Uitstekend idee

Het voornemen van de Griekse premier Papandreou om een referendum te houden over het nieuwe steunpakket van de EU heeft tot geërgerde reacties geleid in Europa. De premier wil dat het volk een oordeel uitspreekt over de EU-steun. "Wij vertrouwen de burgers, we geloven in hun oordeel en in hun besluit'', hield Papandreou het parlement voor. Het parlement moet nog stemmen over het plan.


Ik moet eerlijk zeggen, ik snap er allemaal niks van.
Op de één of andere manier zijn de Grieken in de problemen gekomen en kost dat klauwen met geld om het op te lossen.
En Griekenland moet heel erg gaan bezuinigen en de bevolking staakt en is kwaad.

Nu is er vorige week met veel bombarie een Europees topbesluit genomen en iedereen leek blij.
Niemand verwachtte dan ook dat het juist Griekenland was die dwars ging liggen, want zo wordt het gezien.

Toch vind ik het een uitstekend idee van de Griekse premier.
Als de bevolking aangeeft zeer ontevreden te zijn moet er gewoon een referendum komen.
En dan maar zien waar het schip strand.

Zo vind ik ook dat ze hier in Nederland een referendum zouden moeten houden omtrent Mauro, en zijn lotgenoten.

Rene Dinsdag 01 November 2011 at 5:00 pm | | Smurf

acht reacties

Terrebel

Burgers laten mee beslisen? Nee joh! Dat lijkt te veel op democratie! Het is al erg genoeg dat een meerderheid van de Tweede Kamer vorig jaar een motie heeft aangenomen die de minister dwingt om minderjarige asielzoekers die (meestal door de schuld van de overheid!) al meer dan 5 jaar in Nederland zijn te laten blijven! Volkomen terecht dat de minister toen gebruik maakte van het recht om de eigen wil door te drukken en die motie weigerde uit te voeren. Het hele idee dat je de democratie z’n werk laat doen en de meerderheid laat beslissen is natuurlijk volkomen bespottelijk! Wat is er anders nog leuk aan je baantje als despoot of dictator?

Terrebel, (URL) - 01-11-’11 18:22
hanscke

Mauro is hier nu acht jaar. Toen hij hier kwam was hij 10 jaar. Hij is vast niet op eigen gelegenheid hier gekomen. Ik vraag mij af, wie is er verantwoordelijk voor het feit dat Mauro hier gekomen is. Daar ligt de verantwoordelijkheid. Ik vind het heel sneu, maar als er geen gronden zijn om Mauro hier te laten bljven, dan ligt bij die mensen de verantwoordelijkheid. Voor mij persoonlijk mag Mauro hier blijven om zijn studie te knnen voltooien. Daarna kan hij een emigratieverzoek indienen.

hanscke, (URL) - 01-11-’11 19:21
Sjoerd

Dat durven ze nooit aan. Want ik ben bang dat daar het kabinet op zou vallen.

Sjoerd, (URL) - 01-11-’11 20:30
Albert y Mara fotolog

Wij denken niet dat dat er gaat komen. Er staat te veel op het spel. Welk spel? De huidige coalitie met gedoogsteun van de PVV. Het is zo jammer dat de oppositie zo verdeeld is. D66 en PvdA gunnen elkaar het licht niet in de ogen en de SP en Groen Links is als water en vuur met elkaar. Wat blijft er dan over? Juist de huidige coalitie en niet veel anders.

Albert y Mara fotolog, (URL) - 01-11-’11 20:56
J@n.

Een regering heeft van de bevolking de volmacht gekregen om internationale afspraken te maken en als die afspraken dan zijn gemaakt moet men geen referendum meer gaan houden. Dat is het paatd achter de wagen spannen.
Mauro had 10 jaar geleden terug gestuurd moeten worden, nu is dat te laat.

J@n., (URL) - 01-11-’11 23:27
oma

Ha Rene,

Beide punten zijn weer politieke dwalingen ten top. oma

oma, (URL) - 01-11-’11 23:55
Bartacus

Weg met referenda. Is emostemmerij.

Bartacus, (URL) - 02-11-’11 14:28
Fokkio

Papandreou heeft niet alleen met de bevolking daar te maken, maar ook met de andere Europese landen waarmee lang vergaderd is. Om na de vergadering ineens met een referendum te komen is waanzin.
Het zou al iets anders geweest zijn als hij dat tijdens de overleggen had aan gekondigd.
Zo´n referendum maakt de problemen alleen maar groter. Leuk dat mensen hun mening mogen geven, maar er staat nu teveel op het spel om de Grieken (die vnl. aan hun eigen hachje denken) die ruimte te geven.

Fokkio, (URL) - 02-11-’11 17:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.