Lekker wandelen in het zuiden

Het viel me afgelopen nacht op dat het hier niet donker wordt.  Hier is Zuid Limburg waar ik momenteel op campeervakantie ben.   Er wonen hier zoveel mensen en er is zoveel activiteit dat de donkere nachten verdwenen zijn, net als in een groot deel van Nederland/Europa.  En ook zie en hoor ik af en toe een vliegtuig, coronaverspreidend de lucht verontreiningen, want dat moet kennelijk almaar doorgaan.  (volgens Rutte en de zijne)

Vandaag ben ik naar Kerkrade geweest, naar die straat waar Kerkrade beroemd om is, de Nieuwstraat
Ik begon bij de grenspaal aan het zuidelijkste punt, en liep naar het noorden tot het bedrijf dat pal op de grens staat, en daarachter de volgende paal, daar loopt de grens weer achter de huizen langs in plaats van er voor. 
Een unieke straat, met af en toe een informatiebord, best wat autoverkeer, maar leuk om eens te zien. 

We liepen aan de Nederlandse kant heen, en aan de overkant, wat Duits is, terug, en via Duits grondgebied weer naar Nederland alwaar mijn auto gratis geparkeerd stond.

Rene Vrijdag 24 Juli 2020 at 10:20 pm | | Smurf

drie reacties

די מריו

Ik ben in kerkrade ooit in de parkstraat geweest en verder weet ik me er niets van te herinneren.

Love as Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 24-07-’20 23:58
Rietepietz

Eigenlijk had ik nog nooit van die Nieuwstraat gehoord, zo doende weer iets geleerd vandaag. Ook dat er dus soms nog gratis geparkeerd kan worden in toeristisch gebied.

Rietepietz, (URL) - 25-07-’20 10:03
francky

Die straat ken ik niet. De overige straten van Kerkrade ook niet.
Mooi verslag.

francky, (URL) - 25-07-’20 19:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.