At joe gisteravond?
In het roemruchtige radioprogramma Ronflonflon was een onregelmatige terugkerende rubriek: Wat aten zij.
Soms werden mensen er speciaal voor opgebeld, en soms werd er aan het eind van het gesprek nog even om gevraagd:
Wat at joe gisteravond?
En er werd dan altijd flink doorgevraagd:
-was er iets te drinken bij?
-Voorafje?
-toetje?
-Gebakken of gekookt, enzovoort.
Nu kan u op de Ronflonflon site alles nabeluisteren, maar er is nu ook een fijn online overzicht gesmurfd:
http://weblogs.vpro.nl/ronflonflon/category/wat-aten-zij-overzicht/
Dan zal ik nu vertellen wat ik gisteren at (en dat is eigenlijk elke zaterdag het geval)
Patat, met mayonaise en kechup, een aantal frikandellen, een kroket en wat gefrituurde hapjes.
En soms een kipnugged, maar gisteren dus toevallig niet.
Drinken: mijn wekelijkse glas cola.
Vooraf en toetje: frikandel.
En wat at joe gisteravond?
21 reacties
Zo heb je wel een gigahap cholesterol binnengekregen! Hopelijk eet je alleen op zaterdag maar zo…
Ik eet op zaterdag nooit ‘warm’.
Toevallig ook patat en een kroket, geen toetje (we waren op een verjaardag). Aanmaaklimonade (karvan cevitam) aardbijensmaak erbij!
Heel toevallig patat, kipfrikandel en perzik. Want we moesten snel weer weg, Dinnetje moest optreden.
Love As Always
Di Mario
Gister bruine rijst met een soort roerbak groenteschotel. EN dat was erg lekker. De rijst gekookt, de groenten geroerbakt.
En na het eten een bak koffie als toetje
Omdat gisteren nu ineens zondagavond is mag ik zelf ook weer meedoen:
Ik at gisteravond opgebakken aardappels, een karbonade en een bakje vla toe.
Gisteren geen warm eten, maar vandaag at ik lekkere spinazie, gekookte aardappels met jus en een gehaktbal waarin allerlei groentes zaten.
Ik heb gisteren gebarbequed, met kipfilet en gehaktballen en een hoop patat.