Xnaphetniet

Tijdens de teambuilddag, wat ik op zich al nergens op vind slaan, borrelden me twee vragen naar boven die niets met elkaar te maken hebben.

In de ochtend gingen we naar Altrex, een fabriek in Zwolle waar ze steigers, ladders en ander klimmateriaal bouwen.
We kregen eerst een filmpje te zien, met uitleg over de geschiedenis en het functioneren van de fabriek.

Elk jaar moeten alle materialen gekeurd worden door mensen die daar papieren voor hebben.
Nu kwam mij ter ore dat ze zelf eigen mensen hebben opgeleid om de keuringen te verrichten!
Dus ze keuren hun eigen waren!
Ik vind dat doodverkeerd.

Als ze weer een zooi steigers willen verkopen keuren ze gewoon een zooi af, vrees ik.
En ook al zijn ze heel erg netjes en komen ze niet eens op dat idee, ik vind dat een extern bedrijf de keuringen moet verrichten.
En ze zijn er ook nog eens heel open over!

Helemaal aan het eind van de dag gingen we gezamelijk uit eten, buffet.
En iemand zei tegen me, je moet de spare ribs eens nemen, die zijn lekker joh!

Spare ribs? Lekker?
Een bot met een vel, waar dus geen gram vlees aan zit.
Das niet lekker, das kluiven en niks binnen krijgen.
Nog erger dan kauwgom.
Het zou verboden moeten worden!

De vragen die dus niks met elkaar te maken hebben, en toch op dezelfde dag bij me opborrelden:

Waarom is het mogelijk dat een bedrijf dingen maakt en verkoopt ze zelf mag keuren?
En wat is er nou lekker aan alleen de smaak van spare ribs?

Rene Woensdag 11 November 2009 at 6:00 pm | | Smurf

achttien reacties

Marco

Lekker joh, spareribs. Zo af en toe bestel ik ze bij de express. Lekker kluiven :-)

Marco, (E-mail ) (URL) - 11-11-’09 18:07
Bartacus

Het zou inderdaad niet moeten kunnen ! En sparerabs zijn inderdaad niks, geef mij maar een beste kip !

Bartacus, (E-mail ) (URL) - 11-11-’09 18:31
CasaSpider

Spare-ribs zijn heerlijk, er zit heus wel vlees aan die botten. En dan de knoflooksaus, mmmmmmm!
Zo, dat onderwerp is uitgelegd.
Dat zelf mogen keuren vind ik ook vreemd.
Bij mij borrelt meteen een andere vraag op. Je schrijft: “En ze zijn er ook nog eens heel open over!”
Vind je soms dat ze het stiekem moeten doen?

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 11-11-’09 19:10
Me!

Een portie spareribs gaat er hier ook wel in…

Me!, (E-mail ) (URL) - 11-11-’09 19:56
Linda

Je hebt gelijk wat het keuren van die steigers betreft, ik vind ook dat dat door een extren bedrijf moet gebeuren maar het zal wel weer met kosten te maken hebben…en spare ribs vind ik heerlijk daar zit echt wel veel vlees aan hoor, zeker aan die we hier altijd hebben :-)

Linda, (E-mail ) (URL) - 11-11-’09 20:06
Annemarie

Tsja dat keuren is niet echt zoals het hoort te zijn natuurlijk…

De spareribs.. Gewoon lekker!

Annemarie, (E-mail ) (URL) - 11-11-’09 20:10
frank103

Dat keuren kan niet: afkeuren is ontslag krijgen!
En spareribs vind ik helemaal niets, ik houd van eten zonder botten of graten. Gewoon een kipsate of babi pangang dus!

frank103, (URL) - 11-11-’09 20:32
ria

Ik ben ook niet zo gek op spare rbis, maar weet wel dat er erg veel verschil in is en dat er ook zijn waar wel vlees aan zit, ach ja….

ria, (E-mail ) (URL) - 11-11-’09 21:13
Redstar

Je kan beter een keer wat vlees eten waar een bot in zit, dan al dat klaar gesneden vlees. Maar iedereen moet doen wat hij zelf wil. Dat keuren op die manier is heel normaal, en dat doen wel meer bedrijven. Je kunt overal wel wat achter zoeken

Redstar, (E-mail ) (URL) - 11-11-’09 21:30
Menno

Slager Nicolai in Oosterwolde (geen familie) verkoopt zeer smakelijke spareribs waar veel vlees aan zit: ik heb dat regelmatig gekeurd.

Menno, (E-mail ) (URL) - 11-11-’09 23:34
frank

Een bedrijf dat zelf z’n materialen keurt vind ik bizar. Dat moet niet kunnen.
Spareribs vind ik niks aan. Ik heb liever een stevige lap vlees ofzo op m’n bord.

frank, (URL) - 12-11-’09 06:10
Marjolijn

Nee, ik geef ook niks om spare-ribs veel te veel kluiven.
en wat het keuren betreft, ja is raar.

Marjolijn, (URL) - 12-11-’09 06:34
Ster

Ik vind spareribs helemaal niets. Je krijgt inderdaad nauwelijks iets binnen maar wel hele vieze handen.

Ster, (URL) - 12-11-’09 06:34
Monique

Maar wat als het bedrijf bevoegd is om te keuren? Dan mag het dus. Ik zie het probleem niet. Spareribs heb ik nog nooit lekker gevonden. Ik hou zowieso niet van vieze handen :)

Monique, (E-mail ) (URL) - 12-11-’09 09:31
travel

1,Dan moet je erg kritisch zijn als bedrijf.
2,Misschien heeft de hond er meer aan.

travel, (E-mail ) (URL) - 12-11-’09 09:54
Mannie

goeie spare ribs zit echt wel meer dan alleen wat vel aan hoor :)

Mannie, (E-mail ) (URL) - 12-11-’09 10:24
Chantal

Dit sluit mooi aan op wat Pieter van Vollenhoven deze week zei, onafhankelijke commissies bestaan er niet… geen enkel persoon is volledig onafhankelijk…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 12-11-’09 10:47
francky

geef mij maar een goede steak, daar hangt tenminste vlees aan. Wat die keuringen betreft ; als iedereen zo te werk zou gaan, zouden er nogal wat rampen gebeuren.

francky, (E-mail ) (URL) - 12-11-’09 16:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.