Individuen zijn namelijk makkelijker onder controle te houden dan groepen.

Terrebel, (URL) - 27-03-’09 00:33
travel

Bij ons op het werk word het soms al moeilijk eind 50, van allerlei klachten … dus dat word veel ziekte verzuim tot 67 …schande

travel, (E-mail ) (URL) - 27-03-’09 00:36
Frank

Idd, eerst de werkloosheid aanpakken. En werkenden de keuze laten wanneer ze willen stoppen na jarenlang afgedragen te hebben voor een rustig leven na hun werk.

Frank, (URL) - 27-03-’09 07:16
henriette

Van mij mag de leeftijd omhoog. Waarom jongeren langer moeten werken om een groep mensen die jaren lang de tijd heeft gehad om dit probleem te berekenen en dat verzaakte, snap ik niet goed. Ik zie echt het probleem niet. Mensen zijn tegenwoordig veel fitter.

Het probleem dat mensen voor hun 67e moeten stoppen met werken, omdat het werk te zwaar wordt moeten ze aanpakken. NL is een beschaafd lang of zou dat althans moeten zijn en dan is het niet meer dan normaal dat mensen niet voortijdig arbeidsongeschikt worden, omdat de aard van hun werk dat met zich meebrengt.

Het probleem met de stratenmaker e.d. vind ik overtrokken. Zo iemand kan zich best op een andere plaats in de maatschappij nuttig maken. Bijvoorbeeld als opleider, concierge, toezichthouder in speeltuinen enz. Vaak stralen die oude vaklui ook nog een vorm van gezag uit. Het lijkt me wel zaak dat die mensen worden begeleid naar een ander beroep voordat! ze niet meer op of om kunnen.

henriette, (URL) - 27-03-’09 09:04
Bart

Vrijheid blijheid dus, Smurf ? Juist en zo gaan de wereld naar de ………

Bart, (URL) - 27-03-’09 09:17
Mannie

Moet je die jongeren straks horen als ze richting de 67 gaan, dan zullen ze balen dat ze dit nu gedaan hebben

Mannie, (E-mail ) (URL) - 27-03-’09 09:25
Peter

Gewoon allemaal 40 jaar werken. De een begint als íe 17 is, de ander studeert tot z’n 30ste. Die keus mag je zelf maken, maar daarna gewoon 40 jaar volmaken en daarna de zon in!

Peter, (E-mail ) (URL) - 27-03-’09 09:56
CasaSpider

Er zijn beroepen (bouwvakkers, schilders) waar mensen al blij mogen zijn als ze tot hun 65e kunnen werken. Van de andere kant zijn er heel wat 65+‘ers die een aardige boterham verdienen als “adviseur”. Misschien kun jij tegen die tijd wat schildersadviezen geven?

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 27-03-’09 10:27
Chantal

Jij peinst er niet over om op 65 nog te werken? Dan zul je toch echt zelf e.e.a. moeten gaan regelen en bekostigen…

Lid van de FNV heb ik nooit zo zinnig gevonden…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 27-03-’09 10:52
Redstar

Die vergrijzng duurt helemaal niet zo lang. Opeens zijn de meeste ook allemaal dood. Het geld wat we verplicht moesten inleggen, hebben anderen opgemaakt, vergokt..
Er zijn berg vluchtelingen die hier niet mogen maar wel willen werken. DIe kunnen hier een steentje bijdragen

Redstar, (E-mail ) - 27-03-’09 11:01
Leibele

Het financieringsmechanisme van de AOW, want daar hebben we het dan over als we hier de kreet Pensioen horen, is dat de volgende generatie de AOW van deze generatie betaalt. Zo heeft vadertje Drees dat allemaal in 1947 bedacht. De jonge Socialisten, Groen Linksers en JOVDers hadden tijdens hun geschiedenislessen op school wakker moeten blijven en hadden ze dit nu gesnapt. En kwamen ze met andere `oplossingen`.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 27-03-’09 11:17
Pascal

Die AOW stamt nog uit de van Drees. Toen werden de mensen niet ouder dan 70. Ze begonnen wel vaak met 15 te werken. Nu beginnen veel mensen pas te werken na hun 25e, de vraag is of het dan niet redelijk is om door te werken tot 67 jaar. In de meeste landen is dit al zo. Wij hebben ook de meeste vakantiedagen per jaar. (op Frankrijk na) Laten de mensen maar meer gaan sparen voor hun oude dag in plaats van alles opmaken. Je kunt toch niet verwachten dat de overheid voor ons zorgt?

Pascal, (E-mail ) (URL) - 27-03-’09 11:21
hette

Nee tot je 65st is veel te lang.

hette, (URL) - 27-03-’09 13:54
Petronella

Toch hoop ik dat ik met 65 jaar kan stoppen….. als ik het haal dan.

Petronella, (E-mail ) (URL) - 27-03-’09 16:27
Elmar

Er zal toch echt niets anders op zitten, we worden allemaal ouder, en geen werkelozen meer is slechts een kwestie van tijd!
Drees de bedenker had dit ook al voorzien, als hij al zoveel realiteitszin had wordt het tijd dat wij dat ook krijgen.

Elmar, (E-mail ) (URL) - 27-03-’09 16:32
rbrt

ik blijf het bizar vinden dat ik nu werk zoek en bij sollicitaties word afgewezen omdat ik te oud ben [want 46]. maar als ik 65 word, ben ik wel goed genoeg om nog twee jaar door te werken?

leuk ook dat dit beslist wordt door mensen die op een niveau zitten waardoor ze op hun 55e al fulltime kunnen gaan golfen in de algarve.

het argument dat we allemaal zoveel ouder worden, schijnt trouwens niet te kloppen. er is de afgelopen decennia een daling geweest in de kindersterfte en dat heeft de gemiddelde leeftijd van overlijden laten stijgen. er zijn echt nog heel veel mannen en vrouwen die hun pensioen niet halen.

rbrt, (URL) - 27-03-’09 18:35
Jolanda

Mijn beroep is lichamelijk meestal niet te doen na je 60e. maar ben toch bang dat ik stoppen met 65 wel kan vergeten

Jolanda, (URL) - 27-03-’09 19:27
Jolie

Goeie reacties ook allemaal… Zelf denk ik er wel over om m’n FNV-lidmaatschap op te zeggen, maar dan omdat ze de lasten weer eens op de generatie geboren na 1955 wil afwentelen.. de steun van de fnv is in mijn leven minimaal geweest, en wat rbrt ook zegt: inmiddels kan ik weer rekenen op “ohjee, u bent 40+”

Jolie, (E-mail ) (URL) - 27-03-’09 21:13
jager

Het is net als weg lopen uit een debat omdat je geen verandering kunt bewerkstelligen zoals wilders deed, daar heb je niks aan…Ik stop gewoon op mijn 63e of eerder want ik heb erg vroeg ervoor gezorgd dat ik later genoeg gespaard heb om dan te kunnen stoppen.

jager, (E-mail ) (URL) - 27-03-’09 21:40
Brigitte

Ik vind dat we zelf een keuze moeten hebben om te werken boven de 65 maar niet dat gedwongen wordt.

Ik wil het liefst stoppen voordat ik begin af te takelen en dat is nu al!!LOL

Brigitte, (URL) - 27-03-’09 22:20
frank-103

Ik denk dat meeste mensen liever stoppen op hun 60e dan 65. Mensen werden wel steeds ouder, maar lang niet altijd in goede gezondheid. Voor de huidige jeugd is het nog ver van mijn bed!

frank-103, (URL) - 27-03-’09 23:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.