Bouw OldambtsteR Stee

zaterdag 17 maart 1984

 

Bouw Oldambster Stee begint in juli

 

In het hart van Winschoten, op de plaats waar vroeger de Oldambster Herberg stond, zullen definitief veertien appartementen worden gebouwd. Nog deze zomer wordt met de bouw tussen het Marktplein en het Schönfeldplein begonnen. Het project is een initiatief van de plaatselijke architect A.J. van Ringh en C. Overduin, een projectontwikkelaar uit Groningen. De luxe appartementen zijn met name bedoeld voor 55-plussers.Volgens de initiatiefnemers is deze locatie een uitstekende plek om te bouwen. Toekomstige bewoners van de "Oldambster Stee" zullen voorzieningen als winkels bij de hand hebben. Bij het maken van de plannen is nadrukkelijk rekening gehouden met een bepaalde bewoners- groep. Uit een door mij verricht marktonderzoek is gebleken, dat met name 55 plussers graag in het centrum van de stad willen wonen. Hiervoor zijn nu te weinig mogelijkheden. Bestaande appartementen zijn vaak te klein, aldus Overduin. Hij richt zich dan ook op mensen waarvan de kinderen de deur uit zijn en die nu kleiner, maar luxe willen wonen.

Het gebouw, opgetrokken in rood baksteen, bestaat uit drie delen die via een binnenstraat met elkaar worden verbonden. Er worden twaalf driekamer appartementen en twee tweekamer appartementen gerealiseerd. De woningen zijn ruim van opzet. Om de veiligheid en de rust van de bewoners te garanderen, krijgt het gebouw een gesloten entree.

 

Voor de mpnsen die aan de zijde van het Marktplein komen te wonen worden speciale geluidwerende maatregelen genomen. De begane grond van het gebouw zal worden gebruikt voor het vestigen van kantoren, een showroom of een restaurant. De project-ontwikkelaar heeft bewust afgezien van de vestiging van een horecabedrijf. Wij willen de bewoners rust kunnen garanderen. Zij mogen geen last hebben van bijvoorbeeld vertrekkende mensen laat op de avond. Wij hebben nu serieuze gesprekken met mensen die kantoren willen vestigen, zegt Overduin.

 

De appartementen kosten ruim 130.000 gulden en vallen onder de premie B-regeling. De bouw moet in maanden juli en augustus beginnen. Naar verwachting zal de bouw dan begin 1985 zijn afgerond. De totale kosten zijn op ongeveer 2 miljoen gulden geraamd.


Hier moet ik dus even aan toevoegen dat ik dit tegenkwam op internet, en een atrtikel betreft over het pand waar ik in woon.
In 1984 werd het gebouwd, en hier las u over de reden waarom, namelijk brand.
Helaas iets typisch Winschoters, veel brand...

Bedoeld voor 55 plus, ik ben 38 en mag er zonder problemen in.

Rene Vrijdag 18 Januari 2013 at 6:00 pm | | Smurf

acht reacties

Sjoerd

Maar jij woont er lekker nu… Alleen 55+ zet me aan het denken, haha.

Sjoerd, (URL) - 18-01-’13 21:12
Di Mario

Misschien hoort die 55+ plus bij de maanden en dan hoor je er wel bij ;-)

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 18-01-’13 21:47
frank-103

Als je er een appartement wil kopen moet je met een rollator aankomen?

frank-103, (URL) - 18-01-’13 22:39
jager

55 plus, dat haal ik ook nog niet, maar is vast mooi nu!

jager, (URL) - 18-01-’13 22:46
Terrebel

130.000 Gulden!? In Amsterdam betaal je tegenwoordig het dubbele voor je eigen vast plek in een (onbewaakte!) ondergrondse parkeergarage. Mooi pand, hoor!

Terrebel, (URL) - 18-01-’13 23:17
Albert y Mara fotoblog

Jij woont fijn en op tijd heb je je van een plaatsje verzekerd als je later senior mag worden.
Grtz Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 19-01-’13 02:08
rietepietz

Maar je schreef al eerder dat de rést allemaal wel 55+ is ! Misschien zijn er op dit moment gewoon niet genoeg ouderen en ze wilden het appartement natuurlijk wél graag kwijt!
Maar volgens mij zit jij daar prima!

rietepietz, (URL) - 19-01-’13 17:00
Linda

Bijzonder om te lezen allemaal. Je hebt een mooi plekje en wat maakt het uit dat het 55+ is, als je het er maar naar je zin hebt, dat is wat telt. In het appartementen complex waar ik woon, is het grootste deel ook 55+

Linda, (URL) - 19-01-’13 19:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.