Geen mondkapje

Ik vind het mondkapje gedoe verworden tot gedram.  De NOS nota bene gaat voorbij aan onze eigen specialist op dat gebied en haalt een Amerikaan voor de buis, want de NOS geilt op Amerika en zij vinden dat wij dat ook moeten.

Als je in een supermarkt loopt met een verplicht winkelwagentje hou je anderhalve meter afstand en dan is een mondkapje volslagen nutteloos.
Dat is Nederlandse nuchterheid, maar de media gaat zo op de politiek lopen drammen dat de meerderheid er nu ineens voor schijnt te zijn en wat volgt is een dringend advies.

Tjongejongejongejonge wat een wereld.
Baad het niet dan schaadt het niet zou je ook wel kunnen zeggen voor een helm.

Rene Donderdag 01 Oktober 2020 at 8:20 pm | | Smurf

acht reacties

frank-103

Helaas zijn er hier heel veel lieden die geen 1,5 meter afstand houden, niet in de winkel en niet op straat. Als ik iedereen (onbekende) die binnen 50 centimeter van me komt een dreun geef dan kan ik wel bezig blijven! Misschien helpt zo’n mondkapje alleen al dat men zich bewust is dat er iets aan de hand is. Bovendien is het aantal besmette personen in het hoge Noorden een behoorlijk stuk kleiner dan hier in de regio Amsterdam.

frank-103, - 01-10-’20 21:49
די מריו

Er zijn zoveel mensen die zich niet aan de regels houden en daarom komen er extra regels bij. Helaas want ik loop ook liever zonder.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 01-10-’20 23:09
marjolijn

De wereld in het hoge noorden is veel minder bevolkt dan in de rest van Nederland.
Maar ook daar loopt de besmetting op, en zullen de regels gevolgd moeten worden.
Is het niet voor jezelf, dan toch voor een ander.

marjolijn, (URL) - 02-10-’20 06:27
John

Die expert die we hier hebben legt bewijs naast zich neer en baseert zich op persoonlijke ervaringen (zijn eigen woorden) dan ben je dus gewoon een flapdrol. En aangezien bergen mensen zich niet aan de 1.5 meter houden is dit een extra bescherming.

John, (URL) - 02-10-’20 07:59
francky

Veel specialisten spreken elkaar tegen. Ik hoop alleen gespaard te blijven van dat virus.

francky, (URL) - 02-10-’20 09:31
Rietepietz

iedereen moet maar doen waar hij/zij zich goed bij voelt wat de mondkapjes betreft. Ik zorg voor de juiste afstand en dat lukt altijd wel. Mondkapjes draag ik in het OV omdat het daar verplicht is, gek genoeg mag je in de tram of bus wél alles zonder handschoenen aanraken zonder de handen te ontsmetten bij het instappen.
Dan zijn handschoenen óók nodig zou ik zeggen. Ik doe dus wat ik zelf veilig vindt in zo’n geval.

Rietepietz, (URL) - 02-10-’20 15:32
hanscke

Ik heb heel even geprobeerd met zo’n ding boodschappen te doen, niet omdat het verplicht zou zijn, maar om mijn goede wil van meewerken te tonen. Ik kreeg het na een paar minuten spaans benauwd en toen ik zag dat nog niet de helft van een mondkapje voorzien was heb ik het ding snel in mijn jaszak gedaan.

hanscke, (URL) - 03-10-’20 19:25
Liesbethblogt

De meeste mensen zijn te dom op zo’n ding schoon te gebruiken dus nee echt nut hebben ze niet. Het is zo’n ding plus afstand houden plus niet onnodig binnen komen anders dan bij je eigen thuis.

Liesbethblogt, (URL) - 06-10-’20 19:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.