XitteRend

Ik weet dat achteraf praten lekker makkelijk is, daarom doe ik het ook.

Ik zat de afgelopen week best met samengeknepen billen.
Mijn zusje was afgelopen week namelijk fijn met een vriendin op vliegvakantie naar Egypte.
Ik had dat al afgeraden, want zo`n fris land is dat nou ook weer niet, en bovendien ben ik best wel tegen al dat vliegen, maar dat is bekend, en het virus was zich al aan het verspreiden over de wereld.

Maar Schiphol bleef gewoon op volle toeren draaien, niks aan de hand, Nederland is er op voorbereid, volgens de experds
Jaja, en toen...ineens mochten we geen handen meer schudden en werd en vrolijk gelachen.

En dan zogenaamd eerst de scholen openhouden en dan op een zondagavond om zes uur melden dat ze toch dichtgaan, plus alle kroegen en restaurants, hoezo pas na het weekeinde?
Terwijl bijeenkomsten met meer dan honderd personen al voor het weekeinde verboden werd.

Opvallend ook dat de rechtbanken als eerste meteen sluiten, want rechters en advocaten zijn meestal de wat rijkere mensen die de villa`s bewonen in de rijkere wijken.
En de bouw ligt nog steeds niet stil.

Onder het gepeupel moeten namelijk de meeste slachtoffers vallen en de almaar rijker worden de stinkerds ontspingen de dans.

Mark Rutte vertrouw ik ook voor geen cent.
Ik hoor het hem nog zeggen dat de Groningse gaskraan niet dicht kon omdat er dan mensen in de kou kwamen te zitten, en later kon het ineens wel dicht. (dat is nog altijd niet zo hoor, het gas is namelijk nog niet op, en de aardbevingen gaan overigens wel gewoon door)
En ik hoor Mark Rutte ook nog zeggen dat de terug naar honderd kilometer per uur een door hem gevonden ,,rotmaatregel" was. (stikstof uit de natuur halen een rotmaatregel noemen?)

Rutte is een flapdrol, een gladjanus en een leugenaar, vertouw hem en zijn partij niet!
Nu doet ie zich voor als een waar staatsman, je ziet hem er gewoon van genieten, ik word beroerd als ik zijn kop zie of zijn stem hoor, die combinatie kan ik nauwelijks aan.
Een beetje half Nederland kapotbezuinigen en het aantal miljonairs laten verdubbelen.
En hem dan horen zeggen" Let een beetje op elkaar"   Gatverdamme.

En zwakke politicie treden al af, Bruins kon het niet trekken, die ziet de bui al hangen en verlaat het zinkend schip, nu is er ineens een vervangen die er verstand van heeft.
En nu wachten ze gewoon tot de ziekenhuizen vol liggen, nee, geen greintje respect voor deze regering.

Toen het in Italie al misging vertrokken nog bussen vol Groniger studenten naar Italie, want er waren toen nog veilige gebieden, volgens de experds.
Ik weet natuurlijk dat mensen zelf ook gezond verstand hebben,  ik ben zelf onlangs ook nog op reis geweest.

Toentertijd kon ik best even kijken in Reeuwijk, Delft, Rotterdam, Den Haag en Gouda, want ,,Nederland is er op voorbereid, houdt het scherp in de gaten en kan het wel aan" 
En vandaag de dag zeulen ze al met de Intensieve Zorg patienten in het zuiden, om ruimte te maken.

De virusdeskundige van RTVNoord heeft zelf het virus opgelopen, dat kan ik niet deskundig noemen.
En als die dan straks immuun is kan die zorgen voor de groepsimmuniteit.

En Rutte moet ook andere experds nemen, deze zijn niet goed, deze vertellen hem alleen wat het beste te verkopen is, en wellicht hoe ze zichzelf het beste verkopen.

En ik weet dat achteraf praten lekker makkelijk is, daarom doe ik het ook.
De titel van dit logje geeft weer hoe ik het vind dat mijn zusje veilig en gezond weer thuis is.

Rene Vrijdag 20 Maart 2020 at 12:00 am | | Smurf

zes reacties

John

Ta, ik zag ook al dat een expert van het RIVM een mooi baantje gekregen heeft deze week.

John, (URL) - 20-03-’20 08:41
Villasappho

Smurf ik blogde op 1 maart omdat ik er toen al geen vertrouwen in had, ik bedoel als je een Engelstalige zin in het Italiaans vertaald kom je heel ander nieuws tegen dan dat ze hier willen laten zien. Ik heb standaard eten in huis voor weken, haalde de laatste dingen en besloot uit de buurt van mensen en winkels te blijven. Ik werd door die blogpost uitgekotst, mijn provider besloot de reacties via mijn contactformulier tijdelijk te stoppen op 2 maart, zo erg. En kijk waar we staan. Ik woon in Brabant en werd zelfs door buren dom aangekeken, zo moeilijk voorspellen was dit niet. Nu is het alleen nog maar hopen dat het goed komt. Naar Rutte luister ik niet meer, de BBC was in februari al duidelijker, eerlijker en daar schreef ik mijn blog dan ook naar.
Ik begrijp dat mensen die belangrijk zijn voor dit land, zoals rechters, beschermd worden hoor maar misschien had je vanaf dat moment als regering ook zo moeten redeneren over de mensen die de shit opruimen. Broeders, zusters, politiemensen, beveiligers (die worden al weken vergeten) brandweermannen en schoonmakers.

Villasappho, (URL) - 20-03-’20 14:23
Rietepietz

Jij hebt even je hart gelucht en je zusje is veilig terug, dat is de hoofdzaak. De rest is voor iedereen onzeker en koffiedik kijken.

Rietepietz, (URL) - 20-03-’20 18:49
די מריו

Gelukkig is je zusje weer terug. Het is toch een onveilig land. Maar op dit moment is het overal onveilig met die virus. We moeten er als land doorheen zien te komen en hopelijk met zo min mogelijk slachtoffers.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 20-03-’20 21:28
Hans

Heel veel dingen kun je vaak pas achteraf bespreken.
We krijgen nu de rekening van het wegbezuinigen van ziekenhuizen en zorg.
Gelukkig is je zus weer gezond thuis gekomen, een hele opluchting. Hans

Hans, (URL) - 20-03-’20 23:01
frank-103

Dat gezonde verstand hebben veel mensen niet, die zijn kortzichtig en dom. Kijk maar naar die domme meutes die ondanks alle waarschuwingen toch naar het strand zijn gegaan dit weekend. Dat zijn vast dezelfde domoren die de kasten vol hebben liggen met wc papier.

frank-103, - 22-03-’20 21:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.